Ja hvala za ponujeno pomoč, čeprav mi za konkretno vprašanje ali se pri plinskih pečeh držijo A+ "kot pijanc plota" verjetno ne moreš odgovorit; lahko pa mi odgovoriš kako dolgo si čakal na odobritev in potem po podpisu pogodbe na izplačilo in ali si lahko v času do podpisa pogodbe še kaj zamenjal ponudbo/predračun.
Namreč razmišljam, da sedaj dam maksi ponudbo, potem pa se bom mogoče drugače odločil in bo drug izvajalec in verjetno nižja ponudba.
vpraši najprej na ekosklad če je razpis za 2019 že zunaj...jaz ga na njihovi strani nisem videl. Ker zna biti drugačen od tistega za 2018. Pa tudi sredstva znajo biti problem.
Jaz sem začel nekje maja, takrat sem izpolnil vlogo, ter dodal predračun. Poslikal sem peč, katera bo šla ven, prostore, kjer bodo radiatorji in to dal v vlogo. Kako si z lastništvom? Si samo ti ali vas je več? Če vas je več, rabiš soglasja preostalih (dodaš k vlogi) , kot investitor (ta rabi soglasja) se pa navaja tisti ki to investira in na njega naj bodo pisani vsi predračuni, računi , itd...BTW investitor je lahk tud teta iz Nemčije če jo maš pa ne ve kam s šoldmi. Vlogi moraš priložiti še uporabno ali gradbeno dovoljenje, ter skico parcele (oznaka, identifikacija parcele) iz zemljiške knjge. Pazi obremenena nepremičnina ...zna biti da ne bo šo skozi (npr če jo maš pod hipoteko)
Jaz sem se odločil za subvencijo, kako je s krediti pa ne vem.
Tkole, vlogo+soglasja (v mojem primeru sta 2 lastnika)+uporabno dovoljenje (stavba je nekoliko starejša)slika, označba parcele iz zemljiške knjige+dovoljenje dimnikarja da lahko na dimnik priklopim peleteno peč (da je samo ena kurilna naprava na tem dimniku)+poslikane zadeve (peč, prostori, kjer bodo radiatorji), sem poslal priporočeno
Predračun sta naredila trgovec+izvajalec+"moje želje in pričakovanja" . Vzel sem pri Emundiji Nova Gorica, tam so mi dali kontakt njihovega izvajalca. Skupaj smo izbrali peč, radiatorje, ter kar je še ostalega materiala, s tem da je prišel ene 2x na ogled, vzel mere, itd.... V predračunu je bilo zajeto vse, od vrtanja do zagona peči. Pač komplet investicija. Je bla pa cena fiksna, smo raje dali malo več kot premalo. Takšna kot je bila na predračunu, toliko me je vse skupal stalo.
Po enih 2 tednih od poslanega sem pisal na ekosklad (malo jih cukni za rokav kaj in kako), dobil odgovor dotične osebe, na hitro preletela vlogo (če bi še kaj manjkalo, doplolnitev itd), se dogovorila da bom vlogo sproti dopolnjeval (pošiljal na njen mejl), hkrati pa mi je tudi zagotovila da lahko začnemo z delom kadarkoli, ker sredstva so na voljo.
To je blo nekje junija, konc sptembra po dopustih smo ta projekt izvedli (2 dni). Poslikal demontirano peč (na dvorišču + v avtu, ker so jo peljali na Dinos. odpeljala jo je oseba ki jo ma dinos v evidenci, tako da ne bi moglo priti do zlorab), poslikal radiatorje (po vseh prostorih, v prilogi so bili ti pristori poslikani brez radiatorjev), poslikal plačilo predračuna (po dogovoru s trgovcem sva se zmenila pol pred investiciji , pol po investiciji. Plačal sem pa po predračunu tistem iz maja, ki je tudi bil priložen. V trgovini mi je omenil, da bi jih lahko datum predračuna zmotil, in da če se to zgodi, bo pač dal nove.a Vrednost se ne bi spremnila, spremenil bi se samo datum le-tega). Plačaj na banki, da dobiš vse štemple.To sem kar po mejlu sproti pošiljal. Se je pa vmes moj svetovalec odpravil na dopust (beri bolniško) in tisti ki je to prevzel je dejansko dobil prazno vlogo, oz samo tisto kar sem dal po pošti...ker sosednjega mejla (službenega) ne sme prečkirat.....to zveš (ali je vloga okej ali ne) tako da dobiš njihovo priporočeno pošto, notri pa piše kaj vse manjka....ja jaz sem tudi zaradi ene reči poklical po telefonu pa sva se zmenila, tudi če bi bil prekratek za kak dan (dopolnitev je omejena na mislim da 2 tedna...pač pokličeš, ker boš to prej rešil po telefonu kot po mejlu) ne bi bilo konc sveta..ker tam piše da če ne rešiš v navedene roku ...... To sem izpolnil po parih dneh dobil priporočeno pošto, da je okej, da so mi odobrili subvencijo. dobil sem 50%. Iz predračuna so izvzeli davek in na tako osnovo dali 50 % vračila.
To je blo nekje 20 oktobra, nakazilo bo izvedneo okrog 15 januraja. V obrazložitiv piše da je čas nakazila nekje 60 dni od tega ko se zadeva zaključi in se vse preveri.
Vsega skupaj je blo recimo kak mesec, mesec in pol cijazena sem in tja, iskanja papirjev itd.....Upoštevaj da na mejl lahk odogovrijo v roku 2,3 tudi 4 dni...telefon je kot vroča linija...3xteden po tisto určko in pol.
Ima pa ekosklad opcijo da tudi sam nabaviš napravo, ki je recimo sami nimajo v ponudbi, samo mora ustrezati njihovim zahetvam, predpisom. Mogoče lahko pogledaš kako so kaj v Avstriji s plinčkom, mogoče dobiš tam kak kotel bolj primeren zase
imej pa sredstva zagotovljena za ta projekt na zalogi. Ne vem kako je s eko kredtiom, samo subvencije pridejo kar pozno. Morš ti vse založt. V mojem primeru morm nanjo čakati skoraj 3 mesece
Če te še kaj zanima kar praši, ti z veseljem povem, kako sem šel čez te reči