ksz...
Pred tremi leti smo v Gmajnicah posvojili psičko, mešanko. Toliko hvaležnosti, kot mi jo izkazuje še danes, verjetno ne bom deležen pri nobenemu psu več. Z domačo psico, ki je pri nas že 8 let se dobro razumeta, res pa je tudi, da se je posvojenka popolnoma podredila starejši. Starejša je celo prevzela "mentorstvo" in jo je učila mnogih stvari, enako kot svoje lastne mladiče. Edino kar me moti je to, da je v njej ostalo še nekaj "klošarskega" značaja in da hoče pojesti vsakršno hrano, ki ji pride pred smrček, ne glede na to, da se je ravno najedla. Torej če zaključim: verjetno bom po vsakega naslednjega psa šel v Gmajnice, saj tam dobiš cepljenega, kastriranega/steriliziranega in pregledanega psa, za katerega plačaš prispevek, ki pa je v primerjavi s cepljenji in sterilizacijo/kastracijo zanemarljiv (pred tremi leti je bilo nekaj manj kot 10.000 SIT). Res pa je tudi, da mi ni pomembna pasma in rodovnik. Meni je pes predvsem spremljevalec in prijatelj, ne pa simbol ali blagovna znamka za postavljanje.
Nekaterim je pomebno poreklo rodovnik,..., tisti pa naj kupujejo svojo zaželeno pasmo štirinožnega prijatelja. Nimam nič proti in se strinjam z njimi.