Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Te razumem. To je isto, kot npr. ravna cesta sredi puščave in rdeča luč na semaforju .. Dovoljeno ni, ampak jaz bi vseeno peljal naprej
Tudi sredi noči, ob 02.00 se mi ne zdi napak, če se prepričaš, da ni nikjer nikogar, ki bi ga lahko poškodoval in da je voznik racionalen, ter se zaveda, kje so njegove meje .. Ampak je na koncu koncev še vedno prepovedano driftanje
Veš, kaj hitro se ti zna zgoditi, da ti kakšen pijanec pade pod kolesa .. al pa te pri driftanju zanese in padeš v kak drug avto ali pa lokal .. v glavnem, škoda brez veze .. na poligonu je pa drugače, ker je tudi okolica temu primerna ..
@ Matey: verjetno si dal po gasu, pa bremzu na vso moč, pa spet gasa do daske, da je vse škripalo itd ? .. No, uradno se temu reče nepravilno speljevanje in zaviranje .. s čimer pa poleg sebe res ogrožaš tudi druge ..
Citat:
30. člen
(1) Voznik sme voziti s takšno hitrostjo, da vozilo ves čas obvladuje in da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakuje.
(2) Hitrost in način vožnje mora prilagoditi svojim sposobnostim, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora v njem ali na njem.
(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
(4) Kadar je hitrost vozila iz prejšnjega odstavka za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti varnostne utripalke, razen če uporablja rumeno utripajočo luč v skladu s 128. členom tega zakona. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
(5) Z globo 460 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 6 kazenskih točk.
(6) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjim ali četrtim odstavkom tega člena.
(7) Z globo 50 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena.
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Za kaznovanje "drifterjev" uporabljajo tole: (ne vem kateri člen je)
(1) Voznik sme voziti s takšno hitrostjo, da vozilo ves čas obvladuje
in da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko
pričakuje.
(2) Hitrost in način vožnje mora prilagoditi svojim sposobnostim,
lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim
značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in
tovora v njem ali na njem.
(5) Z globo 460 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v
nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena. Vozniku motornega
vozila se izreče tudi 6 kazenskih točk.
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Ne boš verjel, ampak piskanje močno privlači pozornost prisotnih zainteresiranih osebkov. S tem postanejo mnogo bolj pozorni na to kaj se okoli njih dogaja in svojo udeležbo v prometu mnogo bolj prilagodijo trenutnim varnostnim okoliščinam. Če je kadarkoli nujna namestitev teh kurčevih ovir na vozišču, potem naj jih tudi odstranijo, kadar to ni niti najmanj potrebno. In v nedeljo zjutraj, ko grem slučajno včasih s šihta, je moje piskanje za okolico ravno tako nadležno kot so meni tiste jebene grbine. Tudi brez tega sranja se lahko peljem 50.
Hmm, zakaj pa niso pravi policaji, ki bi "samo polnili državno blagajno"Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Je pa res da sem tam videl največ "najjaæijih" ki so škripal, pa tud če je bla kaka podrta opelica al pa fauve. Isti efekt ima Rollbar na uni rondo tam... "nek se zna ko je najjaæi" jaz bi še samo dodal da nije jaæi od robnika
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Za kaznovanje "drifterjev" uporabljajo tole: (ne vem kateri člen je)
(1) Voznik sme voziti s takšno hitrostjo, da vozilo ves čas obvladuje
in da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko
pričakuje.
(2) Hitrost in način vožnje mora prilagoditi svojim sposobnostim,
lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim
značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in
tovora v njem ali na njem.
(5) Z globo 460 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v
nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena. Vozniku motornega
vozila se izreče tudi 6 kazenskih točk.
če človek zna driftat ni nobeden od teh členov problem.. samo dopovej ti to policaju....
Hm, zanimivo, da nisem nikjer tam videl možnosti za driftanje. Razen, če tistih 10 krogov po namočenem krogu štejem. Uradno tudi nimajo v ponudbi ''najem terena za driftanje''. Tam pa tudi ne poznam nobenega, da bi mi na črno to omogočil.Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Vransko,