Kolk je letos že mrtvih...

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik alesn pravi:
Ja, ampak ne vem za kaj te je zmotilo 5km/h več ali manj. Namreč 5km/h pod omejitvijo je čisto po predpisih in noben za tabo ti nima pravice očitati, da oviraš promet.

Če je 60, pelji jebenih 60. Poln k... imam folka, ki se po LJ vpadnicah vozijo 55 po števcu.
že iz tvojega pisanja se vidi, da si nestrpen in mota potencialno bolj nevaren zase in okolico. Če te moti 55 namesto 60 ti žal ni pomoči. Taki gredo prehitevat kot včeraj na Tolminskem zaradi česar je potem umrl motorist.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Aja in zdaj smo mi (SJT1V, ggg,...), ki prevozimo nekaj dest tisoc km letno krivi za bedastoce nedeljskih voznikov?! Prav z naporom grem cez vikend (sploh poletje) na cesto, ker vem, da bo polna debilov, ki sicer morda sedejo za volan 1x tedensko k masi. Poudarek je na morda.
smirk-1.gif

Danes sem se komaj zadrzeval... cemu cez teden promet vecinoma poteka lepo normalno po vseh magistralkah in AC? Ker smo na cestah ljudje, ki vozimo non stop in poteka vse brez problemov. Nesrece so ob vikendih in skrajni cas, da plavi dreki, inkasantje zacnejo kasirati na tej populaciji, ne da smo cez vikend ogrozeni normlani uporabniki cest.

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Še en motorist
roza.gif

Vozil sem iz Kanala proti Novi gorici .... v Anhovem mi pride nasproti cca skupina 20-30 motoristov, ... ovinke vozili po tik ali po črti (nagnjen je motor čez polno črto), dvema sem se komaj umaknil .... eden prehiteval v ovinek, da se je za las umaknil avtu ki je vozil pred menoj ....ura je bila okrog enajstih dopoldne lahko kaj manj ....., pol pa slišim po radiu žalostno vest, ki moram rečt me ni presenetila... Drgač proti motoristom nimam nič....samo tako nedisciplinirane skupine že dolgo ne....
Naj počiva v miru
roza.gif
....
sam res škoda k ga je napaka stala življenja ....

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik alesn pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik alesn pravi:
Ja, ampak ne vem za kaj te je zmotilo 5km/h več ali manj. Namreč 5km/h pod omejitvijo je čisto po predpisih in noben za tabo ti nima pravice očitati, da oviraš promet.

Če je 60, pelji jebenih 60. Poln k... imam folka, ki se po LJ vpadnicah vozijo 55 po števcu.
že iz tvojega pisanja se vidi, da si nestrpen in mota potencialno bolj nevaren zase in okolico. Če te moti 55 namesto 60 ti žal ni pomoči. Taki gredo prehitevat kot včeraj na Tolminskem zaradi česar je potem umrl motorist.

hysterical-1.gif

Ce nebi mencali tisti spredaj, zadnjega nebi srbelo prehitet.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Dons je bla itak guzva od Rijeke, tko da lepo kick down, pa pici mimo. Velik je blo za prehitevat, ampak sala mala.
evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik alesn pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik alesn pravi:

U, še en faking jasnovidec. Kje se najdete, heroji? Vozili bi se manj od omejitve, umaknili se pa ne bi, ko je kolona zadaj.

Ja, moti me 55 na 60, ker se moram potem za takimi cijazit. Varnih mest za prehitevanje je malo ob današnjem prometu.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Ojej. Če ne moreš vzdrževati hitrosti, ne da bi neprestano in neprekinjeno gledal na števec, ne obvladaš ne vožnje ne avta.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Tega ne razumem, ko nekdo trdi, da vozi po predpisih potem pa v isti sapi reče, da vozi pri 60 omejitve 55.

Po predpisih je 60 in če voziš 55 ne voziš po predpisih, razlik je le v tem, da ti pri 55 ne boš dobil kazni tisti pri 65 pa jo bo dobil, ampak oba se nista držala predpisov.

Upam, da se bo končno nekomu na vladi posvetilo, kje se da dobit ogromno denarja v proračun in bodo začeli kaznovat tudi mečkače.

p.s.
Če greš nekaj kupit in je cena 2€ ,boš za to tudi moral plačat 2€ in ne 1,95€.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.702
6.720
113
pri taščici
Ti nastejem odseke cest kjer ie omejitev 90, pa verjemi da te bo čez drugi ovinek peljal moder kombi.

