Miki, malo se umiri. Znak za izrecne odredbe mora biti postavljen tako, da se ga lahko opazi. Znaku o katerem govorim se zlahka spregleda, ker je postavjljen preblizu križišča. Prometna signalizacija mora biti nedvoumna in neka cesta ne more biti v eno smer v naselju in v drugo ne, ker nekdo pač ni zamenjal table na eni strani. Omejitev hitrosti na 40 km/h mora imeti zadaj neko matematiko, ne pa, da se te zadeve (znak in radar) postavlja čez noč na telefonski klic nekega občinskega veljaka, ker se po kavbojsko rešuje neprijetnosti za prijatelja tega veljaka, ker se je promet mimo njegove hiše povečal kot posledica novega uvoza na AC. Ker 1000 EUR ni malo, pa 9 kazenskih tudi ne. Da si ne nakoplješ bad karme s temle repenčenjem, pa te radar dvakrat ne upiči v coni 30. Boš ob jurčka in vozniško.
Če sem sam kriv, da sem spregledal znak v megli, ki je za nameček še preblizu križišča....pomojem sem, vendar z olajševalnimi okoliščinami, samo vseeno sem prekoračil hitrost zunaj naselja in ne v naselju, kar je bistvena razlika tako v teži prekrška, kot kazni. Pravično kazen bi že plačal. Bi lahko redarji prvi teden opozarjali na novo prometno ureditev? Seveda bi lahko in tako bi učinkoviteje umirili promet, saj se jim ne bi šlo zgolj za kasiranje. To je šlo v naši občini čez vse razumne meje.
In načeloma vedno vozim po pravilih, še posebej v naseljih.