koga poklicati

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ni, se je pa zahvalil
smile-1.gif
pošteno
zmaga.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.432
7.545
113
Joj dej ne pametuj prosim te no. Res. Sej verjamem da ti drugje uspeva, da sodelujes v vseh temah in o vsem vse ves ampak prosim, ne pametovat ker iz sebe delas bu.dalo.

Ce mas odprto sipo na avtu in not kak vreden predmet, je dolznost policije da v skladu s 3. clenom ZPol zavaruje tvoje premozenje. Ali tako, da te obvesti ali pa tako da avto odpelje in shrani do tvojega prihoda. In ko bi ti zacel s svojimi neumnostmi o zasebnosti, bi upam da izdali se stroskovnik.

Ce si nekje enkrat nekaj slisal o zasebnosti in ce si si parkrat prebral ustavo (ti argumenti z ustavo so mi sploh najbolj zabavni) se ne pomeni, da lahko pri vsaki zadevi, ki ti ni vsec, opletas s temi termini.

Glede tablic - c emi ti reces da naj ti nekaj preverim, se ti bom smejal. Kdo pa si ti? Ce pa mi ti reces, da si videl tak pa tak avto s to in to tablico in da si videl izmenjavo pakrtkov in denarja, bodi preprican, da bo tablica preverjena in da ne bo nikogar ki bi kaj sral ob tem. Ampak to pa ne pomeni, da bos ti izvedel od koga je avto. Je razlika med tem ce policija v okviru operativnih nalog pregleduje podatke ali pa c ebi jih komu izdajal. Ne da se zapise vpogled, pri vsakem vpogledu policist zabelezi vzrok in ce zeli zraven napise se kratek opis vpogleda.

In da ze tukaj ustaviva kako tvoje nadaljnje nabijanje - delezen sem ze bil pregleda s strani informacijskega pooblascenca in ni bilo ugotovljenih krsitev.

Sicer pa se je tvoje prvo pametovanje v tej temi zacelo s trditvijo, da policija ne more nic, ker ne sme tablice preverit. No sedaj ko ti je bilo povedano da spet pametujes na suho pa si zacel z novimi neumnostmi.

Drzi se svojega podpisa - bodi Tišina

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.859
2.154
113
Mene je presenetilo, ko so me s policije poklicali že zaradi prijave nekega bedaka ki je ocenil, da sem mu zavzel parkirno mesto (na Poljanah v Lj). Tako da ne bi rekel, da se nič ne da.
Apollo8: če imaš možnost, preveri uraden razlog za to dejanje (cca 2 leti nazaj), moja tablica je LJ T0-45V
smile-1.gif
Menda tista oseba to večkrat izvaja..

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Apollo: mene pa zanima, kje dobite gsm številke? a to morte operaterja kontaktirat, da vam jih posredujejo? ker ko je panika, se cifra zelo hitro najde...

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Kazni se za take stvari ne tala. Saj so prišli samo preverjat. Je pa to njihov moment, ko imajo kaj dodati h policijskemu poročilu, ki ga morejo dati na koncu šihta.
Po navadi podajo kazensko ovadbo tistemu, ki je dal lažno prijavo, če je seveda bila. V tem primeru je ni bilo. Bilo je samo dobro delo meščana/krajana, ki je hotel preprečiti, da bi prišlo do kakšnega morebitnega kaznivega dejanja. Policisti pa so samo prišli preverit in opozorit lastnika, da naj si zapre okno, če ne lahko pride do morebitnega kaznivega dejanja.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.195
16.474
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
sta prišla prvo pogledat policaja, pa je prvo probal roko potisnit v avto, pol pa je stiskal gumbek za šipo
hysterical-1.gif

hysterical-1.gif

A se je še kaj čudil, ker ni delovalo?
evil.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.762
9.972
113
40
MB
niti ne, je hitro letel nazaj v avto na toplo, kmalu zatem pa je že prišel lastnik tak da
aplauz.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.185
4.151
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Joj dej ne pametuj prosim te no. Res. Sej verjamem da ti drugje uspeva, da sodelujes v vseh temah in o vsem vse ves ampak prosim, ne pametovat ker iz sebe delas bu.dalo.

Ce mas odprto sipo na avtu in not kak vreden predmet, je dolznost policije da v skladu s 3. clenom ZPol zavaruje tvoje premozenje. Ali tako, da te obvesti ali pa tako da avto odpelje in shrani do tvojega prihoda. In ko bi ti zacel s svojimi neumnostmi o zasebnosti, bi upam da izdali se stroskovnik.

Ce si nekje enkrat nekaj slisal o zasebnosti in ce si si parkrat prebral ustavo (ti argumenti z ustavo so mi sploh najbolj zabavni) se ne pomeni, da lahko pri vsaki zadevi, ki ti ni vsec, opletas s temi termini.

