Konec driftanja po krožnih v BTC-ju ?

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Fajn, ležeči policaj sredi ovinka
hysterical-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kako je pa kaj z lastništvom teh cest v BTCju? A niso včasih veljale za privatne? Posledično potem lahko tudi kakšno nestandardno oviro postavijo?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tudi če so privat se ne sme postavljat ovir ke v tri dni.

in men je ta ideja z ležeæimi policaji že presedla. ni da ni. povsod so. prej sem prišel čez vas 50, zdej bremzam, pol pohodim ropotalnik, da se premakne..in grem spet 50. sicer kak meter pozneje, ampak 50 grem. vmes pa še fajn ropota.

čez istega mrtvaka hodi v našo smer dnevno carera, dva amg, pa še kak, k verjetno bolj kot ropota, grmi.. in k bom mel ferarija ga bom tam nažigal.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Se strinjam. Tile ležeči so samo nekakšna potuha pravim policajem in v veliko primerih nepotrebni in neprimerni.
Da imajo od vse te izboljšane varnosti kaj tudi okoliški prebivalci, pogosto ob prehodu čez te kupe asfalta prav na dolgo zapiskam. Še s posebnim užitkom zgodaj zjutraj. Če bo kdo vprašal zakaj, je to iz popolnoma istega razloga kot so tam grbine.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Se strinjam. Tile ležeči so samo nekakšna potuha pravim policajem in v veliko primerih nepotrebni in neprimerni.
Da imajo od vse te izboljšane varnosti kaj tudi okoliški prebivalci, pogosto ob prehodu čez te kupe asfalta prav na dolgo zapiskam. Še s posebnim užitkom zgodaj zjutraj. Če bo kdo vprašal zakaj, je to iz popolnoma istega razloga kot so tam grbine.

LOL pa še javno to priznaš, pa sej nismo več v vrtcu, dobrodošel v svet odraslih

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Meni so rondo drifterji absolutni lol ... Najboljša scena je pri Štuku, kjer en golf IV vsak jebeni večer drifta po krožnem. Edino driver se ne zaveda, da mi opazovalci vidimo le enga golfa, ki mu cvilijo gume in se mu karoserija zvija kot prazna piksna piva. FWD ni za drift!!

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
namesto, da bi asfalt zrihtal kot se spodobi, se hujsi je samo pri leclercu na rudniku, so sli lezece policaje postavljat. samo v romuniji in sloveniji
bonk.gif

mater jim bosansko, najbrz bom moral biti prvi, ki bom tozil drzavo, vzdrzevalca cest.... in to takoj prvic, ko mi bo na mokri cesti tam zdrsnilo!!!!
jezen.gif

tisti, ki se tam vozite vsakodnevno se res pustite nategovat na suho!
rolleyes-1.gif
Za omejitev, katera velja v BTC-ju (kakšna že je
grims-1.gif
?) bi bil tudi led skoraj dovolj dober.

Aja, saj vem, Slovenček in čefurji se morajo do vrata dovesti i to ne sa 10km/h nego sa full speedom. Pa ko jebe omejitve.
nahrung002.gif

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
No to je ena plat medalje... če pa nekdo pride z Lancerjem Evo, Imprezo WRX Sti ali čim podobnim in odpelje 3 poštene kroge počez je pa že za pogledat.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
za pogledati, ja, je pa tudi proti zakonu .. in policali (ležeči ali stoječi) so tam za to, da uveljavljajo zakon ..

vsem, ki tam driftajo, bi jaz vzel avto in jih javno osramotil ..

kaj se pa grejo, debili neumni?!?! Tam so starke, otroci, dedki, gluhi, slepi .. on pa drifta??!! Impreza ali fičko .. NI DOVOLJENO! Če se pa mora izživljati, pa naj gre na za to primeren poligon .. aja, tistih 5€ mu je pa odveč dati za vstopnino, ker potem pa ne bo imel za kruh .. pa občinstva bo tudi manj ..

jezen.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
za pogledati, ja, je pa tudi proti zakonu .. in policali (ležeči ali stoječi) so tam za to, da uveljavljajo zakon ..

kaj se pa grejo, debili neumni?!?! Tam so starke, otroci, dedki, gluhi, slepi .. on pa drifta??!! Impreza ali fičko .. NI DOVOLJENO! Če se pa mora izživljati, pa naj gre na za to primeren poligon .. aja, tistih 5€ mu je pa odveč dati za vstopnino, ker potem pa ne bo imel za kruh .. pa občinstva bo tudi manj ..

