Koliko traja odpiranje enoosebnega doo sedaj?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Mi smo imeli preko notarja in preko sodišča (večosebna d.o.o.) vse rešeno v 8 dneh. Sicer je to v MB ampak vseeno. Na vem točkah naj bi bila enoosebna doo v enem dnevu (tako kot s.p.). Ko sem pred leti odpiral s.p. sem bil eden prvih (na OZS v LJ celo prvi), ki sem se registriral preko VEM in vse skupaj je bilo urejeno v 4 dneh. Me pa prav zanima praksa za d.o.o. preko VEM.

Kar se tiče ID za DDV - podjetje davčno številko prejme v vsakem primeru. Po novem znajo komplicirati, če se želi podjetj opredeliti kot zavezanec za DDV takoj ob odprtju. Tako lahko zahtevajo potrdila o poslovanju - torej pogodbe, dogovore o sodelovanju, ipd... Zaradi tega se je nam zadeva zavlekla za dva dni - a so bili izredno prijazni, niso biroktatizirali temveč so nas prijazno poklicali in nas pozvali kaj potrebujejo. Tako smo tudi to uredili mislim, da v 7 dneh. Se pa da vleči in zadeve so lahko zelo različne glede na kraj.

Če se pa komu res zelo mudi pa lahko kupi že ustanovljeno podjetje. Eno tako poznam jaz (kolegica zapira posel in prodaja "čisto" podjetje).

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Greš do kakšnega notarja ,ki to počne in ti nekdo proda firmo ,plačas 7500€ pa še malo provizije pa imš v enem denvu v SRG vse vpisano .Samo paziš ,da ti v tisti firmi ,ki jo kupuješ ne podtaknejo kakšne hipoteke .........

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Žal se je izkazalo, da je nekaj manjkalo, pri "online" vlogi in zato zadeva ni šla skozi. Naj ne bi nekih dokumentov digitalno podpisal, čeprav sistem ne spusti skozi, dokler jih ne?? Je pa rekla teta na ajpesu, da ima veliko ljudi probleme s tem.

No, sem potem rajši danes kar uredil vse na ajpesu. Ne vem, če se bil tam več kot 5min - prvič.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Meni je tudi uspelo registrirati d.o.o. dokaj tekoče (najprej je bil sicer problem z imenom firme, ki je že obstajal, ampak smo rešili), ampak sedaj se je pojavil problem in sicer smo ugotovili, da je davčna številka, ki nam je dodeljena, za tiste, ki niso zavezanci za DDV, najina firma pa bi seveda bila zavezanec za DDV! Kaj naj sedaj storim, kam naj grem, se že preklet.o mudi, da spremenim to številko, da bom postal zavezanec za DDV? Brez tega ne morem nabaviti robe, podpisati pogodbe z dobavitelji, dobiti POS-terminala in še in še stvari..., otvoritev pa v sredo!
smirk-1.gif

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Očitno nimaš računovodje.

Idi v ponedeljek na Davčno upravo, oddaj zahtevek za pridobitev statusa zavezanca za DDV, kar traja ponavadi 1 dan /naredi malo panike, da se ti mudi, pa se zna zgoditi, da ti takoj naredijo/, če so dobre volje. Davčna številka ostane ista, samo SI se doda poleg. Pa pred datumom registracije ne nabavljaj nič, ker nimaš pravice do odbitka DDV!

lp

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Accord pravi:

Idi v ponedeljek na Davčno upravo, oddaj zahtevek za pridobitev statusa zavezanca za DDV, kar traja ponavadi 1 dan, če so dobre volje. Davčna številka ostane ista, samo SI se doda poleg. Pa pred datumom registracije ne nabavljaj nič, ker nimaš pravice do odbitka DDV!

lp

Preberi še moj post višje gor. V letošnjem letu so glede tega bolj striktni. Zato predlagam, da jih najprej pokličeš, se pozanimaš, kaj vse potrebuješ in se nato odpravljen odpraviš n DURS.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
DURS nima zakonske podlage, da ti takoj ne izda registracije za zavezanost za DDV. V našem koncu /sem zadnje čase pomagal pri registraciji nekaj s.p.-jem in firmam - področje MS in okolica/, ni bilo nobenega problema, da ne bi takoj ob ustanovitvi izdali odločbe.

Seveda pa se vedno najde kakšen pameten vodja na kakem DURS-u, ki daje drugačna navodila po svoje.

Nazadnje urejeno:

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik Accord pravi:

Idi v ponedeljek na Davčno upravo, oddaj zahtevek za pridobitev statusa zavezanca za DDV, kar traja ponavadi 1 dan, če so dobre volje. Davčna številka ostane ista, samo SI se doda poleg. Pa pred datumom registracije ne nabavljaj nič, ker nimaš pravice do odbitka DDV!

lp

Preberi še moj post višje gor. V letošnjem letu so glede tega bolj striktni. Zato predlagam, da jih najprej pokličeš, se pozanimaš, kaj vse potrebuješ in se nato odpravljen odpraviš n DURS.
Hm, na kateri DURS pa!? Sem bil v Domžalah, pa so rekli, da so samo za fizične osebe in S.P.-je! Pa ni mi jasno še nekaj: Vlogo sem oddal na VEM točki na UE Domžale, ta jo je po mailu posredoval na AJPES, ta pa naprej na Okrožno sodišče v LJubljani! Kdo mi je torej določil davčno številko, saj v tem ciklu ni dilo davčne? AJPES?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ljubljanski DURS. Glede na to, da podeljevanje statusa zavezanca za DDV pokriva centrala kar tam. So pa na Dunajski 22 (ob gospodarcu.

