Kolkokrat pozimi perete?

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Kolegica mi je rekla, da pri njih pozimi avto vsak dan splaknejo, men se pa to zdi vseeno malo too much
bonk.gif
.
Ob tem sem se kar malo zasekirala zaradi svoje zanikrnosti, ker ga ne vozim v pralnico nič pogosteje kot poleti.
A je sol res tako grozno uničujoča, da bi ga človek moral kar naprej splakovati?
sprasujem se.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.636
4.369
113
1 x tedensko oziroma če je kdaj extremno umazan Avtocesta sol pa takoj .

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
1x na mesec. Če imaš pa avto iz plastike, ga pa moraš res vsak dan oprati, drugače ti sol plastiko požre
evil.gif

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Nikoli bolj pogosto kot 1x na mesec, po 10 letih ni bilo težav (Megane).

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Še posebej koristno je "izpiranje soli" pri zelo nizkih temperaturah.

Tisto "izpiranje soli" je itak brez zveze, je pa zelo koristno, ko voda pride v vse mogoče špranje in pri zelo nizkih temperaturah zamrzne.

sad

Guru
24. avg 2007
21.171
9.808
113
Če imaš avto zunaj ni tako hudo. Če pa ga imaš v garaži na 15+ stopinjah pa sol zelo opravlja svoje delo.
cheer.gif

Ga je pa dobro splahnit vsaj podvozje ta hujše dol, čeprav jaz naredim generalko spomladi. Ga dvignem in orenk prešpricam komplet podvozje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.929
113
pri taščici
Nekoč sem ga na dva tedna, letošnjo zimo ga še nisem. Bo pa enkrat aprila ko bo konec soljenja in bodo ceste sprane, deležen konkretnega štrajfiksa.
Se pa strinjam, največ škode naredi topla garaža. Najbrž ne bom imel nikdar garaže za avto, obvezno pa nadstrešek (ko ne bom v bloku)
ker jutranje strganje ledu in snega sovražim. Sicer plastenka vroče vode po steklih naredi večino, samo se moraš spomnit in jo vzet s seboj

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Aha, potem v bistvu narediš več škode kot koristi, če ga stalno splakuješ (če ga nimaš v garaži). In najbrž povsem zadosotuje 1 x mesečno, ali pa še manj.
Kako pa je z voskanjem? Tudi za to sem slišala, da je pravzaprav dvorezen meč, da ti lahko zamaši "kakšno luknjo odspodaj" in maš potem štalo.
crazy1.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Plastenka vroče vode najbrž ni dobra za zaledenelo šipo. Prevelik šok.
Je pa nadstrešek res luksuz.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Se pa strinjam, največ škode naredi topla garaža.

A si ti kupil avto al on tebe?!

A se ni lepo vsest v avto, ki je na recimo +8 st. C, ko je zunaj -20?

On topic: Pozimi čistim samo šipe in luči.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.929
113
pri taščici
Po treh letih še nimam težav s stekli. Je pa res da je ne polivam s kropom, ampak s toplo vodo ki priteče iz pipe (topovod lJ)
patriot: Imaš tudi ti prav, zato ga ne glancam več tako kot pri 20 tih. Vsake toliko časa se sprehodim s sesalcem skozi njega, da mi ne bi slučajno kdo začel "z vilami" ven metat smeti. Za zunaj pa vsaj pozimi "mi dol visi".
Sicer pa +8 je "mrzla garaža(neogrevana klet)". Danes nekateri garaže še kar ogrevajo na 15-20.
Neogrevana klet se mi zdi primeren prostor za shranjevanje avta.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz pa nisem pozimi še nobenega pral od vseh kar jih je pri hiši....eden je v garaži ,drugi so zunaj....še nobeden nam ni zarjavel.

Naprimer astra g ki ima zdaj 10 let je bila nekaj časa tudi v garaži...zdaj pa je zadnja tri leta zunaj....pa ni gnjila še nikjer.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Se pa strinjam, največ škode naredi topla garaža.

A si ti kupil avto al on tebe?!

A se ni lepo vsest v avto, ki je na recimo +8 st. C, ko je zunaj -20?

On topic: Pozimi čistim samo šipe in luči.

Da bi avtomobilu hišo delal?

Avto niti slučajno ni toliko vreden, da bi se splačalo imeti garažo - garaža pri novogradnji stane okoli 15.000 EUR, potem pa še ogrevanje itd. Če imam avtomobile po tri leta imam plačan webasto grelec za 45 let, prostor v hiši pa porabim za kaj pametnejšega kot je plehovje.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Kako to misliš "garaža pri novogradnji stane 15.000 €" A se zdaj ne gradi več hiš, ki so komplet z garažo? Včasih je blo to čisto samoumevno. Pa tud glede ogrevanja, vsaj jaz ne vem, da bi mi kaj posebej ogrevali garažo pozimi (jo mamo v kleti). Mogoče čisto minimum.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ti verjetno še nisi šel v mrzlo sneženo jutro z avtom iz garaže?
evil.gif

Avto imam v garaži od prvega fičaka naprej, do nedavnega pa 4 leta ne, in verjemi da vem, kaka je razlika.

Tudi ne vem, zakaj bi garažo ogreval.

+Kaj pa ko je dež? Ni fajn, ko greš po suhem v garažo, se vsedeš v avto, odpreš garažna vrata z daljincem, se odpelješ ven in spet pritisneš daljinca.
cheer.gif

Al je bolje it z marelo, z otrokom (ali dvema) v naročju po dežju do avta, spokat dete not, mimogrede si moker tako ti kot notranjost avta, po možnosti še otrok.

Sicer vsakemu svoje, ampak meni je prva varianta veliko, veliko ljubša.
cheer.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vse to je res lušno, ne vem zate sicer, ampak meni dol visi za te neumnosti. Tako ali tako se oblečem za ven, ne za garažo. Tudi drgnit ni problem, cik cak pa je narejeno. Nisem pač baba, ki se boji snega in leda bolj kot leva.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Ko je prilika..nazadnje sem ga prav pred novim letom ko je bila neka odjuga..samo zdaj ne vem točno kdaj je to bilo.

Naslednjič ga bom, ko bo spet kaka odjuga. Mogoče me celo prime da ga bom peljal enkrat v pralnico (na pranje podvozja)..samo se mora do takrat cesta posušiti, ker drugače nima smisla.

to..o splahovanju vsak dan pa....bolano
hysterical-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Si pač še eden, ki ni nikoli imel avta v garaži.
evil.gif
Jo imam doma in dobro vem, kako je to prijetno.
grims-1.gif

Samo kot pravim, nisem razvajena baba in mi sneg, led in mraz ne dela prav nobenih problemov.