Kolicina prodanih vinjet 2010

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Proti koncu januarja so bili objavljeni podatki koliko vinjet so uspeli prodati do takrat. Zanima me koliko je prodanih sedaj. Koliko denarja se je nateklo v proracun. Se visoka podrazitev, ki nam jo je pripravilo ministrstvo, pozna na proracunu ali je samo umaknilo promet z avtocest na lokalne?

So podatke iz januarja se kaj obnovili?

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nisi mislil napisat Koper - Pince?
evil.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Vmes bodo že novi krediti za popravila.

Tako pač veleva nacionalni interes podprt s socialnim dialogom.
Nisi vesel, da smo orenk preplačali avtocestni križ? To bi ti moralo biti v ponos.
zmaga.gif

Pa končno se lahko kosamo s Srbi. Oni imajo Zemunski klan, mi pa imamo Zemonski klan.
cheer.gif

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Jaz letošnje nisem kupil, ker je malo predragi hec za to, da se 3-4 krat na leto peljem po avtocesti. Če bo treba, bom kupil tedensko.

Sicer pa se lanska še tako močno drži stekla, da sem pri zadnjem odstranjevanju, po 15 minutnem praskanju, obupal in uspel odstraniti le tri vogale.
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Potem tocnih stevilk se niso objavili?

Ja jaz je letos tudi nisem vec kupil. Se po lokalnih cestah vozim.
Nazadnje bojo sporocili, da so nabrali manj denarja kot lani, ceprav je cena za skoraj 100% visja
cheer.gif

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Ja kamor je se vtaknil nos ta nas vrli Vojak Jansa tam je pustil nepopravljive posledice: prvo vinijete,sedaj na vse kriplje natolcuje proti arbitrazi,javni upravi je place in dodatke dvignil v nebo.....Veliko zaslug ima ta mozakar za kolaps drzave.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Sorry, ampak vinjete so bile napredek napram unemu gužvanju na cestninskih prej. Edino jajc ni mel, da bi jih razstrelil do konca. Pa da ni imel jajc razjebat Zemonski klan.

Ampak Zemonski klan je nastal že zdavnaj prej vladavino J. J je samo prolupal v tem, da je bil v osnovi gradualist in ni zjebal monopolov, kartelov, sprivatiziral državnih firm ter napravil korenitih ekonomskih reform. Če bi vse to naredil, bi bil še vedno na oblasti. Zato, ker je nekaj pravega naredil in zato, ker bi s temi ukrepi ob enem od korita odklopil pol slovenske politične levice, da niti za volilne letake ne bi imeli.

Nazadnje urejeno:

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Mah te vinjete so napol zastonj napram prejšnjemu sistemu. Zdaj ko so jih podražili je po eni strani prav fajn, ker je vsaj manj gužve na AC.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
To si napisal sarkasticno ali resno? :D

Vinjetni sistem je ze odlicna ideja, ceprav so meni osebno cestnine bolj ustrezale, ker sem dal manj. In cene, ki so bile prej, so bile zelo dobre.

Zanima me pa ravno to, ali je sedanja vlada z izjemno visoko podrazitvijo vendrale iztrzila vec, ali je vse kar je dosegla to, da se je veliko ljudi zdaj vrnilo na lokalne ceste.
Kar pa je ravno nasprotno kar bi morala poceti. Lokalne ceste pomenijo vec onesnazevanja skozi naselja, vec nesrec,...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik Firing_Nukez pravi:
Zdaj ko so jih podražili je po eni strani prav fajn, ker je vsaj manj gužve na AC.

Tako je. Zdaj so avtoceste rezervirane le za tiste, ki se jim splača. Ostali, ki smo prispevali za njihovo izgradnjo se lahko obrišemo pod nosom. In ko bodo letos, v primerjavi z lanskim letom, ko je bila vinjeta po 55 EUR, prodali za manj denarja vinjet, kot prej, bomo spet krili razliko vsi - iz proračuna.

Fino, a ne.