Davčni urad Ljubljana obsega območja upravnih enot Cerknica, Domžale, Grosuplje, Kamnik, Litija, Ljubljana, Logatec in Vrhnika

Uradne ure
ponedeljek od 8.00 - 12.00 ure in od 13.00 - 15.00 ure
torek od 8.00 - 12.00 ure in od 13.00 - 15.00 ure
sreda od 8.00 - 12.00 ure in od 13.00 - 18.00 ure
petek od 8.00 - 13.00 ure
sobota od 8.00 - 12.00 ure (vsako prvo soboto v mesecu oziroma drugo soboto, če pride prva na državni praznik ali drug z zakonom določen dela prost dan)

Poslovni čas in uradne ure po telefonu
ponedeljek, torek, četrtek od 8.00 - 15.00 ure
sreda od 8.00 - 18.00 ure
petek od 8.00 - 13.00 ure

sobota, ko se ta šteje kot poslovni dan, od 8.00 - 12.00 ure

Informacije po telefonu dobijo zavezanci na tel. št.: (01) 474-45-95. Pisna vprašanja naslovijo zavezanci na poštni ali elektronski naslov davčnega urada: gp.durs-lj(at)gov.si.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Pravna ali fizična oseba se lahko identificira za namene DDV že s prvimi navzven vidnimi aktivnostmi, ki so usmerjene na opravljanje dejavnosti (npr. pripravljalna dela, prva nabava blaga, nakup opreme itd.). Kot dokazilo, da namerava opravljati dejavnost, davčnemu organu predloži pogodbe ali predpogodbe, poslovni načrt, listine o nabavah za namene opravljanja dejavnosti ipd.

Glede preventivnih ukrepov, ki so bili sprejeti na področju dodeljevanja in preklica identifikacijske številke za namene DDV si lahko preberete na naslednjem spletnem naslovu DURS-a:

http://www.durs.gov.si/si/novi...eznosti/#c17809

Identifikacija za namene DDV se izvaja na sedežu Davčnega urada Ljubljana, Dunajska 22, 1000 Ljubljana (Oven Maja tel. 08/20 22 360).

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Kot sem dejal - predlagam, da najprej pokličeš. Darjan ti je prilepil še tel.številko.
Drugače pa glede na tvojo dejavnost bi bilo smiselno predložiti
- poslovni načrt,
- predračuni za opremo,
- pogodbe z dobavitelji

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Kot sem dejal - predlagam, da najprej pokličeš. Darjan ti je prilepil še tel.številko.
Drugače pa glede na tvojo dejavnost bi bilo smiselno predložiti
- poslovni načrt,
- predračuni za opremo,
- pogodbe z dobavitelji
-poslovni načrt!?
13.gif

-predračun za opremo(imam vse opremljeno)
- pogodbe z dobavitelji?Moraš imeti davčno številko, drugače se sploh nočejo pogovarjati s tabo
in
jaz rabim DAVČNO ŠTEVILKO J U T R I !!!

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Idi tja in reci, da hočeš biti DDV zavezanec in naj ti dajo odločbo.

V MS gre tudi tako brez problema skozi - preverjeno prejšnji teden - brez dodatnih papirjev!

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Accord pravi:
Idi tja in reci, da hočeš biti DDV zavezanec in naj ti dajo odločbo.
V MS gre tudi tako brez problema skozi - preverjeno prejšnji teden - brez dodatnih papirjev!

Mi smo imeli tako v LJ kot v MB zaradi tega težave in smo morali "nabirati argumente". Očitno se v MS ne držijo natančno določil/priporočil. Blagor vam.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Verjetno je tudi malce odvisno od dejavnosti. Jaz tudi na ptuju nisem imel problemov, v LJ pa bomo vidli kako bo. Ampak verjetno davčnim uradnikom sama dejavnost ni dovolj in je potrebno zadevo nekako dokazati.

Me zanima kako je Car uredil, glede na njegovo dejavnost problemov ne bi smelo biti.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Car... je delovalo? Si uredil?
Sem klical tja in so mi rekli, da moram prinesti te stvari, ki ste mi jih tudi svetovali in da traja približno en mesec, da to uredijo!
bonk.gif
Potem sem klical še računovodjo, ki pa je rekel, da ni panike in en mesec pač ne bomo zavezanci za DDV, kar naj ne bi bilo problem, ker naj bi se to poznalo le v primeru, da bi imeli na začetku velike zagonske stroške. Ker pa le-teh ni veliko, naj bi bilo to OK ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Tole je malce pretežavno slišat, ziher se da prej in lažje urediti.

Kako to, da ne moreš dobiti ponudb od dobaviteljev, saj davčno številko že imaš, zavezanec pa ima samo SI spredaj. Pač daš na davčno predračune kjer je brez SI davčna, kar je logično. In če bo na predračunu 30.000€ robe nimajo kaj sikat glede prometa.