koliko casa je za polovicko?

majana

Pripravnik
25. maj 2008
162
0
16
policaj je rekel 16, na nalogu pise 8, se pa tudi spomnim, da se je nekaj govorilo o podaljsanju, samo ne vem, ce to tudi za prometne...

467716-post_slo.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Jaz sem se ravno pogovarjal zanč s polcajem, pa je reku, da velja 8 dni. Prvi dan je že tisti dan, ko dobiš kazen (totalna bedarija, kajti v nedeljo ob 23 nemorš plačat kazni
bonk.gif
). 9 dni je samo v primeru, da je zadnji dan državni praznik (31.12, 15.8. itd.). V takem primeru lahka plačaš 9 dan. Drugače pa 8 dni. Za prometne prekrške.

Sploh nevem, če je še kaki drugi dan možn, kot ali 8, ali polna cena
grin1.gif
...

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
jaz sem plačal že kar nekaj kazni in za vse je bil rok za polovičko 16 dni. 8 dni je čas da se pritožiš

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Meni je uspelo, da sem ~20. dan plačal položnico (ene tri tedne je bilo sigurno, odkar sem dobil kazen), bil sem v dvomih, kaj naj napišem (polovičko ali celo), pa sem dal polovičko, od tega je že dve leti, pa mi niso nikoli jamrali ...

V kolikor pa bi komplicirali, pa pač rečeš, da si funkcionalno nepismen in tako ubogo ubog, da ne znaš plačilnega naloga izpolnit in ti je ženska na okencu pomagala. :D

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
evil.gif

Joke
wink-1.gif
.

Pol pa nevem. Men je in policaj, k mi je dal kazen reku, da je 8 dni, pa še policijski inšpektor, k je bil pr men je reku, da je 8 dni. Razen dan, ko je praznik, lahka nasledni dan plačaš...

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
pa sej eni policaji še sami ne vejo, ker jih verjetno moti to, da na nalogu piše 8dni. 8 dni je bilo pred tremi leti se mi zdi in imajo še zmeraj stare naloge. jaz sem vglavnem odkar imam izpit (2 leti) plačal že kakih 6 kazni in vse sem plačal po več kot osmih dneh, pa tudi policaji so mi rekli da je rok 16 dni

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
lol 2 leti izpit pa 6 kazni, dober si nimaš kaj....kar tako naprej filat proračun
smile-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
8 dni od prejetja naloga je polovička to je uradno kako pa delajo je pa
bonk.gif

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
(3) Kršitelj lahko v osmih dneh od prejema plačilnega naloga vloži zahtevo za sodno varstvo.
(4) Kršitelj, ki ne vloži zahteve za sodno varstvo v roku iz prejšnjega odstavka, lahko v osmih dneh po pravnomočnosti plačilnega naloga plača polovico izrečene globe, sicer se izrečena globa prisilno izterja v celoti. Pouk o tej pravici je del pouka o pravici do pravnega sredstva na plačilnem nalogu.

po domače povedano, 8 dni imaš časa da se na kazen pritožiš. če se na kazen ne pritožiš, postane plačilni nalog pravnomočen in imaš še 8 dni časa, da plačaš polovičko. 8+8=16 dni

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
ksz:

Eno hitro vprasanje. Na placilnem nalogu pise na zacetku tiste tabelce:
ZVCP clen ta pa ta - predpisana globa 125,19eur.

Potem spodaj pise "izrecena globa" = 62,59eur

In med komentarji: Krsitelj mora placati polovico "izrecene globe" v roku bla bla

Kaj zdaj, moram placati polovico od 62,59 ali je policaj ze kar napisal v izreceno globo polovicko? Pomotoma al je to praksa? Komentarji spodaj so dokaj jasni kaj bi moral narest, torej izreceno globo se delit z 2 in na koncu ~31eur placat.

lp,
S.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SnuffyZ32 pravi:
ksz:

Eno hitro vprasanje. Na placilnem nalogu pise na zacetku tiste tabelce:
ZVCP clen ta pa ta - predpisana globa 125,19eur.

Potem spodaj pise "izrecena globa" = 62,59eur

In med komentarji: Krsitelj mora placati polovico "izrecene globe" v roku bla bla

Kaj zdaj, moram placati polovico od 62,59 ali je policaj ze kar napisal v izreceno globo polovicko? Pomotoma al je to praksa? Komentarji spodaj so dokaj jasni kaj bi moral narest, torej izreceno globo se delit z 2 in na koncu ~31eur placat.

lp,
S.
Ne vem tu se je pomoje policaj zajebal. Ampak to ni njegov problem ampak tvoj. tko da mislim da bi moral plačat polovičko v 16-tih dneh 62,69 ali pa celo kazen 125,19. Tebe bodo terjali za razliko ne policaja.
Za katero kazen po katerem členu pa gre? A še obstajajo kazno na cente? A noso že spomladi napisali nove tarife z okroglimi cenami?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik hovi pravi:po domače povedano, 8 dni imaš časa da se na kazen pritožiš. če se na kazen ne pritožiš,
postane plačilni nalog pravnomočen in imaš še 8 dni časa, da plačaš polovičko. 8+8=16 dni
Točno.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Vmes se je tudi že zamenjal sistem
wink-1.gif

Včasih si lahko po položnici plačal le 5 SIT namesto cele kazni. V računalniku se jim je namreč izpisalo le PLAČANO/NI PLAČANO
grin1.gif

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
> Za katero kazen po katerem členu pa gre? A še obstajajo kazno na cente? A noso že spomladi napisali nove tarife z okroglimi cenami?

zvcp1, clen 59, odstavek 5, zveza 1 (?), predpisana globa 125,19eur. izrecena globa 62,59eur. Mislim da je napisal kazen za manjkajoco prvo pomoc. Ja, v centih je.

V komentarju lepo pise da je polovicka na izreceno globo. A lahko policaj za kazen poljubno zniza tarifo?

lp,
S.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SnuffyZ32 pravi:
> Za katero kazen po katerem členu pa gre? A še obstajajo kazno na cente? A noso že spomladi napisali nove tarife z okroglimi cenami?

zvcp1, clen 59, odstavek 5, zveza 1 (?), predpisana globa 125,19eur. izrecena globa 62,59eur. Mislim da je napisal kazen za manjkajoco prvo pomoc. Ja, v centih je.

V komentarju lepo pise da je polovicka na izreceno globo. A lahko policaj za kazen poljubno zniza tarifo?

lp,
S.
Ne vem, ampak pomoje policaj ne sme kar na svojo roko poljubno znižat tarifo. Lahko pa da samo opomin.

Dobro preberi, če kje piše, da je izrečene globa 62€ če bo plačana v 8 dneh??

Pomoje se je policaj zajebal, ker ni glih pismen. Ampak to ni njegov problem ampak tvoj.

Zdej, al so na policiji kjer vpisujejo v računalnik napisali 125 ali 62€ , to je zdej vprašanje, ali mogoče vpišejo samo člen, pa se vsota avtomatsko izračuna? To bi se blo treba pozanimat.