jezen.gif
Se strinjam s prvim delom, driftanje med drugimi je nesprejemljivo. Ampak, kaj pa je recimo narobe, če si ob 2.00 AM privoščiš par driftov tam? Razen, da morda kašni potepuški mački pobereš deveto življenje?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
enkrat sem ravno to razlagal nekemu policaju, ki me je ustavil v BTCju zaradi "nepravilnega speljevanja in zaviranja" (
hysterical-1.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Te razumem. To je isto, kot npr. ravna cesta sredi puščave in rdeča luč na semaforju .. Dovoljeno ni, ampak jaz bi vseeno peljal naprej
smirk-1.gif

Tudi sredi noči, ob 02.00 se mi ne zdi napak, če se prepričaš, da ni nikjer nikogar, ki bi ga lahko poškodoval in da je voznik racionalen, ter se zaveda, kje so njegove meje .. Ampak je na koncu koncev še vedno prepovedano driftanje
smirk-1.gif

Veš, kaj hitro se ti zna zgoditi, da ti kakšen pijanec pade pod kolesa .. al pa te pri driftanju zanese in padeš v kak drug avto ali pa lokal .. v glavnem, škoda brez veze .. na poligonu je pa drugače, ker je tudi okolica temu primerna ..

@ Matey: verjetno si dal po gasu, pa bremzu na vso moč, pa spet gasa do daske, da je vse škripalo itd ? .. No, uradno se temu reče nepravilno speljevanje in zaviranje .. s čimer pa poleg sebe res ogrožaš tudi druge ..

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
samo kot opomba - driftanje ni prepovedano z nobenim slovenskim zakonom.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
je, le da se ne imenuje driftanje, pač pa nepravilno speljevanje in ustavljanje/neprilagojena hitrost ..

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
enkrat sem ravno to razlagal nekemu policaju, ki me je ustavil v BTCju zaradi "nepravilnega speljevanja in zaviranja" (
hysterical-1.gif

hysterical-1.gif

Sem slišal take in drugačne ampak kaj takega pa še ne.

Se kar ne morem končat smejat.

Aja.......in kje je pologon za se malo na driftat?

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik kripo pravi:

jezen.gif
Se strinjam s prvim delom, driftanje med drugimi je nesprejemljivo. Ampak, kaj pa je recimo narobe, če si ob 2.00 AM privoščiš par driftov tam? Razen, da morda kašni potepuški mački pobereš deveto življenje?
Če človek nima ob 2.00 AM kaj drugega za počet kot driftat po btcju, je itak za na zaprti oddelek! Kot drugo, bi en tak imbecil lahko ob 2.00 AM vozil v kontra smer po avtocesti, saj je takrat najmanj prometa in "skoraj" nikogar ne ogroža. Pa zavedajte se, da s tem početjem šarmirate samo kako 12 letnico, ki ne ve kaj bi pravzaprav rada, v očeh normalnih ljudi pa izpadate kot možgansko nerazvita æefurijad!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
je, le da se ne imenuje driftanje, pač pa nepravilno speljevanje in ustavljanje/neprilagojena hitrost ..

driftanje ni niti nepravilno speljevanje, niti ustavljanje, kaj šele vožnja z neprilagojeno hitrostjo. torej striktno driftanje ni prepovedano.

...je pa res, da si policaji to driftanje različno tolmačijo in posledično lahko skasiraš tudi različne kazni zaradi tega...

p.s. tudi drag racing recimo z našimi zakoni ni prepovedan, ko smo par let nazaj imeli kakšne ilegalce na B-ju so ti kopsi napisali kazen za vožnjo po napačni strani ceste (če si bil ravno slučajno na levi strani
grin1.gif
)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Če človek nima ob 2.00 AM kaj drugega za počet kot driftat po btcju, je itak za na zaprti oddelek! Kot drugo, bi en tak imbecil lahko ob 2.00 AM vozil v kontra smer po avtocesti, saj je takrat najmanj prometa in "skoraj" nikogar ne ogroža. Pa zavedajte se, da s tem početjem šarmirate samo kako 12 letnico, ki ne ve kaj bi pravzaprav rada, v očeh normalnih ljudi pa izpadate kot možgansko nerazvita æefurijad!

hysterical-1.gif

...yeah.