Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
softi mode ON:
idi polegdat v Culta - mjao fajn robo in svetuti znajo
Zdaj pa resno.
Poglej
to (res čisto naključno izbrano), da dobiš občutek oz vsaj približno predstavo kakšno velikost okvirja potrebuješ (sama višina deda ni dovolj - je treba vsaj vedeti kolko ma lufta od jajc pa do poda
- pa kako dolge prste - ups - roke in hrbet ma). Kar čem povedati - sama višina okvirja ni edino merilo - igra celotna geometrija.
Na koncu pa ne prideš mimo tega, da se boš moral vsesti na kolo in probati (sicer za "parkrat na leto" ni lih treba zganjati teatra in doktorirati iz izbora - samo če pa fejst fališ ti lahko še tistih par voženj pobere veselje, ali pa tistih "parkrat" rata redno).
pa da veš, da se nisi niti malo zmotil. ampak ne bom bil pameten. kolesa sem fural vedno, sam starejši ko si, bolj opažaš nepravilnost izbire. pri višini kot jo ima on je treba kar pazit.
pa poglejva. imam gorca, največji okvir kar jih je bilo, ni bil kupljen v hervisu, ampak v priznani kolesarski trgovini. pa je z leti šel v mirovanje zaradi bolečin v križu in ramenskem obroču. za hec sem ga peljal do culta in vprašal, ali mi anredite ta kolo vozen, ali mi prodajte drugega. verjel ali ne so rekli vozen bo, ne rabiš drugega. seveda so prej nekaj merili itd..zamenjal je par komponent in rekel to bo to. naš bi bil malenkost boljši, ker je geometrija tako in tako, ampak ne pa 500€ boljši.
čez par mesecev sem šel po specialko. rad bi imel, kaj imam lahko. me je premeril alala in dal kolo..tole bo. sem bil skeptim, malo, neufdobno..ampak gre k šus.
in pdobno je še z drugimi.
zdej pa
si potapljač. a plavutke kupiš v hervisu
si plavalec, plavalna očala kušiš v hervisu
in a veš kaj je fora culta..sestavijo ti po želji in če ne znaš to izkoristit..pač tvoj problem.