Tudi mene mečkači motijo. Očitno tudi ne gledajo v ogledala.
Se zadnjic peljem skoraj 10km za nekom 70km/h (omejitev prakticno vseskozi 90). Ko dobim možnost da se mu postavim pred nos, je ocitno pogledal v ogledalo in mu je cegu padu na gas. Pri 100km/h sva bila vštric skoraj z enako hitrostjo. Ker je bilo za menoj se skoraj 10 "nestrpnezev" nisem odnehal pa ce bi vlekla do 150. Cesta je to dopuscala(omejitev pac ne, ampak...enkrat sem ze placal radar v takem primeru) . Po enem km je opazno ostal za menoj, kljub temu da sem jaz nadaljeval z 90km/h. (ocitno je spet nadaljeval svoj tempo 70).

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Tega ne razumem, ko nekdo trdi, da vozi po predpisih potem pa v isti sapi reče, da vozi pri 60 omejitve 55.

Po predpisih je 60 in če voziš 55 ne voziš po predpisih, razlik je le v tem, da ti pri 55 ne boš dobil kazni tisti pri 65 pa jo bo dobil, ampak oba se nista držala predpisov.
Upam, da se bo končno nekomu na vladi posvetilo, kje se da dobit ogromno denarja v proračun in bodo začeli kaznovat tudi mečkače.

p.s.
Če greš nekaj kupit in je cena 2€ ,boš za to tudi moral plačat 2€ in ne 1,95€.
Nimaš pojma in si funkcionalno nepismen. Boljš, da si tih, ker se sramotiš.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Ojej. Če ne moreš vzdrževati hitrosti, ne da bi neprestano in neprekinjeno gledal na števec, ne obvladaš ne vožnje ne avta.

Te povabim na test. Ti boš peljal točno 60 (ne 59 in ne 61), za vsak kiks mi daš 10€ ...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:

Te povabim na test. Ti boš peljal točno 60 (ne 59 in ne 61), za vsak kiks mi daš 10€ ...

Če smo striktni, na tem testu verjetno padeš tudi ti. Če ne prej pri menjavanju po neravni cesti ti bo hitrost zanihala. Če pa smo malo bolj racionalni, ni težav držati konstantne hitrosti (brez tempomata).

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik alesn pravi:

Glede na to, da imaš več možnosti kot mi navadni smrtniki, predlagaj obvezno umerjanje števcev pri tehničnem. Gospodična morda vozi točno 60 po števcu; kaj ona more, če ji števec grdo laže?

Kaj je zate dinamična vožnja?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@alesn
Boljši, da hodiš peš ali greš na avtobus, če se ne znaš držat omejitev.
Če je omejitev 60 vozim 60 in ne 55 ali 65, če ti tega ne zmoreš, potem uporabi javni prevoz.
Pameten, da ti kar škoduje... Znak 60 pomeni zgornjo omejitev hitrosti. In 55 pri tem ni nič narobe, pa ne podpiram mečkačev, samo s takimi izjavami izpadete še slabše. Še vprašanje: skozi semaforizirano križišče je omejitev 60. Ko stojiš pri rdeči, in spelješ pri zeleni, imaš takoj 60 ali ne zmoreš, pa mečkaš preko 10, 20, 30, 40, 50 in nato končno do 60...? Kaj serješ potem po cesti z manj kot 60km/h, uporabi javni prevoz...

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
KSZ

Tudi meni so zoprni taki, ki peljejo 60 ali 70 namesto 90.
Ali pa 40 namesto 60.

Ampak če kdo pelje 55 namesto 60, pa zaradi tega ne bom skakal in kokodajsal.

Kot je napisal Resolver, mnogi peljejo po števcu toliko, kot je omejitev, dejanska hitrost je pa kakih 5 km/h nižja.

Priznam, da se včasih sprašujem, zakaj enim take trivialne nepomembnosti predstavljajo celo dramo.
Nezadovoljstvo in frustracije zaradi usranega življenja?
Morda erektilne disfunkcije?
Ali zgolj zoprn, težek in netoleranten karakter?

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.694
3.296
113
Problem je predvsem v tem, da se tisti, ki vozijo 55 ali 75 ne umaknejo na primernem mestu, ko se za njimi nabere 5 - 10 ali več avtomobilov, čeprav so uradno že trije kolona. Takrat ovirajo promet. Če imaš nesrečo je v kontra smeri tudi zmeraj promet ali pa kak ovinek in tako je cela kolona obsojena na vožnjo za prvim. Tako situacijo imam skoraj vsakič, ko sem kje na cesti. Kot da ti počasnejši ne vedo pogledat v ogledalo ali pa jim je vseeno za kolono za njimi. Nekako v smislu "Glej kaka gužva. Še sreča, da sem prvi".