koga poklicati

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.195
16.473
113
Možno ampak potem me nebi vprašali če sem jaz moj brat temveč če jim lahko kako pomagam. Moja številka je "pisana" samo in izključno name. Sicer jo določene policijske postaje zaradi raznih dogodkov iz preteklosti znajo posedovat ampak še enkrat - potem bi vedeli da je to moja številka in ne bratova. I guess no
grin1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.977
6.027
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...ksz...

Pred kakšnim tednom so me poklicali iz neke policijske postaje kar na moj gsm, želeli so se pogovoriti z mojim bratom, nekaj v zvezi z nedavnimi demonstracijami in so očitno mislili, da je moja številka njegova. Od kje jim torej moja cifra oz. dostop do nje, sploh, če so predvidevali, da je bratova? Vir informacij oz. številk torej ni bil ravno najbolj točen.... Apollo, any ideas?
Če si bil kje blizu demonstracij lahko da te je njihov imsi catcher ujel (sova ga ima, vendar ga ne uporablja, častna taborniška
evil.gif
), če si naročnik pri mobilni telefoniji potem so znani tvoji osebni podatki -> preko njih so te povezali z bratom.

btw, kako dolgo se shranjujejo v sistemu klici na 112/ 113 oz kombinacije osebnih podatkov s mobilnimi številkami ?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.195
16.473
113
@Ytbnd & alkoholik - vse lepo in prav ampak v obeh primerih bi morali vedeti, da kličejo mene in bi me nato šele morali povprašati po bratu in/ali njegovi številki, samo to mi ni jasno
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.430
7.545
113
joj dej ne zdej se imsi catcherja sem not vlect... Na demonstracijah je blo 10k ljudi...kaj mislis da je imsi catcher cel promet dal cez sebe? Hahaha...

@matey pomoje se je clovek ki te je klical naredil malo neumnega... Ce mas pa cifro v imeniku je pa zadeva jasna... Pac poklice se objavljeno cifro, se pove, da rabis tega in tega in ce lahko da unga na telefon al pa njegovo cifro...

Btw si pa kar poznan, predvsem iz avto scene... Jaz samo recem "un s silvio pa en uhan s krizcem..iz kamnika..." pa vsi mislijo da sem tud sam drifter :p

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.195
16.473
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
@matey pomoje se je clovek ki te je klical naredil malo neumnega... Ce mas pa cifro v imeniku je pa zadeva jasna... Pac poklice se objavljeno cifro, se pove, da rabis tega in tega in ce lahko da unga na telefon al pa njegovo cifro...

Sej ravno to mi ni jasno, ta številka je med drugim tudi v registru za moj s.p., številko imajo zaradi raznih dogodkov iz preteklosti, pred kratkim sem izgubil denarnico z dokumenti in sem jim spet pustil svojo cifro, edina povezava med mano in bratom kar se telefona tiče je to, da je moja številka nosilna v paketu naročnin tudi za njegovo, to je vse. Zato se mi tudi malo nebi zdelo čudno, če bi poklicali mene in prosili za kontakt od brata ali karkorkoli že, da pa pol predvidevajo, da je moja številka njegova, mi je bilo pa rahlo smešno, zato me je čist za foro zanimalo iz katere baze so to ven potegnili
smile-1.gif
saj panike ni bilo nobene, sem jim tako ali tako potem posredoval kontakt in časovne okvirje dosegljivosti.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Btw si pa kar poznan, predvsem iz avto scene... Jaz samo recem "un s silvio pa en uhan s krizcem..iz kamnika..." pa vsi mislijo da sem tud sam drifter :p

A ne me basat, kar take ali kaj
grin1.gif

p.s. nimam uhana s križcem temveč malce drugačnega, da me ne bo kdo imel za kakšnega težkega kristjana ali kaj podobnega, ampak to so že detajli
write.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
829
113
čim si enkrat dal policiji tvojo osebno gsm številko, te pač pokličejo. Od takrat si v njihovem "internem" imeniku, dokler številke ne zamenjaš.

lp

tomi

Guru
1. sep 2007
18.762
9.972
113
40
MB
to je kul, torej zdaj ko sem klical z mobitela, se naslednjič več ne rabim predstavljat ?
grin1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.430
7.545
113
pa nisem mislil poznan med policisti ampak med folkom s ceste...
smile-1.gif

@ateis bucka. Zabelezene so stevilke klicev na 113 (pa se to se arhivira po 2 letih) pa se tam je fora v tem da ce mas cifro lahko pogledas kako se je clovek, ki je klical s te cifre, predstavil... Obratne povezave ni. Pri nekaterih (zelo redka zadeva) pa so telefonske napisane zraven v evidencah... Sicer pa policija uporabi telefonski imenik slovenije, ce pa ima utemeljene razloge pa z odredbo od operaterja zahteva podatke

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Skočim na službeno mašino in fanta gladko "odrežem" iz interneta, kriminalistu pa povem, da naj se mu nikamor ne mudi, fantu je pač slučajno zmanjkalo linije, jebiga. Me je ovadil, ker sem ravnal narobe? Ni, ker je bil car!

Bi naredu isto, ampak danes k je internet se telefonija, alarmi itd, bi lahko v tistem casu kdo rabil nujno telefon, stara oseba klic na pomoc itd. to te pa lahko zahebe fajn.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.195
16.473
113
Ja pol pa tko povej, res sm te narobe razumel, gut gut
grin1.gif

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Ce ne bi mogli dobiti lastnika in bi policist na kraju ocenil, da obstaja nevarnost za premozenje (torej da lahk kdo kaj ukrade iz avta oz sam avto), bi avto nalozili na avtovleko in ga odpeljali v hrambo dokler se ne bi pojavil lastnik.

Tablice se preverja se za malo bolj nedolzne stvari. Ni IP tok vsemogocen organ kot se skusa prikazati.
Tako je, meni so pred leti razbili šipo na avtu in me niso mogli dobiti pa so ga naložili na AV in na PP Grič v hrabmo
wink-1.gif