Koliko je vreden tak prenosnik?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Nič ni pušnil. Njemu avto še vedno brezhibno deluje (predvidevam) in mu je še vedno vreden 16k. Nekomu drugemu pa je pač 8k.

Zato pa se potem najde vsake toliko nekdo, ki prodaja stvari po nenormalni ceni, ker je xy let nazaj dal celo premoženje.

Bingo
wink-1.gif

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Npr.:
Panasonic plazma TX-P42V10E letnik 11/2010 cena 1250€ (v mediamarket, do 1600 razni lopovi)
Panasonic plazma TX-P_NOV_MODEL 10/2011 - novejši model od zgoraj omenjenega cena 850€

Po logiki večine pametnjakovičev prodam jaz mojega 1 leto starega za 30% ceneje, ker je bil takrat toliko pa toliko

P.S. in potem gledam v trgovinah (za vsak slučaj ne bom omenjal imen - so pa to vse bolj znane) raztavne modele (lanske), ki jih velikodušno prodajajo 20% ceneje, s tem da so bili celo leto priključeni na raztavni polici.

Računalniški opremi cena pada vsaj tako hitro.

Zdrava kmečka pamet pravi:
Npr. i5 2.5GHz,4GB,500GB,...; nov je ajde 500 €, koliko je vreden 2 leti star (če bi obstajal)?
Koliko je potem vreden en 2 leti star core 2 duo...?

Jaz pravim, da izgubi 50% vrednosti na račun starosti (amortizacije) in 50% cene na konfiguracijo, se pravi 25% novega.

Prenosniki so še bolj rizični:
30% prenosnikov po statistikah odpove v 3 letih

itd

Ampak prodajalci imajo svojo logiko...
bonk.gif

Lp,
Peter

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Ko smo ravno pri vrednosti prenosnikov, me zanima, kakšna bi bila realna cena za prenosnik Sony Vaio VGN-Z21ZN/X - carbon lid, 13,3" X-Black LCD z LED z resolucijo 1600*900, hibridna grafika (integrirana Intel + nVidia 9300M GS), C2D P9500, 4GB DDR3 rama, 128GB SSD, Blu-Ray pekač. Deluje brezhibno, tudi baterija še vedno kar konretno drži, edino na ekranu se od tipkovnice (vrjento so nastale pri prenašanju) poznajo svetlejše lise. Le te so vidne iz strani, če je na ekranu popolnoma bela slika in osvetlitev do konca, pri normalnem delu pa se jih težko opazi. Zadeva mene sicer ne moti, je pa precej nerodna za prodajo, vendar ga ne potrebujem več, zato ga mislim prodat, seveda za nekoliko nižjo ceno.

Poleg prenosnika ali posebaj imam za prodat še dodaten polnilec in docking station, ki sta sicer precej draga, vendar bi bilo vrjetno to bolje ponuditi kar zraven prenosnika (polnilec je načeloma uporaben za večino novejši Vaiotov, dock pa le za prejšno serijo Z). Kaj mislite?