Tako kot vsak mesec preden obračunajo?V edavkih imam vse 0.
Tako kot vsak mesec preden obračunajo?V edavkih imam vse 0.
Se pravi, če delaš normalno in si redno zaposlen, naj bi dobil 200€ kriznega dodatka od delodajalca, delodajalec pa oprostitev prispekov, če kot samo zaposlen delaš normalno pa naj ne bi nič?
Sicer se mi zdi prav, da ne dobijo/dobimo kar vsi povprek dodatka, če pač delaš normalno, ampak če mislijo redno zaposlene oprostit prispevkov v vsakem primeru...
Sej to hočem povedatŠe nikoli ni bilo 1. zabeleženo v edavkih. Edino če trola za 1. april...
Ja kot samozaposlen, ki kot zaenkrat kaže (hvalabogu) ne bo imel (bistveno) manjšega prometa (kvečemu več dela in nekaj več stroškov za isti promet, ker ne mislim izkoriščat rednih strank v teh časih), in za razliko od redno zaposlenih ne bo dobil nič. Ali kaj misliš?A si se kje kaj od tega nasel?
Še nikoli ni bilo 1. zabeleženo v edavkih. Edino če trola za 1. april...
Če si izdala račun kasneje kot 8 dni po opravljeni storitvi si v prekršku. Če si DDV zavezanez pa sploh moraš DDV obračunat v mesecu storitve. Ima sedaj moja žena "problem", ker je padla v DDV sistem, račune izdaja 5. v mesecu za pretekli mesec, plačilo je 30 dni po izdaji računa, DDV pa v mesecu po opravljeni storitvi.
Ja imaš prav, ni roka za izdajo računa, si pa dolžen opraviti obračun DDV zadnji dan obdobja v katerem je bila stroritev/dobava opravljena!!!Mi pokažeš zakonsko dikcijo, ki predpisuje izdajo računa po 8 dneh?
In ne - ni provokacija. Jaz je namreč ne poznam.
Plačuješ DDV kot je treba? Če zaključiš delo v marcu, plačaš DDV do konca aprila, ne glede na to kdaj izdaš račun.
Za "UTD" mi je jasno, da ne, nikjer pa nisem našel (v predlogu zakona) povezave med UTD in oprostitvijo prispevkov. Ti imajo čisto svoj člen (ki sem ga citiral), ki se v ničemer ne sklicuje na člene o "UTD". Samo dikcija tega 38. člena je malo nejasna, čeprav mi zveni, kot da popoldansi so uprvičeni do oprostitve prispevkov (kar je tudi logično - če ne zaslužiš, težko plačaš prispevke).Glede na članek zgoraj, ne. Kar je po svoje logično drugače. Dobi iz osnovnega zaposlenega statusa 80% za čakanje. Drugače pa popoldanec ne more biti. Prav tako se ne dobi iz tega naslova porodniške, bolniške in se česa. Bi bilo pa seveda prav, da se tudi njim oprosti plačilo prispevkov. Kar je pa spet problem, ker, kot je AvtoFun povzel trenutno zadnjo verzijo, je ali oboje (oprostitev prispevkov + UTD) ali nič.
No ja, ti ne plačuješ prispevkov ti plačuješ pavšal. Ti dobiš vseeno plačo zato ne imej prevelike oči!Za "UTD" mi je jasno, da ne, nikjer pa nisem našel (v predlogu zakona) povezave med UTD in oprostitvijo prispevkov. Ti imajo čisto svoj člen (ki sem ga citiral), ki se v ničemer ne sklicuje na člene o "UTD". Samo dikcija tega 38. člena je malo nejasna, čeprav mi zveni, kot da popoldansi so uprvičeni do oprostitve prispevkov (kar je tudi logično - če ne zaslužiš, težko plačaš prispevke).
Člankov sicer ne jemljem za kakršnokoli resno, uporabno info, ker stvari pisci ne naštudirajo in ne preverijo.