I
Pri tolko možnosti informacij, danes kroži še več dezinformacij. In če to vse nekdo bere in potem poda svoje mnenje.... je vse daleč od dejanskih dogodkov.Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Narod ve, da kradejo gradbeniki. Torej taki privatniki kot je alkoholik.Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:je pa žalostno da se sedaj tako krade...
Slovenija je podedovala strahotne napake politike, katere? A nismo šli za sebe, da ne bo teh napak al smo šli ker smo hotli napake?? ki se je skuhala med drugo svetovno vojno in malo po njej. Trajalo bo 100 let, da se to popravi. ??? a bomo fizično prestavljal Slovenijo ?? V neki družbi so zmeraj vzajemne koristi. Kljub temu, da je Jugoslavija imela kar nekaj slabosti in nobene resne politične volje, da se to odpravi, je Slovenija vseeno imela tudi kar nekaj koristi od tega. čak mal?? Prej si napisal nekaj o hudih napakah, zdaj pa o nekaj slabostih. Kaj je zdaj prav po tvoje?? Večja država ima veliko prednosti. Ker je po doti iz Avstroogrske bila Slovenija najbolj razvita, je lahko služila na zaprtem trgu. Ko je ta trg izginil, se je pokazala fleksibilnost slovenskega gospodarstva. o katerem obdobju sploh pišeš???
Ne vidim nobenih možnosti, da EU v naslednjih desetletjih postane kolikor toliko enotna država in kot taka ne bo nadomestilo za SFRJ. hmmm.... napisal si o ogromnih napakah Yu, zdaj pa da EU ne more biti nadomestilo Yu. Kdo je zdaj boljši/slabši??
Jugoslavija pravzaprav ni nikoli poskušala zvedeti od svojih državljanov, če želijo živeti v tej tvorbi. da ne?? Po prvi svetovni vojni je bila taka želja velikih sil, da ne bi bile male državice prelahek plen Avstrije in Madžarske in Juga je kmalu imela streljanje v parlamentu in diktaturo. mešaš obdobja... Praktično je od takrat do konca dočakala v diktaturi. ??? ne razumem, kje ste/so eni živeli, da ste bili v diktaturi. Kaj se je to tako diktatorskega dogajalo?? Komaj so se se pojavile neke variante svobodnejšega političnega odločanja, je SFRJ razpadla. ?? ktere in kakšne variante?? Ker žal nikoli ni bila skupaj na pravih temeljih. in kakšni bi morali biti te temelji?? Včasih se pač dogovorjene poroke ne obnesejo, če imajo ljudje preveč možnosti."dogovorjene poroke" razumem, kot večnacionalnost, al se motim. Kakšne možnosti???
Ko komunisteki lepijo zmazke, je to plemenito dejanje (saj cilj upravičuje sredstva), če pa kaj takega naredi kdo drug pa tulijo kot trop rdečih volkov v polno luno
Citat:
U „Forbsu“ u Vašingtonu „Blicu“ su obeæali odgovor na pitanje da li je naslovna strana zaista objavljena. Da li zbog toga što je ovoj „činjenici“ staroj četiri decenije bilo teško uæi u trag, ali odgovor nismo dobili ni posle deset dana, nekoliko kontakata i obeæanja.
Ne ker nisva znanca, pa tudi antipaticen mi je, kot sem rekel..Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Tako je, enega kverulanta imamo tudi na "nasprotni" strani..
Drgač mi je pa tale Aksentijevič antipatičen..ga večkrat srečam v lokalni štacuni.
A se kaj pozdravita?
Po tej logiki, si ti še vedno v partiji, ko tako malikuješ komunisteCitat:
Uporabnik patriot pravi:
Verjetno so ga tudi fuknili iz partije, da je tako nastrojen proti komunistom...
Maš prav. So me starši naučili, da moram vsako delo opraviti dobro in pošteno. Kdor pa dela dobro in pošteno pa ni zaželjen med komunisteki.Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
telek, vidim, da si si dobro zapomnil povelja iz jna..zgleda, da si bil zgleden vojak v rdeci jna ..
ejj texič... učil so te že mogoče.... sam naučil se pa nisi nič. Pa sej.... nisi kriv... pač mati narava naredi ene take, druge pa mal drugačneCitat:
Uporabnik telex pravi:
Maš prav. So me starši naučili, da moram vsako delo opraviti dobro in pošteno. Kdor pa dela dobro in pošteno pa ni zaželjen med komunisteki.Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
telek, vidim, da si si dobro zapomnil povelja iz jna..zgleda, da si bil zgleden vojak v rdeci jna ..
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kaj pa ta:
eni preberejo samo zadnje tri poste. Če niso predolgi. Bom kr prlepu.Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Zanimiva mnenja
Bi rekel, da se je na nek način risal neki novi načrt Evrope. Kdo bo s kom. EU, Nato, Rusija..... itd. Yugoslavija ni pasala nikamor kot celota. Slo in Hr bi v EU in Nato, Srbi so bili vedno Ruski. Bosanci še zdaj nimajo urejenega nič razen države v državi državo. Hebi ga.
