Kolosej prodan Boscarolu

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
"Pekarska družba Žito, ki je v lasti hrvaške Podravke, je v sklepni fazi prodaje skoraj deset hektarjev velikega zemljišča v ljubljanskem BTC"
"Kolosej je bil naprodaj iz stečaja podjetja Kolosej kinematografi, ki ga je lastniško obvladoval Sergej Racman."

Janković je kje v tej kombinaciji?
Jankovič je v vseh večjih nepremičninskih poslih zraven.

• Všeč mi je
Reactions: BuDi

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Ne vem zakaj vam je težava nakup prostora s strani Boscarola, ni vam pa težava prodaja s strani Žita. KAj se tu dogaja je bolj vprašanje.
Tu bi blo potrebno Kako Alenko in Dejana poklicat na odgovornost.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Ni mesec kasneje. Pogodbe o prodaji so bile že spomladi podpisane.

Mene bolj "boli", da smo razprodali firmo za 33 mio, novi lastnik je samo s prodajo tega zemljišča dobil praktično celotno kupnino povrnjeno...

"Za delnico je hrvaška družba plačala 180,10 evra oziroma je za malo več kot polovični delež odštela malo več kot 33 milijonov evrov."

• Žalosti me
Reactions: kajn

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.744
6.743
113
pri taščici
Mene bolj "boli", da smo razprodali firmo za 33 mio, novi lastnik je samo s prodajo tega zemljišča dobil praktično celotno kupnino povrnjeno...

"Za delnico je hrvaška družba plačala 180,10 evra oziroma je za malo več kot polovični delež odštela malo več kot 33 milijonov evrov."
Za pol zita so dali 33Mio leta 2015. ;)
Nimam pojma na koliko je bilo takrat ovrednoteno to kar je danes kupil boscarol.
Mogoce se vpikujemo v napacno stvar.
Lokacija oziroma dejavnost podjetja je lahko strateskega pomena bolj kot si mislimo.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113

Cca 60M€ za 100%

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Celo Žito, oz. dobra polovica celega.
Kaj naj bi to pomenilo?

Žito je v celoti v lasti Podravke, mal več kot 50% je prodala država in KD, do konca leta pa še ostali mali delničarji.
Vse skupaj okol 60M€. S tem da je bila samo Šmartinka nedolgo nazaj ocenjena na cca 90M€, brez ostalih lokacij, brez blagovnih znamk...
Podravka bi lahko Bratuškovi in Židanu spomenik postavila.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
Kaj naj bi to pomenilo?

Žito je v celoti v lasti Podravke, mal več kot 50% je prodala država in KD, do konca leta pa še ostali mali delničarji.
Vse skupaj okol 60M€. S tem da je bila samo Šmartinka nedolgo nazaj ocenjena na cca 90M€, brez ostalih lokacij, brez blagovnih znamk...
Nesporazum.
Država je direktno prodala dobro polovico CELOTNEGA Žita za 33M, vsi ostali pa še za 32M preostanek, skupaj 65.000.000 €

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.744
6.743
113
pri taščici
Kaj naj bi to pomenilo?

Najbrz sta kaksno stanovanje dobila ugodno ali pa kaj podobnega.
Spomnite se kasnejse kmetijske ministrice in igidnih stanovanj na smartinki

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Berem kaj pišeta pa mi še zdaj ni jasno kje je problem, če je nekdo kupil zemljišče, ki je bilo naprodaj? Sicer pa je meni edino presenečnje tukaj, da se je prodaja zgodila šele zdaj, prve napovedi o selitvi Žita in prodaji zemljišča sem jaz slišal že pred več, kot desetimi leti.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Ni problema v tej prodaji, še najmanj pa kdo je kupil.

To da se je pred deset in več leti špekuliralo o prodaji zemljišča je znano dejstvo, zato je tudi Gantar in KD kupoval Žito.
Problem ki ga vidim je predvsem v prodaji Žita Podravki in prihodnjosti Žita in zaposlenih, Ker to kar se počne ni nobena modernizacija ampak enostavno krčenje proizvodnje in prodaja premoženja.Kolk vidim se samo zapira in prodaja, ni pa nobene novice o kakšnih vlaganjih.