Ko pozabis kupit vinjeto

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
Zivjo, kaksne imate izkusnje s tem ko pozabis kupit vinjeto in te prva kazen spomni na nakup? V mojem primeru je na avtu potekla vinjeta 29.12.2024 In vceraj 7.1.2025 dobil prvo kazen zraven pa se poloznico za nakup tedenske vinjete za dan 29.12. avto je bil na avtocesti se 31.12., 1.1. In pa 5.1., koliko poloznic se lahko pricakujem? ima kdo kaksne izkusnje? Kje lahko preverim? Ali kaj drugega. Letno vinjeto sem kupil isti dan ko sem dobil posto.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.652
6.413
113
Če boš morda dobil še kakšno kazen napiši prijazen dopis na DARS (bil si prepričan, da ti poteče prve dni februarja, tako kot ostalim; že dolga leta imaš vedno veljavno vinjeto in niti ne pomisliš, da bi se vozil brez nje; zaradi stresa in množice opravkov konec leta si čisto pozabil še na vinjeto) in običajno odpišejo dodatne kazni.

Če jo kupiš preko spleta ti tudi oni pošiljajo obvestilo za podaljšanje.

• Všeč mi je
Reactions: luciano

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.584
4.347
113
Zivjo, kaksne imate izkusnje s tem ko pozabis kupit vinjeto in te prva kazen spomni na nakup? V mojem primeru je na avtu potekla vinjeta 29.12.2024 In vceraj 7.1.2025 dobil prvo kazen zraven pa se poloznico za nakup tedenske vinjete za dan 29.12. avto je bil na avtocesti se 31.12., 1.1. In pa 5.1., koliko poloznic se lahko pricakujem? ima kdo kaksne izkusnje? Kje lahko preverim? Ali kaj drugega. Letno vinjeto sem kupil isti dan ko sem dobil posto.
do 5.1. ti je veljala na silo izdana vinjeta.

You are safe.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.605
2.712
113
Ne mu ni, ker je ni plačal; kolikor jaz razumem je namesto "kazenske" tedenske kupil letno z začetkom veljavnosti od dneva nakupa (prejeta prva kazen).
Če res ni na DARSu kakega zapoznelega Božička, ali še raje Miklavža (ta ima vpogled v pridne otroke) bo kar lepo pokasiral še ostale kazni, če ne bo tiste tedenske plačal.

• Objave ne odobravam
Reactions: Sky

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.584
4.347
113
Jaz razumem, da je plačal kazen in kazensko vinjeto.
Potem je case closed.

Sicer pa ne moreš prej plačat kazni, dokler je ne dobiš.

• Všeč mi je
Reactions: Sky

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.512
1.699
113
Potem ne bi brali zgodb v časopisih, da so ljudje dobili po 5 kazni v enem tednu. Če bi že s prvo kaznijo potem imel tedensko vinjeto, ki bi veljala za nazaj še preden si jo plačal.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.584
4.347
113
Če je izdana tedenska vinjeta velja tedenska vinjeta.
Če pa je plačana pa je druga zgodba.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.984
9.524
113
A se je tako težko na darsovem www logirati s svojim mailom in obkljukati opcijo, da ti pred potekom veljavnosti sistem samodejno pošlje opomnik?
Pazi da se ti tapametni kdaj ne zahebeš, boš precej grenko požrl tele besede, ker zahebeš tik tak. Obstajajo pa tudi malo starejši ljudje, ki, ne boš verjel, nikol niso bli računalniško pismeni, ker niso rabili bit. Sicer ta vrsta počasi izumira, ampak še obstaja in je trenutno nekje okol 70-80 let stara. Prej je bil nakup vinjete letno opravilo, konc januarja si kupil letno za tekoče leto, zdej komot pozabiš. Ti rabiš opomnik, da ti telefon zabrenka, izibizi, kaj pa nekdo, ki opomnika nima? Na te ljudi se redno pozablja na vseh področjih.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.512
1.699
113
Pazi da se ti tapametni kdaj ne zahebeš, boš precej grenko požrl tele besede, ker zahebeš tik tak. Obstajajo pa tudi malo starejši ljudje, ki, ne boš verjel, nikol niso bli računalniško pismeni, ker niso rabili bit. Sicer ta vrsta počasi izumira, ampak še obstaja in je trenutno nekje okol 70-80 let stara. Prej je bil nakup vinjete letno opravilo, konc januarja si kupil letno za tekoče leto, zdej komot pozabiš. Ti rabiš opomnik, da ti telefon zabrenka, izibizi, kaj pa nekdo, ki opomnika nima? Na te ljudi se redno pozablja na vseh področjih.

Tudi če so starejši, še ne pomeni da so nesposobni. Moj foter recimo ima na pisalni mizi koledar (fizični) in si gor zapiše stvari. Kdaj kaj poteče, zdravniške preglede itd.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.512
1.699
113
Ni relevantno, ampak mislim, da je bil ta sistem čisto na začetku še sam sebi namen in si lahko le "peš" pogledal koliko časa se že voziš brez vinjete :) Ni bilo opomnikov. Kasneje so jih uvedli (po nekaj mesecih).
Lahko da res. Ampak nekaj mesecev pri par let trajajoči zadevi je zame od začetka ;)