Ko se navadiš/razvadiš...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Cena olja ki jo je lastnik plačeval na pooblaščenem servisu prva leta po nakupu je bila približno 4x višja kot je danes v trgovini. Kakšna je cena olja danes na servisu ne vem.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
Pa si morda pomislil da bi poskušal zavarovanje poiskat še pri kom..ker jurčka ni ravno skromna vsota. Vem da te lupijo zaradi cene novega (pri kasku) čeprav imaš 'stara jajca' pa vseeno..načeloma je pri vseh zavarovalničarjih isto...ko morajo kaj dat od sebe so rpoblemi kašlanja, sprenevedanja izgovri, drobni tisk..itd itd.

(Npr. Jaz dam za kasko + osnovno 500 eur..res da precej nižja nabavna cena ma vseeno...bratje bi rekli: mnogo je kume, monogo!)

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
hm ja, baje je triglav najdražji. ampak, baje imam tudi že celega hudiča popustov (ker imamo še cel kup stvari pri triglavu). in ja, pri novem je kasko pač nuja, pri tako starem pa, komsi komsa. a že večkrat me je rešil-kasko namreč. je pa tudi res, da imam (seveda, dokler lahko-če bo kriza, bom izbral kaj drugega) čisto vse zavarovano. zato pa tudi nanese...

vsak zase ve, kdaj avto dela zanj in kdaj on dela za avto. pri nekaterih je to spoznanje prej, za ene kasneje. žal za nekatere pa nikoli, ker nimajo financ. in so pač obsojeni na starejši avto z vedno več popravili. ali pa tudi ne.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Vcasih pa gres s prazno denarnico in praznim želodcem od mize. Avto ki je vreden dva do pet jurjev, pa da dam jurja za zavarovanje. Hmmmm, osnovno zavarovanje je koliko ze? Predvsem me pa zanima kaksna je maximalna vrednost ki bi jo se dobil za totalko.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Vcasih pa gres s prazno denarnico in praznim želodcem od mize. Avto ki je vreden dva do pet jurjev, pa da dam jurja za zavarovanje. Hmmmm, osnovno zavarovanje je koliko ze? Predvsem me pa zanima kaksna je maximalna vrednost ki bi jo se dobil za totalko.

Mogoče je slab samo risk management.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Pa si morda pomislil da bi poskušal zavarovanje poiskat še pri kom..ker jurčka ni ravno skromna vsota. Vem da te lupijo zaradi cene novega (pri kasku) čeprav imaš 'stara jajca' pa vseeno..načeloma je pri vseh zavarovalničarjih isto...ko morajo kaj dat od sebe so rpoblemi kašlanja, sprenevedanja izgovri, drobni tisk..itd itd.

(Npr. Jaz dam za kasko + osnovno 500 eur..res da precej nižja nabavna cena ma vseeno...bratje bi rekli: mnogo je kume, monogo!)

Nabavna cena mojega avta je 53k eur, full kasko skupaj z osnovnim me pride z vsemi popusti cca. 650eur (prvi premijski razred), tako da ti toplo svetujem da zamenjaš agenta in zavarovalnico.
wink-1.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.249
113
ne klobasaj pa najprej definiraj letnik tvojega avtomobila in pa vse kombinacije ki jih imaš pokrite potem bomo govorili naprej

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tako je.
Jaz plačam toliko za komfortni kasko brez odbitne franšize, komfortno asistenco, pravno zaščito, vse delne kombinacije, AO, AOplus za avto pol manjše nabavne vrednosti. In verjamem da nobena zavarovalnica ni 50% in več ugodnješa od druge. Za enaka kritja. Verjetno bi lahko znesek zmanjšal na račun kritij, menjavo zavarovalnice ali obojega. Ampak to ni stvar debate.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
hm ja, baje je triglav najdražji. ampak, baje imam tudi že celega hudiča popustov.

Poskusi se v prihpdnje osredotočit na končni znesek (ne na popuste).
grims-1.gif

A pustimo to, ni stvar debate.
nahrung002.gif

Raje napiši če si si že kaj izkristaliziral v katero smer te vleče z novim avtom...

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
pa saj imam končni znesek pred nosom
smile-1.gif

nagibljem se močno v smeri opel zafire. nekaj stvari bom "žrtvoval" glede na espace ampak bom preživel
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Malo lima malo žice, evo nove opelice...
evil.gif

Verjetno ne smem posploševati, prijatelj ima zafiro, sedaj je stara 2 leti 110kkm prevoženih, dizlca nekih 165konjev (tam nekje). Da ti ne naštevam kaj je vse zamenjal na tem avtu (pa ga ima od novega). Je pa ravno tako zamenjal Espace 2006 za novo Zafiro. Samo njegov Espace je bil še 1.9 dCi 115 (iz Belgije, realni kilometri, preverjen). Mislim da je dal za 4 leta starega 12k, v 2 letih še skoraj toliko v njega (da je bil vozen; @vsem, ki mislijo da TCO starega avta ni velik), edino pri Opelici ga rešuje garancija.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
...iz francoza na ameriškega nemca. ali nemškega američana.
tongue-1.gif

Nemški Yugo
evil.gif

Sicer ne vem kje se gibljejo cene pri zafiri...a za štos pojdi še en krog s Turanom...imaš povsem frišen model (dvomim da so sploh že kakega prodali). Sicer ni Yugo je pa nemška Škoda
grims-1.gif
.

tony

Guru
23. jul 2007
9.673
1.487
113
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Debata je šla v smeri, da (kupljen) starejši avto (skoraj) dohiti novega po nekem času gledano na TCO, s čimer pa se absolutno ne morem strinjati.

Absolutno imaš prav, in Američan, ki so v povprečju še večji reveži kot mi, so to že zdavnaj pogruntali. Zato se tudi vozijo z 20, 30 let starimi kantami...
zmaga.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.741
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Malo lima malo žice, evo nove opelice...
evil.gif

Verjetno ne smem posploševati, prijatelj ima zafiro, sedaj je stara 2 leti 110kkm prevoženih, dizlca nekih 165konjev (tam nekje). Da ti ne naštevam kaj je vse zamenjal na tem avtu (pa ga ima od novega). Je pa ravno tako zamenjal Espace 2006 za novo Zafiro. Samo njegov Espace je bil še 1.9 dCi 115 (iz Belgije, realni kilometri, preverjen). Mislim da je dal za 4 leta starega 12k, v 2 letih še skoraj toliko v njega (da je bil vozen; @vsem, ki mislijo da TCO starega avta ni velik), edino pri Opelici ga rešuje garancija.

Resno, pa ti sploh bereš za seboj, ali pa je tvoj znanec šolski primer debila. - skoraj tolikoje dal v dveh letizh za popravila. Kaj je pa menjal v dveh letih v rangu 10k€? lahko prosim našteješ da ne bomo tavali v temi. Me res zanima.

Star ML me izredna popravila pridejo v rangu med 100 do 500 € na leto. Pa vemo za kakšen avto gre.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zakaj debila?
2x je menjal turbino in motor (ravno iz garancije), menjal je alternator, ABS/ESP modul, 1x ojnične ležaje (predno je riknil motor prvič), pa še kakšna "malenkost" bi se našla. Mogoče res ni 12k ampak veliko manj pa tudi ni dal za vse skupaj. Je imel smolo. Ti imaš srečo z MLjem. Generalizirat ni potrebno.