Končno zavijanje desno pri rdeči?

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
izgleda, da so tudi ukinili uporabo smerokazov
včeraj je namreč pred mano vozila avtošola in je več krat spremenila smer ( zavijanje levo in desno ) in niso uporablali smerokazov
tudi ogledal se menda več ne uporablja, ker je instruktor kar potegnil volan na moj vozni pas, ne da bi se prepričal sli je prost ali ne.
verjetno je to novo pravilo, zadnji naj pazi kaj dela sprednji....

Ja , tako kot na smučiščih.
cool-1.gif

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Mene tudi zanima, ce je ze v veljavi ta ureditev, sem naletel ze na par posameznikov, ki veselo zavijajo desno v rdeco.
Zakaj pa rabiš za to dejanje neko ureditev, kako točno se ti bo potem povečala varnost?
Saj ne da to prakticiram vsak dan, pa itak imamo samo en semafor v mestu, ampak včasih se mi pa zdi res neumno čakat na semaforju, kjer itak ni nikol konc rdeče. Sicer če gledaš na uro traja 45s, ampak včasih ko čakaš, se ti pa zdi da traja 2min.
Zarad tega grem večkrat raje okoli semaforja, pa čeprav je cona 30 in vmes 3 ležeči policaji.

Pač meni je dovolj, če se sam prepričam da je frej, pa zaradi mene če gori vijolična. Saj za vikend tudi cel dan utripa rumena, pa se da brez problema zaviti tudi v levo. Gostota prometa je pa še večja kot med tednom ob 6-ih zjutraj. Začne pa med tednom delovati semafor ob 6-ih, sam grem pa ravno 6:05.

Sem pa sicer že kak mesec nazaj opazil, da pešci po novem ne upoštevajo rdeče, ampak dva sta me pa danes povsem presenetila, čeprav sem ju že prej videl in slišal. Ker pač če imaš zeleno, ne pričakuješ da ima tudi pešec prosto pot. Sicer sta šla proti mojem boku, ampak vseeno bo treba povečat pozornost.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Reaper85 pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Mene tudi zanima, ce je ze v veljavi ta ureditev, sem naletel ze na par posameznikov, ki veselo zavijajo desno v rdeco.
Zakaj pa rabiš za to dejanje neko ureditev, kako točno se ti bo potem povečala varnost?

neupoštevanje rdeče luči: 300 EUR + 5kazenskih točk

Mogoče zaradi tega?
rolleyes-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Naj vrze kamen prvi...

Jaz redno uporabljam taktiko zavijanja desno pri rdeci luci ze od leta 98 dalje, ko sem dobil izpit, ker se mi zdi cisto naravno, in tudi nic skregano z zdravo kmecko pametjo, ker pospesujem pretocnost krizisca, ce nikogar ne ogrozam. Vendar samo zgodaj zjutraj ali pozno zvecer, ko je prometa precej manj, da ovcke ne bi prevec beeeeekale ob taksnem zlocinskem dejanju. Pa nisem nabasal se nobenega. Niti policaja, ali pa se je obrnil stran in ne vem...

Vidis, tudi jaz sem to naredil l. 96 pred PP v Domzalah in dobil prvo kazen na cesti. Pa sem to naredil mal pred enajsto zvecer. Zvecer ob enajstih so se semaforji preklopili v rumeno utripajoco luc.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Citat:
Uporabnik Reaper85 pravi:
Ker pač če imaš zeleno, ne pričakuješ da ima tudi pešec prosto pot. Sicer sta šla proti mojem boku, ampak vseeno bo treba povečat pozornost.

Praktično vsako križišče, kjer zavijaš desno
grims-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.936
6.977
113
Koliko sem jaz bral okoli tega "pravila", bi naj bilo v uporabi experimentalno samo v nekaj križiščih. Mogoče pa so ljudje preveč resno vzeli to in mislijo da zdaj pa povsod velja. Še vedno je največji problem prehod za peščce, če se nahaja

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Koliko sem jaz bral okoli tega "pravila", bi naj bilo v uporabi experimentalno samo v nekaj križiščih. Mogoče pa so ljudje preveč resno vzeli to in mislijo da zdaj pa povsod velja. Še vedno je največji problem prehod za peščce, če se nahaja
Pri normalnih voznikih ni problema, problem je pri ''Balkancih''. V ZDA nisem niti enkrat naletel na problem zaradi zavijanja v rdečo, res pa je treba spremljati promet in pešce, itd. okrog sebe.
Je pa tudi to recimo dokaj enostavno rešljivo: preden zaviješ v desno, se moraš obvezno ustavit pri rdeči luči. Recimo...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.936
6.977
113
heh, pri nas večina voznikov ne ve skozi krožišča normalno peljat, kaj šele da bi vedeli kako in kaj pri zavijanju v desno pri rdeči...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
darjan: točno tako...zato sem še vedno mnenja, da bi morali uvesti preverjanje znanja in testno vožnjo na 5-10 let....tudi šolo narediš pa se učiš celo življenje....

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Pri normalnih voznikih ni problema, problem je pri ''Balkancih''. V ZDA nisem niti enkrat naletel na problem zaradi zavijanja v rdečo, res pa je treba spremljati promet in pešce, itd. okrog sebe.
Je pa tudi to recimo dokaj enostavno rešljivo: preden zaviješ v desno, se moraš obvezno ustavit pri rdeči luči. Recimo...

Tako, pri več kot enoletnem potepanju čez lužo niti enega problema. To je bila ena boljših stvari. Promet je tekoč, nič čakanja, luštn v glavnem. Ko sem prišel nazaj sem se rahlo razvadil. K sreči, me policija nikoli ni dobila, ker bi bil glavni kriminalec na vasi ob ogrožanju nobenega. Se pa včasih še poslužujem tega. Ne da se mi čakat, če v tistem času ni nobenega avtomobila od nikjer. Verjamem pa, da povozim kakšnega mravljinčka, vsaj tistega, ki spoštuje pravila in gre čez prehod za pešce ob zeleni luči. Naj počivajo v miru
roza.gif

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

hysterical-1.gif
Nekaj takega pravi STOP znak. Najdi enega in glej...