Koliko popusta pri novem Audiju?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Čisto pravilno, tudi jaz bom barantal za ceno, tudi če bom imel morda nekoč mesečni dohodek 10.000€ ali več... Problem je v miselnosti tistih ki trdite da je to vpliv balkana ali česa drugega... Torej kdor zasluži kak € nad povprečjem ne rabi gospodarno ravnati z denarjem? Tisti je kao đajič ali kaj? Povej kolko je pa bom plačal.. nekaj v tem stilu???? Vsi ki pošteno služite denar veste da je vsak € trdo prigaran in naj mi eden pametnjakovič pove, zakaj bi svoj trdo prigaran denar nekomu poklanjal? Seveda če mi tega ni treba, če lahko v nekaj minutah privarčujem 500€? Nekateri za 500€ delajo cel mesec... Mogoče je takšna miselnost posledica kompleksa? Ste slabi retoriki, še slabši pogajalci? Mogoče kakšna slaba izkušnja iz otroštva? Nihče vas ne bo ugriznil, za primarno ceno še boste avtomobil vedno dobili.... Mogoče pa celo nočete da bi se komu zamerili? Da si ne bi kdo mislil da nimate denarja? Ekola.. pa smo spet pri kompleksih...

Lp

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Še nekaj...
ja, barantaj pri enem trgovcu, ne pa da hodiš od enega do drugega in jih dobesedno izsiljuješ z ponudbami... Če si mahr, se boš zbarantal pri enem trgovcu... Če ne popusti pa greš k drugemu in od začetka... Še barantati ne znate
evil.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Roberto, to je trg! Isto kot kafana, če me bodo enkrat slabo postregli, če bodo freht, bom drugič šel drugam! Nismo več leta 1995! Ponudba je zelo zelo velika! Pooblaščenih prodajalcev je tudi polno... Kje pa piše da morem vzet vozilo pri prvem. Prodajalec pa je tudi zato tam, da se z mano jajčka. Kakšno drugo delo pa ima kot pa vodenje salona ter da se ukvarja s strankami? Ko spalnico novo kupuješ tudi daš vse skos in iščeš najboljšo opcijo, zakaj bi prvo kupil? In to ni izsiljevanje...

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
SJTV je stručku bo povedal....meni se zdi, da imajo naši prodajalci že v izhodiščno ceno vračunan povprečen popust, ki ga na podlagi statistik iztržijo kupci. Če jim v povprečju uspe uplen 7% je tudi cena verjetno malce višja. Skratka, dvomim, da planerji pri zastopnikih množijo količno načrtovane prodaje z redno ceno
Seveda ne.
Ne bom omenjal znamk in ne bom povedal, kolikšna so nabavne cena uvoznikov v primerjavi z MPC, ampak priliko sem si imel ogledat kompletno cenovno strukture enega več kot le enega dražjega vozila različnih znamk. In v njej ni le fiksnih in variabilnih marž, tu so tudi že vračunani lufti za popuste (pri trgovcu) kar tako, popuste za stalne stranke, za velike stranke, pa popusti v podobne namene še na strani uvoznika ... Ja, prostora je, v % seveda, pri nekaterih znamkah res veliko, pri nekaterih manj. PSkratka, teh procentov se kar nabere ..
Je pa seveda tako, da gredo ti popusti iz žepa ali prodajalca ali pa uvoznika, zato je treba imet že hudi dobre argumente ali pogajalske sposobnosti, da iztržiš kaj več od tistih standardnih 5-10%, še posebej pri premium znamkah ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ko greš npr. v kafano tudi izsiljuješ da ima konkurenca kapučin pa cenejš?
Pa ko kupuješ npr. gospodinjski aparat tudi letaš od prodajalca do prodajalca in jih privijaš s tem, da ti je pa sosednji prodajalec dal več popusta?
Vem, pogajanje je zabavno ampak meni gredo na nekaj frajerji, ki letajo od prodajalca do prodajalca z predračunom konkurence in hočejo še dodatni EUR popusta... Če si maher, se boš zdilal pri enem, če ni interesa boš začel pri drugem pa ne na način...
dan, jaz bi kupil pa tak in tak avto, konkurenca mi ga da za toliko, za koliko manj ga date pa vi? Seveda je s tem vse v najlepšem redu, dokler ga ne občutiš na lastni koži...

