Torej včeraj ponoči smo imeli zanimivo izkušnjo. Tuki pri nas imam en bar, kjer se pač vsi zbiramo in žuramo. Bar je čisto navaden, majhen, odmaknjen od centra Vrhnike, nič vpadljiv. Bar ob 23h zapremo, zaklenemo in notri smo sami domači. No, in ker so sosedi zelo tolerantni, tko da načeloma ne težijo zarad muzike, pa itak se tok ne sliši ven, ker je vse zaprto. In okol 1h nekaj začne razbijati po šipah kot pri norcih. Odklenemo vrata in zunaj 6 policijskih avtov (3 touaregi, kibla, in 2 astri) pred vrati pa kašnih 15-20 specialcev v bojni opremi, no edino pušk niso imeli. In prletijo notr, k da bi bilo ne vem kaj. In začnejo pregledovat dokumente pa to... Od vseh. Na vprašanja kaj se grejo, zakaj so tukaj so samo mrko nazaj gledali in kratko odgovarjali, da naj samo damo dokumente. Morem rečt da so bili zelo neprijazni. No, po 10-15 minutah popisovanja vseh, in dosti vprašanj o vzrokih, se le najde en, k je prej zunaj stal ves čas, in pride notr, čisto prijazen in ql. Povedal je da imajo "poostren nadzor po lokalih", in da ne bo nihče nič kazni dobil, kakršnih koli.
Ok, pač vidimo da so prišli sam pokazat mišice in nas dodobra prestrašit.
Sam, ne verjamo da je bil poostren nadzor glavni vzrok, ker v druge lokale v okolici niso šli. Torej, zakaj se prielje 20 specialcev na Vrhniko iz Ljubljane, in popišejo 30 ljudi in grejo. Sej to bi lahko naredili tud navadni policaji.
Mi smo najprej mislili, da je kdo prijavil preglasno glasbo, al pa kej takega. Ampak ker niso napisali nobene kazni, niti zahtevali da ugasnemo muzike, niti zahtevali da gremo domov, verjetno res niso pršli zarad prijave.
Zraven specialcev je bil tud nek "šef" v navadni policijski obleki. Verjetno njihov nadrejen. Bil je čisto tiho, roke na hrbtu, kapco na glavi in se je sam sprehajal gor pa dol in mrko gledal. Men je deloval k kakšn naci general v kakšnem vojaškem taboru v 2. svetovni vojni. No, in ta kao nadrejeni ni nič govoril. Še tist zakaj so prišli, je en izmed specialcev povedal.
Zanima me, a se da izvedit resnični razlog za tak obisk, in ali bi mogoče rabili nalog? (sicer se mi zdi da ga ne rabijo, ker je javen prostor).
Vglavnem... lepo so nam popestrili večer!
Ok, pač vidimo da so prišli sam pokazat mišice in nas dodobra prestrašit.
Sam, ne verjamo da je bil poostren nadzor glavni vzrok, ker v druge lokale v okolici niso šli. Torej, zakaj se prielje 20 specialcev na Vrhniko iz Ljubljane, in popišejo 30 ljudi in grejo. Sej to bi lahko naredili tud navadni policaji.
Mi smo najprej mislili, da je kdo prijavil preglasno glasbo, al pa kej takega. Ampak ker niso napisali nobene kazni, niti zahtevali da ugasnemo muzike, niti zahtevali da gremo domov, verjetno res niso pršli zarad prijave.
Zraven specialcev je bil tud nek "šef" v navadni policijski obleki. Verjetno njihov nadrejen. Bil je čisto tiho, roke na hrbtu, kapco na glavi in se je sam sprehajal gor pa dol in mrko gledal. Men je deloval k kakšn naci general v kakšnem vojaškem taboru v 2. svetovni vojni. No, in ta kao nadrejeni ni nič govoril. Še tist zakaj so prišli, je en izmed specialcev povedal.
Zanima me, a se da izvedit resnični razlog za tak obisk, in ali bi mogoče rabili nalog? (sicer se mi zdi da ga ne rabijo, ker je javen prostor).
Vglavnem... lepo so nam popestrili večer!