Sem mnenja, da bi se lahko Yu razšla brez vojne, če ne bi bilo teritorialne požrešnosti. Da je v Slo pokalo, vidim razlog v tem, ker je do 1/2 ali 3/4 leta 91 bilo t.i. "dvojno" vodstvo. Yu, kot Yu, ki naj bi branili Yu, kot YU, zraven pa še vodstvo, ki naj bi ustvarili veliko srbijo. To je bilo že vse prej dogovorjeno. Yu army je bila nekaj časa samo še zaradi mednarodne javnosti. Pesek v oči. Po pol leta 91 je imela Yu army že druge oznake. Druge uniforme, kar je bilo po ustavi SFRY zločin za na goli otok. Torej je v Slo Yu army še nekaj z repom migala, čeprav je bilo že napeljano v razpad.
Zakaj bi tuje države Hotele razpad?? Sem zgoraj napisal. Zemljevid. Pripadnost.
kako priti do razpada? Najlažje tako, da oslabiš monetarni sistem in gospodarstvo. Da je v državi slabo. Tako narašča nezadovoljstvo med prebivalci. Da bi se tuja voska vmešala v razpad je bilo nesmiselno. Yu ni imela nič nekega bogastva razen teritorije. (iraq , sirija so bili hitro tam) Danes je bivša Yuga razdeljena na pol. Mi in Hr v EU.... Srbi bi Ruski. Cilj dosežen.
Vojna in sovraštvo je bilo samo orodje, da se zadeva izpelje. In tega sovraštva do 80-85 ni bilo. Čeprav bi eni tukaj se izgovarjali, da je krivo samo to, ker se narodi niso med sabo trpeli.
Vsi ti javni nastopi politikov drugih držav, da so proti razbijanju Yu, so bolj z figo v žepu. Res da marsikateri politik ni imel pojma o nekih "globjih" zadevah tajnih, vojaških in ne vem kakih službah še. Če je bil razpad predviden, se je zgodil. Vse ostalo je bilo orodje (sovraštvo, vojne) In bilo je že nekaj časa znano, da Yu kot Yu ni mogla več obstajati na takšen način, kot je obstajala konec 80ih let!!
Zdej me pa kr oglodajte
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
eni preberejo samo zadnje tri poste. Če niso predolgi. Bom kr prlepu.Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Zanimiva mnenja
Bi rekel, da se je na nek način risal neki novi načrt Evrope. Kdo bo s kom. EU, Nato, Rusija..... itd. Yugoslavija ni pasala nikamor kot celota. Slo in Hr bi v EU in Nato, Srbi so bili vedno Ruski. Bosanci še zdaj nimajo urejenega nič razen države v državi državo. Hebi ga.
Sem mnenja, da bi se lahko Yu razšla brez vojne, če ne bi bilo teritorialne požrešnosti. Da je v Slo pokalo, vidim razlog v tem, ker je do 1/2 ali 3/4 leta 91 bilo t.i. "dvojno" vodstvo. Yu, kot Yu, ki naj bi branili Yu, kot YU, zraven pa še vodstvo, ki naj bi ustvarili veliko srbijo. To je bilo že vse prej dogovorjeno. Yu army je bila nekaj časa samo še zaradi mednarodne javnosti. Pesek v oči. Po pol leta 91 je imela Yu army že druge oznake. Druge uniforme, kar je bilo po ustavi SFRY zločin za na goli otok. Torej je v Slo Yu army še nekaj z repom migala, čeprav je bilo že napeljano v razpad.
Zakaj bi tuje države Hotele razpad?? Sem zgoraj napisal. Zemljevid. Pripadnost.
kako priti do razpada? Najlažje tako, da oslabiš monetarni sistem in gospodarstvo. Da je v državi slabo. Tako narašča nezadovoljstvo med prebivalci. Da bi se tuja voska vmešala v razpad je bilo nesmiselno. Yu ni imela nič nekega bogastva razen teritorije. (iraq , sirija so bili hitro tam) Danes je bivša Yuga razdeljena na pol. Mi in Hr v EU.... Srbi bi Ruski. Cilj dosežen.
Vojna in sovraštvo je bilo samo orodje, da se zadeva izpelje. In tega sovraštva do 80-85 ni bilo. Čeprav bi eni tukaj se izgovarjali, da je krivo samo to, ker se narodi niso med sabo trpeli.
Vsi ti javni nastopi politikov drugih držav, da so proti razbijanju Yu, so bolj z figo v žepu. Res da marsikateri politik ni imel pojma o nekih "globjih" zadevah tajnih, vojaških in ne vem kakih službah še. Če je bil razpad predviden, se je zgodil. Vse ostalo je bilo orodje (sovraštvo, vojne) In bilo je že nekaj časa znano, da Yu kot Yu ni mogla več obstajati na takšen način, kot je obstajala konec 80ih let!!
Zdej me pa kr oglodajte