Kolko ma študent dovolj na teden?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Ne vem, očitno nekateri predvidevajo, da študentje tekom študija živijo pri starših...

Spet drugi so mnenja, da so nekateri študiji mešanje megle (kar je do neke mere res) in potem to posplošujejo na vse izobraževalne programe. Verjetno ljudje, ki v življenju še niso prijeli v roke kakšne visokošolske literature in je njihova izobrazba na sploh - kot si lepo napisal - 100 let za leseno žlico.

Sodeč po napisanem, je tvoja poraba izjemno konzervativna... pa vseeno zlahka prilezeš do 400 EUR.

Seveda lahko prideš skozi tudi z 200 EUR. Živiš v študentu, ješ pomije (na bon, seveda), v 100km oddaljen domač kraj hodiš 2x na leto, po LJ se voziš s kolesom...

Za neko normalno študentsko življenje pa je po mojem 500 EUR minimum.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Jamaican_Lion pravi:
Če smo že pri temu je on meni prvi jebal mater (posredno, nema veze), tako da se ne oglašaj za brezveze.
Beden si pa ti k si z mentaliteto razmišljanja 100 let za leseno žlico.
Jebem ti tisto ko te je vun spezdela in tako govno naredla !!!!!!....te pa nej še preživlja zaj do konca živlenja , ne pa de te mormo delavci preživljat .....pfuj strela jasna !!!!!!.......šit smrkavi razvajeni spizdjeni !!!.....ti boš mater jebal ,ko še prvo flašo čokolinota ko si ga požrl ,nisi odslužu!!!!!
uf-1.gif

PRINCESKA

Pripravnik
29. okt 2011
361
2
16
70-80€ telefona???
Pi.zda si ti nek poslovnež ali kaj?
Tile študenti samo zažirajo svoje starše...potem pa še študirajo 5,6,... let ker so leni ko....
Redni študij bi bilo treba ukinit!!!!
Naj se zaposlijo in potem financirajo svoj "študij"

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Pri prevozu bi lahko prišparal. Mi gremo 4 v avto, 4€ v eno smer in smo na 32€ mesečno za prevoz.

Včasih sem dajal:
- 60€ za vlak
- 90€ za čike
- 160€ za 8x mesečno ven
- 35€ fitnes karta
- 50€ boni
- 50€ hrana iz trgovine
- 20€ položnica gsm
- fotokopiranja, pijačke po faxu ...
in smo na 500+ samo za take prčkarije (tu ni najemnine+stroškov). Non stop sem bil brez denarja, ob takem tempu ti gre 300€ v 14 dneh.

Potem sem menjal vlak za avto, tobak za čike, ven hodim 4x mesečno, kenslal pijačke po faksu in znesek se je čudežno prepolovil. To se pa že pozna. Zdaj sem na 75€ tedensko in mi je kul.

Najbolj sem se zamislil, ko mi je model rekel, da pride komot čez teden s 30€. 8€ prevoz, 4x2.5€ za bone, kakšna pijačka, več pa ne rabi. Pa ima model par jurijev na banki.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Citat:
Uporabnik PRINCESKA pravi:
70-80€ telefona???
Pi.zda si ti nek poslovnež ali kaj?
Tile študenti samo zažirajo svoje starše...potem pa še študirajo 5,6,... let ker so leni ko....
Redni študij bi bilo treba ukinit!!!!
Naj se zaposlijo in potem financirajo svoj "študij"

Kje sem omenil telefon?

Ga plačujem, vendar ne štejem pod stroške zaradi študija.

Glede firme pa; zakaj je nebi smel imet? Sam sem do sedaj vse izpite naredil v prvo, na faksu sem redno, zraven pa se ukvarjam s še z zvema dejavnostima (izposoja in najem športne opreme ter uvoz gr. materialov iz vzhoda). Delam pa gradbeni faks ki spada med težje.

Vse se da če imaš voljo in cilje.

Jamaican_Lion

Majstr
24. nov 2011
420
316
63
Kingston town
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Če smo že pri temu je on meni prvi jebal mater (posredno, nema veze), tako da se ne oglašaj za brezveze.
Beden si pa ti k si z mentaliteto razmišljanja 100 let za leseno žlico.
Jebem ti tisto ko te je vun spezdela in tako govno naredla !!!!!!....te pa nej še preživlja zaj do konca živlenja , ne pa de te mormo delavci preživljat .....pfuj strela jasna !!!!!!.......šit smrkavi razvajeni spizdjeni !!!.....ti boš mater jebal ,ko še prvo flašo čokolinota ko si ga požrl ,nisi odslužu!!!!!
uf-1.gif

Prvič, upam da te kje srečam v živo. Me zanima če bi si mi upal to v faco povedat!? Oh ja je fin ta internet in vsa anonimnost ki pride z njim. Posebaj takim kot si ti. Tud da žališ mojo mamo, mi praviš gnoj, me zmerajš in tako naprej, čeprav me ne poznaš niti na videz. To marsikaj pove o tebi. Abrahamu sem nazaj napisal, to kar je on napisal meni. Problem? Nisem se spravljal na osebni nivo, tako kot ti ravnokar.
Drugič, ti mene preživlajš? S čim točno? Dej povej mi prosim.
Zdej bi ti lahko nazaj pisal cele romane, ampak ti ne bom. Živi v svojem bolanem svetu. Nekaj mora bit s tabo narobe, da te ena moja izjava (ki se te niti ne tiče) na x forumu tako iz tira vrže. Sej si bogi
priden.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.396
1.263
113
Citat:

Drugič, ti mene preživlajš? S čim točno? Dej povej mi prosim.

