Bom rekel tako - sam se ne spoznam veliko na kolesarstvo, sploh pa ne na taktiko. Kot zaveden sloven'c pa sem seveda navijal za vse naše in upal, da se Rogliču posreči tako želena rumena. Tudi tukaj sem poslušal, da je TJV "jeklena", da so boljši kot je bil Sky v svojih najboljših časih, da Froom nima pojma, da Bernal nima pojma (čeprav je na koncu opdale kot knof na gatah), da "mamo to", da rumene Rogli ne more noben več vzet (sploh po odstopu Bernala), da je zadnji kronometer Rogličeva disciplina. V glavnem Alter kolesarski stručkoti.
Moje (laično in nestrokovno) mnenje je, da si je Rogla pri TJV zakockal cel "kredit", sploh glede na to, da so se mu prav vsi podredili. Po drugi strani je pa tudi res, da je Pogi odvozil nečloveško, "neviđeno". Veliko glasnejši so namigi, da bi ga blo treba malo pregledat, farmacevtsko. Sam sicer ne verjamem oz. nič bolj, kot so na igli ostali. Verjetno sldijo hude analize znotraj TJV, kje kaj zakaj se je kaj izgubilo in koliko tega nosi na svojih plečih Rogla. Nenazadnje na zadnjem kronomteru ni zaostal veliko (skoraj nič) za najboljšimi kronometristi...
Evo še en pogled strokovnjaka
Legenda kolesarstva ostro: Jumbo-Visma je sama kriva za Rogličev poraz
Legendarni belgijski kolesar Eddy Merckx, petkratni zmagovalec Dirke po Franciji, je v pogovoru za francoski L'Equipe izjavil, da je nizozemsko moštvo Jumbo-Visma Tour odpeljalo nespametno in da bi si Primož Roglič moral že pred kronometrom zagotoviti večjo prednost.
siol.net
Kr se tiče dopinga, dvomim, saj so bili fantje testirani praktično vsako etapo. To kar je Pogi kazal na kronometru, je kazal čez celoten Toru, saj je stokel en neverjetn rekord v klanec. Ni zastonj pikčast. Še enkrat niso zastonj pravili, kaj bo v zadnjem tednu. Razlika pa je bila majhna. Da je dosežek še večji, je to da Rogla ni imel smole z padci, defekti. Še več ekipa ga je vedno skoraj do konca šlepala.
Zato Pogi kapo dol. Rogla je svetovni ass, samo mislim, da take šanse ne bo nikoli več.