Glede tablic - c emi ti reces da naj ti nekaj preverim, se ti bom smejal. Kdo pa si ti? Ce pa mi ti reces, da si videl tak pa tak avto s to in to tablico in da si videl izmenjavo pakrtkov in denarja, bodi preprican, da bo tablica preverjena in da ne bo nikogar ki bi kaj sral ob tem. Ampak to pa ne pomeni, da bos ti izvedel od koga je avto. Je razlika med tem ce policija v okviru operativnih nalog pregleduje podatke ali pa c ebi jih komu izdajal. Ne da se zapise vpogled, pri vsakem vpogledu policist zabelezi vzrok in ce zeli zraven napise se kratek opis vpogleda.

In da ze tukaj ustaviva kako tvoje nadaljnje nabijanje - delezen sem ze bil pregleda s strani informacijskega pooblascenca in ni bilo ugotovljenih krsitev.

Sicer pa se je tvoje prvo pametovanje v tej temi zacelo s trditvijo, da policija ne more nic, ker ne sme tablice preverit. No sedaj ko ti je bilo povedano da spet pametujes na suho pa si zacel z novimi neumnostmi.

Drzi se svojega podpisa - bodi Tišina

Hvala za podrobno obrazložitev. Ti ne bom ugovarjal pri tvoji praksi, če bi začel govorit o dejanskih praksah nekaterih bomo zašli pa v področje "populizma".

Torej over and out.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.432
7.545
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Apollo: mene pa zanima, kje dobite gsm številke? a to morte operaterja kontaktirat, da vam jih posredujejo? ker ko je panika, se cifra zelo hitro najde...

Odvisno... Nekatere so objavljene, nekatere ima policija shranjene iz predhodnih postopkov ce pa ne gre drugace pa se zadevo zahteva od operaterja, ki pa v takem primeru zahteva sodno odredbo

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Odvisno... Nekatere so objavljene, nekatere ima policija shranjene iz predhodnih postopkov ce pa ne gre drugace pa se zadevo zahteva od operaterja, ki pa v takem primeru zahteva sodno odredbo

Na zdravstven sistem ste kdaj pomislili?
grims-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.521
6
38
Take debate mi gredo na živce, ker hitro pridejo v tiste vode, ko je na koncu vse proti policiji in kaj je prav in kaj ni. Res je, da ima tudi policija "pravila" in "dolžnosti", samo lahko pa kdaj pomagaš tudi mimo tega. Sam sem ponosen na svoj primer, ko je k meni v bivšo firmo prišel kriminalist, se predstavil, ponudim kavo in razloži primer. Na njih se je obrnila punca, katera je šla narazen s svojim fantom. Ta pa je preko eMule začel razpečevat njune privat slike in filme (eMule ja, že toliko je tega). Pove kaj rabi, povem, da pravna pisarna in direktor začnejo delat čez eno uro, predno se bodo zmenili, bo trajalo, to sem itak vedel. Skočim na službeno mašino in fanta gladko "odrežem" iz interneta, kriminalistu pa povem, da naj se mu nikamor ne mudi, fantu je pač slučajno zmanjkalo linije, jebiga. Me je ovadil, ker sem ravnal narobe? Ni, ker je bil car!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Glede telefonskih številk.

Jaz nimam pojma, od kod imajo mojo. Nedolgo tega me je klicala kirurginja iz NM bolnice, pa sem 100%, da tam nisem dal svoje številke.

igi

Guru
13. okt 2007
5.661
1.236
113
Celje
pač na zadnjega in bo malo mimo, ampak vseeno.

Tukaj je debata ali lahko policaj preveri določeno registersko in kako se beleži in kako ne vem kaj ne sme preverjati... Vse lepo in prav. Da bi se pa IM spravila na zdravtvo pa ne? Tam lahko vsaka čistilka pogleda, kopira,... karton z vsemi tvojimi zdravstvenimi podatki in zadeva se seveda nikamor ne zabeleži. Prevelike razlike imamo v sloveniji. Eden ne sme nič, drugi še hujšo zadevo brez težav.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.574
5.138
113
Saj veš, da ko so se pojavili info sistemi v zdravstvu, je bilo veliko besed, kako so sedaj naši podatki v nevarnosti. In to v času, ko so kartoteke v našem ZD ležale v nezaklenjenih predalnikih na hodniku, ker je bilo v ordinaciji premalo prostora
bonk.gif
. Sedaj imajo vsaj ključavnice, kjer se lahko poceni kitajski izvijač zlomi preden uspeš odpreti.
Ključ varovanja osebnih podatkov je bil: če bi lahko pogledal kdo s tehničnim znanjem, je izredno nevarno. Če lahko pogleda vsak normalen kriminalec na ravni žeparja, je varno. Nek pravičen obstoj enakih možnosti.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.195
16.474
113
...ksz...

Pred kakšnim tednom so me poklicali iz neke policijske postaje kar na moj gsm, želeli so se pogovoriti z mojim bratom, nekaj v zvezi z nedavnimi demonstracijami in so očitno mislili, da je moja številka njegova. Od kje jim torej moja cifra oz. dostop do nje, sploh, če so predvidevali, da je bratova? Vir informacij oz. številk torej ni bil ravno najbolj točen.... Apollo, any ideas?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
če vtipkaš samo naslov v google ali pa ime in priimek, vrže že en kup telefonskih ven. Mogoče kater od "ovaduhov" tebe pozna, pa so prek tebe iskal ...itd