Tako je in to je tudi odgovor na plačilo DMV.Tole mi ni najbolj jasno:
"(11) Obliko nadgradnje »SA – bivalno vozilo« lahko dobi zgolj vozilo kategorije M."
Torej tovornega kombija N1 ne moreš prehomologirat v bivalno vozilo? Ali si spet kaj narobe razlagam, dopuščam možnost. Ali ga istočasno prehomologiraš v M in SA?
To mene naslavljaš? Če da, zajami sapo in izdihni, pa še enkrat v miru preberi kaj sem napisal.ti se zavedaš da tole kar si napisal nima nobenega smisla?
če avto prehomologiraš na novo kategorijo, nima nobene veze kakšne kategorije je bilo vozilo v štartu-N, M ali pa Ž.
Vse zadeve se vodijo za novo kategorijo vozila. Predvidevam, da tudi veš, da se pri bivalnih vozilih DMV obračuna na drugačen način kot pri M kategoriji, tako da tudi v tem primeru to ni nikakršen odgovor.
in ja, seveda je možno prekategorizirati vozilo tudi iz N-kategorije v bivalno vozilo. ne vem zakaj bi drugače vsi profi predelovalci uporabljali za predelavo tovorna vozila.
In ker predvidevam, da boš v zvezi z N navedel naknadne predelave M v N:
(2) Lastnik motornega vozila, ki naknadno predela motorno vozilo iz prvega odstavka 4. člena tega zakona v motorno vozilo, ki ni predmet obdavčitve po tem zakonu, in je bil davek na motorno vozilo plačan, ima pravico do vračila sorazmernega dela plačanega davka na motorno vozilo v skladu s sedmim odstavkom tega člena. Vračilo se lahko uveljavi na podlagi predložitve dokazil, da je bilo motorno vozilo predelano v motorno vozilo, ki ni predmet obdavčitve po tem zakonu, in je bila zanj v skladu s predpisi, ki urejajo motorna vozila, potrebna posamična odobritev predelanega vozila.