Zdej vinjen ravno ni bil. Je mel pa nekaj v krvi. Smo pa v Sloveniastanu en unikum in sicer mamo en univerzalen člen,kjer piše da moraš hitrost prilagoditi stanju vozišča. Kaj to pomeni je širok pojem. Policaji se ga radi poslužujejo, ker je ene 10x več dela da dejansko ugotovijo stanje vozišča, ter prijavijo upravljalca ceste, ter odgovorno osebo. Potem pa še zagovarjajo na nekaj zaslišanjih na sodišču. Ampak cete so res v *****, tako v zimskem času kot v letnem. In država oz. zakonodajalec z tem členem lepo sebe obriše in je za vse kriv voznik. Država v prvi vrsti ki bi morala skrbeti za cete, pa kljub plačilom raznoraznih tax in prispevkom ne naredi nič. Z tem členom se operejo vse krivde za slabo vzdrževanje. Recimo cesta Bizeljsko - Podčetrtek - Slov. Bistrica. Katastrofa od katastrofe. Z mojim 400 kubičnim skuterjem se večkrat prepeljem po tej relaciji in to je lukna na lukno. Omejitev 90, še 70 je preveč. Če bom pa zaradi luknje v ovinku padel, bodo pa krivdo na mene naprtili, da sem se prehitro peljal. Če bi se hotel varno peljati, bi se moral peljati ene 40 na uro. Potem me bojo pa kaznovali zaradi prepočasne vožnje, ker se peljem manj kot 50 posto omejitve. Zdej jih pa zastopi. Zadnjič sem se čez Zasavje peljal. Pa katastrofa 20 km na uro je preveč. Zakonodajalec oz. država te omejuje z nekimi omejitvami recimo 50 ali 70 ali 90 izven naselja. če bi se vsepovsod peljal 90 bi bil v trugi. Pa glede na to da te omejujejo in ti ne pustijo, da bi se vozil 250 ali kolikor bi ti pač pasalo bi kot davkoplačevalec pričakoval, da vsaj uredijo ceste tako, da bi se peljal v skladu z omejitvami katere so te isti pametnajkovič oz. država predpisali. Pa še to se ne da. Te ceste, za katere vsi plačujemo, so varne do nekje 50 na uro, kar je več je katastrofa. Najlažje je pač krivdo na posameznika zvalit, sebe pa oprat. Pa še kazni zvišujejo. Kaj ti to hasne. Kazen je učinkovita če je izvedljiva takoj. Popolnoma vseeno je če je jurja kazni, pa ti jo dajo na 10 obrokov. Če že hočejo, naj dajo normalno kazen na samem kraju in učinkovit sistem izterjave na kraju samem. Nekako tako kot imajo avstrijci. Kaj ti hasne polovička. To je pederisanje zaradi neučinkovitega sistema izterjave. Pa država predpiše visoko kazen, ki se prepolovi če plačaš v 16. dneh. Pa kdo tu koga jebe. Dej normalno kazen izterljivo na kraju, ne pa visoko kazen, ki se pod določenimi pogoji prepolovi. Pa kje smo mi. Nekje na rangu Ugande, Sirije. In na koncu ko naše politike poslušaš, smo en cvet Evrope. Pa mi nismo mali E od Evrope.
Glede na to da vso svojo zgodovino nismo bili samostojni ampak so se nas delile različne države, Pa tud v 20 letih samostojnosti nismo prišli višje od nivoja srednjeveških križarskih vojn, med tem ko so naši severni sosedi že skoraj v 22. stoletju, da o skandinavcih ne govorimo. Močno upam, da nas namesto kraljevine SHS in Juge posvojijo vsaj avstijci če že ne švedi ali norvežani. Pa da nas končno naučijo reda.