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Pri kakšnih novih modelih ki pridejo na trg in npr. Hondi je kar problem s popusti.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Prijatl oprosti ampak tvoja ekonomija je v k****. Malo si poglej kakšne marže imajo trgovci po Evropi in kakšne marže imajo trgovci v Sloveniji. Na moj račun se ne bo nihče bogatil, to bodi siguren. Ti pa kar plačuj
wink-1.gif
Vidim pa da ne dojameš poante. Logično da bom s predračunom šel do konkurence in povprašal če lahko naredijo kontra ponudbo ampak ti izgleda da še nisi slišal za to... Če delaš v kakšnem salonu ali trgovini in če to doživljaš, potem moje sožalje ampak tako žal je. Vsi delamo za dnar, tebi pa očitno nekdo finančno pomaga da imaš takšno neumno mišljenje...

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Marže v tujini pri novih avtomobilih so večje, tako da se lahko vgrizneš v jezik.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Prjatu, ne delam v salonu, samo take pacijent kot si ti in tebi podobni imenujemo "kradljivci časa" in imajo "poseben tretma"
evil.gif

Sem slišal za kontra-ponudbe, vendar v mojem poslu ne popuščamo teroristom in z veseljem ga napotimo, da naj naroči zadevo tam, kjer mu dajo že toliko popusta... Ponavadi se potem po stranskih kanalih izve, da ni vse zlato kar se sveti oz. da ni zastonj kosila...
hysterical-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hmm zanimjivo da gori dobim novi C5 3 ali 4 jurje ceneje kot pri nas? Grizi se sam
wink-1.gif

To pa močno dvomim. Skratka, če je pri nas recimo 22k EUR, odštejem DMV in še 4 jurje, pa ga dobiš za 16k EUR. Aja, popusta pa sploh nisem omenjal. Če še tega dodamo, to pomeni, da ga dobiš skoraj za pol cene.
uf-1.gif

Dober nakup.
rolleyes-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Prjatu, ne delam v salonu, samo take pacijent kot si ti in tebi podobni imenujemo "kradljivci časa" in imajo "poseben tretma"
evil.gif

Sem slišal za kontra-ponudbe, vendar v mojem poslu ne popuščamo teroristom in z veseljem ga napotimo, da naj naroči zadevo tam, kjer mu dajo že toliko popusta... Ponavadi se potem po stranskih kanalih izve, da ni vse zlato kar se sveti oz. da ni zastonj kosila...
hysterical-1.gif

Točno tako! Šel bo za 200 eur po Sloveniji, nato bo kupil avto pri zadnjemu v verigi, ki je najbolj oddaljen. Seveda bo prišel na servis k najbljižjemu, ki je bil prvi v verigi in potem zahteval posebni tretma, popust za servis, brezplačno nadomestno vozilo in druge manjše storitve. Ko bo spet avtomobil menjaval, bo takoj omenil popust za stalno stranko,...

UUUUUUUuuuu dobil bo prst v rit in nič od tega!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Se razume Shipman da nebom gori kupoval avtomobila že iz vidika garancije (bi verjetno naši poštenjaki komplicirali) + 13% dmv ampak oni ponudijo svojim ljudem enak produkt 4 jurje ceneje tu je point, pustimo zdaj DMV (krajo pri belem dnevu). Ampak tukaj ni govora samo o usranem avtomobilu, tukaj se zdaj gre nasplošno, kako ravnati z denarjem in kako dobiti pošteno ceno in kdo je sposoben si kaj izpogajati.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
evil.gif

hysterical-1.gif

Da delaš v moji firmi več ne bi delal
smile-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Čak čak, a nisi rekel, da je avtomobil cenejši?

No, pa smo le pri tem, da dobiš 3 ali 4.000 eur popusta. Glede na to, da je nov model, je prav žalostno, da morajo to naredit.

Sicer pa, če bi vedel kako je v tujini to možno, bi vedel, da tu citroen subvencionira določene trge, kamor se želijo prebiti in nima veze z maržami.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

smile-1.gif

Tvoja firma bi že davno propadla, ker očitno ne veš, da se od popustov ne da živet in da je večina kupcev bleferjev.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

smile-1.gif

Tvoja firma bi že davno propadla, ker očitno ne veš, da se od popustov ne da živet in da je večina kupcev bleferjev.

Auu miško, moja oz. naša firma dobro laufa
wink-1.gif
Hvala za skrb.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Nekateri ne razumete da se mora pač trgovec v primeru teh avtomobilov boriti za stranko! Zakaj? Zato ker bo stranka 100.000km ali X let, koliko traja garancija vozila tja vozilo na servis, ampak očitno so pooblaščenci tako poceni da se jim res ne pozna...