Dejmo podražit vinjeto na 1000 EUR, tako bodo AC še bolj prazne. Razliko bomo pa itak pokrili vsi iz proračuna.

Zanima me, kakšna je zdaj statistika nesreč. Se je zdaj, ko so ljudje šli nazaj na regionalke, kaj povečalo število nesreč?

P.S.: Ko je bila vinjeta 55 EUR, se je nabralo več denarja, kot prej, ko so bile cestninske postaje. Da ne govorim o tem, kako lahko tovornjakarji brezplačno vozijo po Ljubljanski obvoznici brez vinjete ali cestnine - in to legalno.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
To si napisal sarkasticno ali resno? :D

Vinjetni sistem je ze odlicna ideja, ceprav so meni osebno cestnine bolj ustrezale, ker sem dal manj. In cene, ki so bile prej, so bile zelo dobre.

Zanima me pa ravno to, ali je sedanja vlada z izjemno visoko podrazitvijo vendrale iztrzila vec, ali je vse kar je dosegla to, da se je veliko ljudi zdaj vrnilo na lokalne ceste.
Kar pa je ravno nasprotno kar bi morala poceti. Lokalne ceste pomenijo vec onesnazevanja skozi naselja, vec nesrec,...

Nekaj je kako naj bi idealno zgledalo cestninjenje, drugo je pa kruta realnost. Sistem, da smo se skoraj zastonj vozili po avtocestah je bil valda odličen, samo nekdo ni upošteval evropske komisije. Če se upošteva evropsko komisjijo in njihovo idejo o kratkotrajnih vinjetah, to je bil bistven razlog zakaj so se cene vinjet spreminjale, se računica o 55€ za letno vinjeto žal ne izide več, pa če je še tako "ekološko" in varno.

Vinjete so bile ena večjih predvolilnih bedarij. Glede na to, da se načtruje uvedba satelitskega cestninjenja, bi lahko teh par let komot preživeli z nadgradnjo sistema ABC. Saj gužva je ista, kot pri vinjetah, če se more 40 vozit čez cestninske.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
P.S.: Ko je bila vinjeta 55 EUR, se je nabralo več denarja, kot prej, ko so bile cestninske postaje. Da ne govorim o tem, kako lahko tovornjakarji brezplačno vozijo po Ljubljanski obvoznici brez vinjete ali cestnine - in to legalno.

1. To ni res. Uvedba vinjet je bila na sredini leta (sem že pisal v drugih temah kakšen vpliv ima to na prodajo oziroma na zbran denar od vinjet).

2. Sistem s 55€ vinjetami bi pogojno laufal če ne bi bili v EU in bi lahko počeli kar se nam [censored] dvigne. Tako pa EU ni bila všeč ideja o tem, da tujci lahko kupijo samo vinjeto za 35€, ne glede na to ali se vozijo po naših cestah tri dni ali tri mesece.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ko je bila vinjeta 55€ se je nabralo več denarja in to je dejstvo.
Tudi zaradi EU nam tega ne bi bilo treba menjati - do sodišča bi morali vztrajati na svojem in bi bilo.

Probem pa bi nastal predvsem zato, ker bi določeno podjetje, ki se pri nas ukvarja z ekektronskim cestninjnjem in ima v visoki politiki lepe povezave (seveda na levi strani) potem propadlo. In zanimivo je, da je Ministrstvo za promet prav pri tem človeku (čeprav tokrat na prometno tehničnem institutu) kupovalo analize o ekonomski upravičenosti uvedbe vinjet in imelo ugotovitve njegovih raziskav za relevantne. On pa je veselo pobiral provizijo za vsako pobrano ABC kartico
wink-1.gif

Saj ga poznate, saj sedaj, par let po tem, ko sem jaz tudi tu pokazal s prstom na njega, polni časopise (DARS, Javna razsvetljava, neizbor izvajalca čeprav ustreza vsem pogojem). Me prav zanima, kdaj se bo oglasil Kos.