Saj se strinjam s tabo, da je Capl
stupid-1.gif
, torej te med študijem posredno preživlja ...

Jamaican_Lion

Majstr
24. nov 2011
420
316
63
Kingston town
Hahahaha, pa kak odnos do ljudi lepo te prosim. Si prebral kaj je abraham napisal, si prebral kaj je capl napisal? Dej preberi še tvoj lastni post ("bednik" remember?). In potem capl in ti govorita meni o odnosu do ljudi. Rajš nehajte pisat, k se blamirate 100 na uro.

Nazadnje urejeno:

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik zakajaltersuxu pravi:
2,50 € × 2 = 5€ (jé dvakrat na dan)
pijača, kava iz avtomata med predavanji 1€
avtobus 2€
pelje punco na drink v poceni bar 5€
večerno druženje 3€ / v času izpitow dodatki da gre hitreje v glavo (čokolada,...do redbulla) 3€
16€
množi krat 5 in prištej tedenski prevoz.

če se vsak dan voziš z avtobusom v LJ npr., potem se ti splača kupiti mesečno. Mesečna je v LJ za bus 17€, voziš pa se lahko neomejeno.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
bonk.gif
...-gnoj je za preživetje človeštva važnejši od nafte , zato ga niti slučajno ne mislim primerjat s tabo. :evil
......prokleta študentarija ,ko bi se vam sanjalo kak vas mamo poln [censored] ,pa vašega spezdevanja okol zastonjskega preužitkarstva
jezen.gif

A res mislite de ne vemo ,da vas 70% lahko študira ,samo zato de država umetno znižuje brezposelnost in vsaj polovica teh 70% v normalni državi ,ne bi dogurala niti slučajno ene poklicne šole .

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
rajši se ti čim prej navadi čigavih postov sploh brat ni vredno, kaj šele odgovarjat nanje. Bolnika capl in 8888 sta izvrstna primera

Jamaican_Lion

Majstr
24. nov 2011
420
316
63
Kingston town
Citat:
Uporabnik capl pravi:
bonk.gif
...-gnoj je za preživetje človeštva važnejši od nafte , zato ga niti slučajno ne mislim primerjat s tabo. :evil
......prokleta študentarija ,ko bi se vam sanjalo kak vas mamo poln [censored] ,pa vašega spezdevanja okol zastonjskega preužitkarstva
jezen.gif

Poišči si pomoč, samo to ti bom reku. Upam pa da te bom mel priliko enkrat v živo spoznat, resnično upam. Pa ne da bi ti želel kaj naredit, saj te je že mati narava dovolj kaznovala s tem ko si mentalni invalid. Rad bi samo vidu kako je lahko kruta mati narava, ko se z nekom tako poigra.

Drugače, pa več ne bom obrabljal tipkovnice na računalniku zate. Škoda jo je.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.160
-8.767
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
150€ na mesec+dnar za najemnino.
+čokolino , +pampers ...
hysterical-1.gif

Lahko tudi kaj primaknem tebi, za pleničke za odrasle. Ko si tako polen dreka
smirk-1.gif
Da ti ne bo treba revežu hoditi na karitas in boš lahko več časa razkazoval svojo neumnost tu gori

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Seveda lahko prideš skozi tudi z 200 EUR. Živiš v študentu, ješ pomije (na bon, seveda), v 100km oddaljen domač kraj hodiš 2x na leto, po LJ se voziš s kolesom...
P ka misliš de je kej narobe s tem ? ...dejstvo je da smo v preteklosti na tak način dobili najboljše kadre , ker se je ločilo zrnje od plevela , danes pa plevel zasvinja še tisto malo zrnja ,ko bi ga lahko imeli.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
844
22
18
Citat:
Uporabnik capl pravi:
bonk.gif
jezen.gif

A res mislite de ne vemo ,da vas 70% lahko študira ,samo zato de država umetno znižuje brezposelnost in vsaj polovica teh 70% v normalni državi ,ne bi dogurala niti slučajno ene poklicne šole .

Sem se potrudil in samo zate poiskal par telefonski številk, za katere je več kot očitno, da jih rabiš. Izberi si sebi najbližjo lokacijo in v imenu celotnega foruma te prosim, da vsaj eno tudi uporabiš. Olajšal si boš življenje in posredno tudi nam, ker nam ne bo treba brati tvojega primitivnega govna.

Psihiatrična bolnišnica Idrija: 05 373 44 00
Ljubljana - Polje, dežurni zdravnik: 01 5872 112
Psihiatrična bolnišnica Begunje: 04 5335 200

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Za neko normalno študentsko življenje pa je po mojem 500 EUR minimum.

Ko zaæneš delat dobiš pa 100€ več, itak da ti ne bo noben šel delat.
hysterical-1.gif