Kolesarstvo 2020

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
A sta se malo pogledala včeraj, preden je šel Tadej naprej? Sem samo malo ujel pri dnevniku posnetek.
Bi bilo res zanimivo vedet, če sta se kaj dogovorila pred vzponom.
Sicer pa noro, da Tadej skorajda brez ekipe šola Ineos.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.988
774
113
"Prva ura je bila peklenska. Ekipa je opravila odlično delo, da je ostala z menoj skoraj celotno etapo. Nadaljevanje je bilo nekoliko bolj umirjeno, v zaključku, ki sem ga dobro poznal, sem se počutil zelo dobro. Roglič je bil edini, ki mi je uspel slediti, zato sem mu rekel, naj napadeva na polno. Za nami je dober dan," pa je dogajanje v 13. etapi povzel Pogačar.

Verjetno je bilo nekaj na tem.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Pogi je imel kup defektov (skor na vsaki etapi) in smole, Rogla še nobene. Da ne omenjam fenomenalne timske ekipe TJV. Če bi ble razmere enake, v tvojo trditev nebi bil tako prepričan.

Je pa dejstvo da ima TJV dodelano taktiko in močno ekipo. Pogi žal ne. Če sem iskren je zato Pogi pokazal več kot Rogla. Še enkrat tamal je imel skor na vsaki etapi defekt, imel je padec...... Pa še ekipa ni tako suverena kot pri TJV.

Moramo pa tudi priznati, da je Rogla prišel na Tour poškodovan. Tako da ima do danes res srečo, da gre vse po planu. Za oba se bojim spustov v Alpah. Sploh če bo kakšen moker teren. Pogi je včeraj vozil z najvišjo hitrostjo po klancu med vsemi. Mislim, da blizu 90... Tuki gre hitr kej narobe.
TJV je tam z enim samim ciljem, prpelat rumeno v Pariz, tko da kdo je več pokazu in kdo manj nima sploh smisla razpravljat. Z ostalim sevpa strinjam, do Pariza je še daleč. Je pa vesoljsko gledat Slo državno prvenstvo na Touru..... Že sam k to napišem me zvije.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Sem se smejal danes zjutraj komentatorju na Valu, ko pravi: že res, da Kolumbijci trenirajo na 3.000 metrih, ampak ne grejo pa s Ponyjem na Vršič :aplauz:

Kaj sta harala včeraj :srce: :cheer:

Kje je smajli ki fura pecikl? :evil:

• Všeč mi je
Reactions: map

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Vse lepo in prav, ampak tistega Kelly-ja na Eurosportu ne razumem pa čisto nič. Potem morem met pa televizijo na full naglas, doma pa pičkarijo. Govori kot da nima 3 krasnih, ali pa nima zob. KillaKHAN dej mu zrihtaj zobe, da bo vsaj normalno govoril.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
optiplex Sicer je vse res kar si napisal ampak vseeno roglič si rumene ni zelel prekmalu tour pa se ne zmaga v prvem ali drugem tednu, takrat se ga lahko edino zgubi. Tjv ve kje so mocni (etapa 20), kaj jim je naredil na e15 smo ze vidl pred enmu mescom torej plac za nardit vsaj cca 2min je le se e17.
Pogi kar precej razmetava z energijo kar si zaradi let najbrz lahko privosci. v tisti veterni je zaostal in so ga pri tvj pustil napadat naslednjo etapo.
roglič pa vozi kot že omenjeno - rumena v parizu. vse ostalo nima veze. je pa on včeraj zgledal veliko bolje v finišu kot pa pogi kateri je prišel na škrge. vseeno pa oba veliko bolj "sveža" v cilju kot bernal.

naj pa tudi spomnem na leto 2018 in 20 etapo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Pa tamle na kolesarski grupi na FB že vsi evforični, pa se v Alpe sploh še zapelal niso dobr, so jih sam povohal. Sej včeraj nism mogu prov dost govort, je blo prelepo, sam do Pariza je še daleč. It ti isti ljudje, ki zdaj pišejo.... "Tour je naš" bi pisal, če bi šlo kej narobe, da se je usral....

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.060
4.260
113
TJV je tam z enim samim ciljem, prpelat rumeno v Pariz, tko da kdo je več pokazu in kdo manj nima sploh smisla razpravljat. Z ostalim sevpa strinjam, do Pariza je še daleč. Je pa vesoljsko gledat Slo državno prvenstvo na Touru..... Že sam k to napišem me zvije.

Rogla ma ekipo, ki je do zdaj delala brez kiksa. Ni imel padca in ni imel defekta. Pogi pa kontra vsemu temu, zato je vozil par etap na polno. Padel na 17 mesto in prišel na drugo. Danes vozil brez ekipe.

Oba sta carja, vendar moje mnenje je da je Pogi pokazal več. Več v smislu, kako je tako malo za Roglo. Ne govorim, pa da Rogla nebi mogel potegniti, samo če bi imel tako smolo, bi po mojem mnenju bil Rogla precej načet. Če bi imel tako ekipo kot Pogi, padec in toliko defektov.

Zato pravim, da je Rogla fenomen, Pogi pa še večji.
ps sem prepričan, če bo TJV oddelala svoje, bo Rogla z lahkoto opravil svoj del. Če bo pa kak padec, razpust ekipe, defekti, potem bo čudna.
Pogi je pa že zdej sam in praktično se šlepa za drugimi ekipami.

Rogla je imel prejšnič dost podobno zgodbo.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.060
4.260
113
Bemti, da je moral danes tisti pravljičar skočiti. Bi imel Mezgec zmago Touru - sam te bi pa blo že malo perverzno, kar se slovenskih uspehov tiče.

