Koliko časa naj sušim..

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
in avtomobilska klima (v vecini avtov) Ne razvlazuje.
In potem se zarošena šipa posuši v pol minute s čarovnijo, ne pa s klimo?
confused-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
no pa bom jaz tebi povedal, voda ki jo vidis da tece iz avta je kondenz s hladilnika, in avtomobilska klima (v vecini avtov) Ne razvlazuje.

Uporabljamo jo lahko celo leto. Klima zrak ne le ohlaja, temveč tudi osuši. V vlažnih in hladnih dneh tako ne prihaja do neprijetnega in nevarnega rošenja stekel. Kaj pomeni dobra vidljivost, pa nam je vsem kristalno jasno.

vir: http://www.seniorji.info/PRAKTICNI_NASVETI_Uporaba_klima_naprave_v_avtu

Stran zate :D

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
klima piha suh mrzel zrak, zato se ti šipa posuši. če pa boš hermetično zaprl avto pa bo vsa vlaga noter ostala

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
klima piha suh mrzel zrak, zato se ti šipa posuši. če pa boš hermetično zaprl avto pa bo vsa vlaga noter ostala

Ja, ampak vecina avtov ni vakuumsko pakiranih v plastiko.

Ker se zrak ob evaporatorju ohladi, zacne voda kondenzirati in odtece na tla, osusen zrak pa ventilatorji spumpajo v potniski prostor. Pri nobeni klimi se tista voda ne "reciklira" nazaj, ampak je v interesu proizvajalca, da cimprej odtece stran, ker bi sicer bila gojisce plesni in bakterij.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

Če boš hermetično zaprl avto, ti ga bo potem napihnilo kot balon. :D

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Delovanje klime: klima hladi s sušenjem zraka. Podrobnosti si preberi v kaki literaturi.

Kam gre voda pri avtomobilski klimi? Si že kdaj videl kako kaplja pod avtom ali iz auspuha? Ja? Ne? V vsakem primeru, voda nekam kaplja (in tako suši zrak v kabini).

hvala to mi je res razsirilo obzorja, da tece voda iz auspuha...

no pa bom jaz tebi povedal, voda ki jo vidis da tece iz avta je kondenz s hladilnika, in avtomobilska klima (v vecini avtov) Ne razvlazuje.

Mah, bil sem z eno nogo že iz bajte in sem napisal napol. Glede vode iz auspuha sem mislil kondenz, ki se nabere (čez noč) v auspuhu in kaplja potem ven. Na enak način tudi pri klimi kaplja kondenz pod avtom (večina sicer izhlapi).

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Če imaš klimo doma jo vklopi na sušenje, do jutri bodo suhi.
zmaga.gif

Lani sem dal globinsko ocistiti cel avto - cel dan je bil na soncu (konec junija) in je bilo se vse vlazno. Potem sem vklopil klimo na max. toplo in krozenje notranjega zraka (seveda zaprte sipe!) - suho v treh urah
zmaga.gif

s krozenjem notranjega zraka so se ti posušili...da nebom pado dol po tleh...od smeha seveda...kam pa je šla vlaga? hahah

Vklopi sive celice in razmisli se enkrat - kaj dela klima poleg tega, da hladi ?
Zakaj neki ima hisna klima eno cev za odvod kondenza ?
Zakaj se poleti pod avtomobilom napravi luzica ko ustavis avto (s klimo) ?

Ko pravilno pravilno odgovoris na vsa vprasanja se postavi pred ogledalo in se cepaj sam sebi
zmaga.gif

EDIT: Sem avtomatsko odgovoril na tisto kar sem dobil na mail - sedaj pa vidim, da nas je tukaj precej neukih in nobenemu od nas ne verjames.
Pravilno - ne daj se in se naprej uzivaj v svojemu prepricanju
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
En kup strokovnjakov za klime pa bohvari da bi me kdo opozoril da za menjavo sedeža rabim 16 gedoro
jezen.gif

Aja, klima ki ne suši
smile-1.gif
kšn nov model ali kako? Hladnovlažno podnebje? Svašta.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
En kup strokovnjakov za klime pa bohvari da bi me kdo opozoril da za menjavo sedeža rabim 16 gedoro
jezen.gif

Aja, klima ki ne suši
smile-1.gif
kšn nov model ali kako? Hladnovlažno podnebje? Svašta.

16 natični ključ je ta manjši ključ za svečke, zato zna biti v kompletu ločen od ostalih natičnih ključev (vsaj pri Proxxonu je tako).

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
spet ena tema za genije
smile-1.gif

glede odpiralca pa, zajebano je to, 3 dni na supeer soncu in vetru... vsaj.

sam sem en tak sedež precej prestiskal, nato sem ga dal v takšen položaj, da je vsak "tekočina" in vlaga stekla v en košček sedeža, paše tistega stiskal do onemoglosti, potem pa je že bilo lažje.