Kolk bi me kostalo v Sloveniji...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
V Sloveniji so za vozila VW pooblaščeni servisi pod kozolci, štalami in seniki. Tak servis ne košta veliko. Gajba pira recimo, k se spije med servisiranjem.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Zelo poceni so BMW deli, ja.
rolleyes-1.gif
En bogi uporček ventilatorja kabine za serijo 3 letnik 03 samo 310€!

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
evo, kot sn oblubu,

koncni znesek na racunu je bil 98.67 €,
od tega je blo 37.41€ delo

vglavnem, men se ne zdi velik, prej nasprotno

Pri nas bi odkartal vsaj 125 EUR za isto.
wink-1.gif

Čestitam, dokazuješ realnost Slovenije. Verjetno tudi zato, ker večina folka misli, da mora nov avto servisirat na pooblaščenem servisu, da ohrani garancijo. KAR NI RES! Drugod v EU se tega zavedajo, zato tudi pooblaščenci ne nategujejo folk, kot se to še vedno počne pri nas.
wink-1.gif

Ogo

Daj povej malo več o tem, ker malo dvomim v to....
rolleyes-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Zelo poceni so BMW deli, ja.
rolleyes-1.gif
En bogi uporček ventilatorja kabine za serijo 3 letnik 03 samo 310€!

Za audi stane cirka 400 € in crkujejo kot po tekočem traku. Rabljene pa razgrabijo v sekundi.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Meni so hoteli samo za olje zaračunat 150€. Drugače sem pa plačal 270€ za redni servis pri 60k km, s tem da sem sam prinesel olje.
Avto pa je Octavia 2.0 FSI.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
mogoce si mel kako posebno olje

ce se prav spomnem racuna, so mi liter olja racunali malo pod 5€.

In ti potem rečeš, da mu privoščiš uradni servis?!?! Pustiš pa, da ti dajo not olje za 5€/liter.
stupid-1.gif

Za ta dnar še dobrega bučnega olja ne dobiš.
rolleyes-1.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik Maiden pravi:
Meni so hoteli samo za olje zaračunat 150€. Drugače sem pa plačal 270€ za redni servis pri 60k km, s tem da sem sam prinesel olje.
Avto pa je Octavia 2.0 FSI.

Jaz sem imel mojega nedolgo nazaj na rednem servisu na 15.000km (Octavia 2, 1.8TSI). Servis je prišel okrog 150 EUR, od tega olje okrog 60 EUR.
Kje pa ti to servisiraš?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
vsaj za bmw 3 serijo so deli res cenejši kot pri francoskih kinderjajčkih. Sva pred leti si z kolegom malo za hec mahala z računi od servisa pod nosom. jaz za 316i on clio 1.4. Čisto vedno je imel višji račun, pa še interval je bil bolj pogosto, če se prav spomnim. 320d že ima dražji servis, verjetno pa je tudi servis za cliota dizl dražji

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
In ti potem rečeš, da mu privoščiš uradni servis?!?! Pustiš pa, da ti dajo not olje za 5€/liter.
stupid-1.gif

Za ta dnar še dobrega bučnega olja ne dobiš.
rolleyes-1.gif

kak pa ti ves kako olje so not dali
sprasujem se.gif

pooblasceni servis in prodajalec VW z dolgoletno tradicijo so, bojo pa ze ja vedli

pa tut cen najbrz nimajo tolk navitih kot v SLO

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Servis za cliota pride na uradnem servisu nekaj drobiža manj kot 130€. Je pa na 30kkm. Pri bmw ti za ta denar naredijo kaj? Zamenjajo vitrex?
confused-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Servis za cliota pride na uradnem servisu nekaj drobiža manj kot 130€. Je pa na 30kkm. Pri bmw ti za ta denar naredijo kaj? Zamenjajo vitrex?
confused-1.gif

Ne govori na pamet, sem ti nazaj nazaj napisal koliko stane delo za zamenjavo olja, filtra in reset preko testerja. Olje pa po izbiri, ki je pač boljše in dražje od tega za clia, lahko pa daš tudi tisto za 5€ /liter.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Za 5€/liter ti dobrega olja niso dali not, sploh pa ne kakšnega ARALa, ki ga predpisuje VW grupa. Jaz sem dajal pred par leti v Renaul 5 dražje olje.
bonk.gif

Ja na severu EUja je vsaj 50% cenejše olje.
aplauz.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
in seveda ti poznas vsa olja in njihove cene od severa do juga, od vzhoda do zahoda,...
pravi Bigbrother za vso svetovno proizvodnjo motornih olj si

pac olje ustreza VW specifikaciji 505.xx,..... alpa neki podobnega,...

tak strokovnajk kot ti pa res nisn, priznam,
jest mam avto za vozit, servis pa naj naredijo zato usposobljeni

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
confused-1.gif

Ne govori na pamet, sem ti nazaj nazaj napisal koliko stane delo za zamenjavo olja, filtra in reset preko testerja. Olje pa po izbiri, ki je pač boljše in dražje od tega za clia, lahko pa daš tudi tisto za 5€ /liter.

Servisna ura pri cliotu pride 21€. Ostalo je material. Kako ima lahko torej bmw toliko cenejši servis, če ima boljše in dražje olje, mi pa ni čisto nič več jasno.

B81

22. jul 2007
36.933
10.503
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Citat:
evo, kot sn oblubu,

koncni znesek na racunu je bil 98.67 €,
od tega je blo 37.41€ delo

vglavnem, men se ne zdi velik, prej nasprotno

Pri nas bi odkartal vsaj 125 EUR za isto.
wink-1.gif

Čestitam, dokazuješ realnost Slovenije. Verjetno tudi zato, ker večina folka misli, da mora nov avto servisirat na pooblaščenem servisu, da ohrani garancijo. KAR NI RES! Drugod v EU se tega zavedajo, zato tudi pooblaščenci ne nategujejo folk, kot se to še vedno počne pri nas.
wink-1.gif

Ogo

Daj razloži tole o garanciji? Če ti pa lokalni serviser ne more nič v serv.knjigo vpisat.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
in seveda ti poznas vsa olja in njihove cene od severa do juga, od vzhoda do zahoda,...
pravi Bigbrother za vso svetovno proizvodnjo motornih olj si

pac olje ustreza VW specifikaciji 505.xx,..... alpa neki podobnega,...

tak strokovnajk kot ti pa res nisn, priznam,
jest mam avto za vozit, servis pa naj naredijo zato usposobljeni

Skeniraj račun in ga prilepi, da se ne bo na pamet lapalo, kaj in koliko je oz. bi bilo narejeno in kateri material se je uporabil.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Čas predviden za delo je točno določeno po normativih iz strani principala in je isto pri nas, v Avstriji, Nemčiji, Ameriki. Koliko stane ura dela pa je odvisno od države do države in tu vem, da je severno od nas cena veliko višja.

Zanimivo, ampak resnično, da so rezervni deli za BMW veliko cenejši kot za kakega francoza ali japonca,...

Seveda čas točno določi principal. Tega se principal (in serviserji) brezpogojno drži, ko gre za garancijske posege (ki jih plača principal). Ko pa gre za servis, pa serviserji lahko račun in porabo ur "malo" zaokrožijo.