Mezgecu res privoščim etapno zmago. Škoda da je bil cilj v klancu, zato ga niso mogl ujet. Ampak Sagan pa ni upal umazano vozit v šprintu.
Slovenija ima resnično dober arsenal kolesarjev, Rogla, Pogi, Mezgec, Mohorič.

Tudi na eurosportu jim ni nič jasno od kje džava, ki ima prebivalcev kot večje mesto, toliko talentov.
Top....

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.710
1.060
113
Sej prav, sam da ne bo drug let pa kak hud doping odkrit. Rogla pa mora zmagat, da frumu usta zapre... fakin drogiljo angleski. Je na pogled res ze tak k da je z Venere...

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

MikiVeliki

Pripravnik
7. sep 2020
40
22
8
Cestitke. Slovensko kolesarstvo je najboljse na svetu. Ce bi to povedal kaksno leto nazaj, koliko ljudi bi mi verjelo? Ampak realnost se konstantno spreminja. Kako je sploh prislo do tega, se nam zdi, da je zdaj samoumevno da je slovenija velesila v kolesarstvu. Kako je to mogoce? Pa poglejmo kako se je vse zacelo. Najprej je bilo slovensko kolesarstvo tako tako...sicer uspesno, nekaj posameznikov je tu pa tam prihajalo do visjih mest na mednarodnih tekmovanjih. Potem se pojavi Roglic, ki so mu izmerili in povedali, da imajo njegova pljuca vecjo sposobnost, da je nekaj vec. Taksno verjetje Roglica v samega vase in svoje sposobnosti zelo pomagajo z vidika kvantne fizike, saj pomaga na poti do ciljev in uspeha. Odkritja kvantne fizike kazejo, da smo vsi opazovalci in kot taki soustvarjamo realnost okrog sebe. Kvantna fizika dokazuje, da je materija na subatomski ravni prilagodljiva do opazovalcev. Mi smo opazovalci, ki lahko kreiramo in soustvarjamo realnost v kateri zivimo. Znan je placebo efekt, ki tudi deluje po kvantnem principu. Ce clovek verjame v uspeh je to velik korak, da se tudi uresnici.

Ko je Roglic zacel nizat uspeh za uspehom in se prebil na sam vrh svetovnega kolesarstva je to dalo verovanje v uspeh tudi drugim slovencem, ki so opazovalci. Potem scasoma je prisel na vrh tudi Pogacar. Pogacar je osvojil belo majico oziroma najboljsi kolesar med mladimi in je trenutno drugi najboljsi na svetu na tour de france. Celo zmagal je etapo na tour de france pred Roglicem. Roglic pa prvi v skupnem sestevku in rumeno majco. To je med slovenske opazovalce dalo dodatno verovanje in komentiranje o uspehu slovenskega kolesarstva, da sta dva slovenca najboljsa na svetu, da solata druge, skupaj zmagujeta. Komentarji, da gledamo slovensko prvenstvo na francoskem touru, kjer so drugi samo tako za zraven.

Potem vceraj je to pripeljalo do tega, da se je pojavil se tretji slovenec Luka Mezgec, ki je osvojil drugo mesto na etapi tour de france in bil najboljsi v sprintu. Kvantna fizika je cudna in ne dovolj raziskana rec. Vse kar je potrebno je verjeti v uspeh in imeti pozitivne obcutke na opazovan predmet, najsi bo kolesarstvo, zdravje, kosarka, odbojka, karkoli.
Zato, pazite kar verjamete! Ker se lahko uresnici. Koliko mladih bodo taksni pozitivni rezultati motivirali, da si kupijo kolo in zacnejo trenirat. Vsekakor bo taksnih vec, ker to je odlicna motivacija. Zdaj marsikdo verjame, da se da. Vse se da. Kajti ze, ce se samo vzivimo v stanje , ki si ga zelimo, zacnemo proizvajati taksno vibracijo na subatomskem nivoju. Zadostuje torej, da proizvedemo zeljeni obcutek in ga vadimo. Ko preberemo pozitivne naslove novic, nam ze lahko proizvaja dolocen obcutek.

MikiVeliki

Pripravnik
7. sep 2020
40
22
8
Skrivnost je v tistem v kar verjames. Ti dam lep primer sosedov, ki so pisali o poti do finala v nogometu. Njihovo verovanje je ze mejilo na fanatizem. Tisto, kar so verjeli, se jim je tudi uresnicilo. Prisli so do finala svetovnega prvenstva v nogometu. Taksno razmisljanje je zelo dobro z vidika kvantne fizike. Saj kvantna fizika ugotavlja, da smo mi opazovalci in skupaj soustvarjamo realnost. Zato, ker je v sub atomskem nivoju vse energija, vse vibracija, ki se lahko prilagodi opazovalcu, torej nam vsem. Zgoraj sem opisal svoje subjektivno videnje kako se je zacel vzpon slovenskega kolesarstva. Vse kar smo potrebovali, je verjetje Roglica, da je zarad svojih pljuc v prednosti pred drugimi. Pogacarju so uspehi slovenca Roglica le ulivali verovanje, da tudi slovenec lahko osvoji stopnicko. In nato je Pogacar osvojil etapo. Potem vceraj se tretji Luka Mezga, ki je sigurno dobil veter v hrbet ko je videl, da slovenci zmorejo. Vceraj je Mezgec osvojil drugo mesto. To je po mojem mnenju tudi posledica mocnega vpliva kvantne fizike in verjetja.

• Všeč mi je
Reactions: Drifter