Malo si računovodske standarde poglejte. Kako ste pa do sedaj delali?
Če si izdala račun kasneje kot 8 dni po opravljeni storitvi si v prekršku. Če si DDV zavezanez pa sploh moraš DDV obračunat v mesecu storitve. Ima sedaj moja žena "problem", ker je padla v DDV sistem, račune izdaja 5. v mesecu za pretekli mesec, plačilo je 30 dni po izdaji računa, DDV pa v mesecu po opravljeni storitvi.
Ne če si novi DDV zavezanec.Imaš lahko ddv po plačani realizaciji in daješ v knjigo ko je račun plačan.
Potem sem jaz vsaki mesec v prekršku. Podjetje mi v skladu s pogodbo pripravi obračun opravljenega dela v preteklem mesecu komaj 15. datuma. Še le takrat lahko izstavim račun, čeprav je datum opravljene storitve za pretekli mesec bil zadnji datum v preteklem mesecu.Če si izdala račun kasneje kot 8 dni po opravljeni storitvi si v prekršku. Če si DDV zavezanez pa sploh moraš DDV obračunat v mesecu storitve. Ima sedaj moja žena "problem", ker je padla v DDV sistem, račune izdaja 5. v mesecu za pretekli mesec, plačilo je 30 dni po izdaji računa, DDV pa v mesecu po opravljeni storitvi.
Ok hvala.Za dva dni ko si na čakanju dobiš 80%, ostalo pa normalno 100%.
Zgleda da nas je več takih. :/Potem sem jaz vsaki mesec v prekršku. Podjetje mi v skladu s pogodbo pripravi obračun opravljenega dela v preteklem mesecu komaj 15. datuma. Še le takrat lahko izstavim račun, čeprav je datum opravljene storitve za pretekli mesec bil zadnji datum v preteklem mesecu.
Zgleda da nas je več takih. :/
Se že kaj ve kako bo s prispevki? A bo to avtomatsko vsak s.p. oproščen? Za denarno pomoč se mi ne gre (k sreči), samo prispevke se mi pa zdi butasto plačevati, če že delali ne bomo.
Jaz ga pa vedno najkasneje do 8-ega v mesecu. Gen-i.Za štrom in plin še nisem prejel računa pred petnajstim za pretekli mesec.