kmetijske subvencije

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Tisti ki jim grejo traktorji za 100 jurjev v nos! Zakaj se mi ne vozimo več v jugotih, gomoljkah?, zakaj nam niso več dobri stari dojzi iz TAM (po možnosti tisti z rilcem).
Zakaj vsi nekaj flancamo o ekologiji, rentabilnosti... itd.
KO bo softi v slavoniji preoral s 40 let starim 539 50 ha zemlje mu plačam vikend dopust v toplicah. Samo invalidnino pa naj si črpa iz svojega žepa.
Pa naj mu kar povem da je ne bo preoral v enem vikendu!
Še v traktorju za 100 jurjev imaš poln kufer oranja take njive ne pa v 539....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Nič ne moreš teleta "švercat" ker te bo kontrolor "cepil" ker ne bo imel številke.
Prav tako ga boš moral klati doma,ker ti ga klavnica ne bo vzela.

Vaginko: tvoj podatek o ceni mleka najbrž drži: ampak a veš koliko je treba delat da lahko molzeš 25 krav, predvsem pa koliko je DIREKTNIH stroškov za tako mleko spraviš v bazen. O "posrednih" stroških raje ne pišem.
Naj ti povem da kmetija s toliko kravami nima računa za elektriko manjšega od 200 evrov. Pa ne mi o kakem ogravanju bajte na elektrike.
Samo grelec za pomivanje stroja imamoč cca 10kw. Pomivat pa moraš 2x dnevno!. Kje je potem še hlajenje mleka, ki ga odkupujejo vsaka 2 dni! (vmes ga moraš pa stalno držat na cca 4 C (še prej pa ga moraš ohladit iz 37)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Naj ti povem da nas cepijo zato ker imamo teleta privezana (eno ali dve) in to kljub temu, da v pravilniku jasno piše, da so teleta lahko privezana če jih je v hlevu manj kot 5.
Ker zaenkrat še ni kazni (prehodno obodobje) ne mislim plačevat takse za pritožbo, sem se pa pritožil dohtarju (kontrolorju)ki je to preverjal (citiral 2. odstavek 15 člena) pa ni bilo nobenga odgovora.

Ob takih primerih vidiš, da samo iščejo kje te lahko cepijo, da pa bi se kdo pobrigal (km. svetovalci), da bi dobili čim več (čeprav so jih tega polna usta) pa ni junaka.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
po eni strani zagovarjaš nakup traktorja za 100000€, po drugi strani pa pišeš da ima za ogromnih 200€ elektrike za plačat
sprasujem se.gif

jaz ko pišem o kmetih imam v mislih kmeta ki ima npr. 10krav, max. 2traktorja,...
ti pa izgleda imaš v mislih kmeta ki ima v lasti 100krav, 6traktorjev,... in hkrati pišeš da so "revni"

ampak razlika med blokarjem in kmetom je ta, da blokar na koncu meseca ima na bančnem računu minus in nima več kaj zapravljati, kmet pa ima na koncu meseca klet polno mesa, jajc, zelenjave,... v glavnem ni lačen.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Še enkrat ne se sprenevedat od 10 krav ne morš preživet, tisti hodjo v službo in si potem to dodatno zaslužjo...

Čefurčki pa so po večini dilerji, švercarji majo na mesto zelenjavo bel prah....... u glavnem tudi niso lačni.........

tko v tvojem stilu.........

in še nekaj od kod blokarjem toliko avtomobilov, da nikjer ne morš pleha pustit...

po tvoje bi vsaka familija rabl samo en avto..... kako pa toliko avtou če so pa lačni....

ne bit smešn...

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik reality pravi:

Tko, da subvencije niso velike......., kot eni tuki natolcujejo...

Ne, res niso. Če ne poznaš pravih ljudi. Sem pogledal na linku pa je sošolka dobila samo iz evropskih sredstev 64 jurjev za cca. 60ha.
cheer.gif

Kje je še SKOP, EKO1, klavne ter take in drugačne premije + sofinanciranje strojev.

Da ne govorimo o tem, da nekateri dobijo nepovratna sredstva za kao kmečki turizem in si naredijo hišo. Pa še nisem videl turistov pri njih. Samo prave ljudi moraš poznat.

Citat:

Patriot, ne ga bluzit, pravzaprav ne vem zakva sploh to temo odpirajo osebki, ki krave ni vidu druglje kot na tetrapaku.. podobno govoriš tud ti...

Zdaj ko si mi ti povedal bom veterinarja vprašal kaj je bila sinoči tista reč, ki sva jo potegnila eni živali iz riti. Sem bil prepričan da je teliček, ampak ker si mi ti rekel da ne vem, bom res vprašal.
hysterical-1.gif

Še nekaj:a je seno, spravljeno domov z novim Proximo kaj boljše, kot tsto z 20 let starim 6245?

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Da ne govorimo o tem, da nekateri dobijo nepovratna sredstva za kao kmečki turizem in si naredijo hišo. Pa še nisem videl turistov pri njih. Samo prave ljudi moraš poznat.

To je pa res, da je kriminal, da (so) dobivljajo? težke miljone za gradnjo kmečkih turizmov! Koji k.urac ima kmečki turizem veze z obdelavo zemlje, poznam nekoga, ki je leta nazaj dobil čez 30 takratnih mio tolarčkov, je sicer res zgradil kmečki turizem, samo potemtakem naj dajo vsakemu delavcu denar pa naj zgradi apartmaje, če hoče. Sprevrženo do amena!

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
jurja eur. na hektar...

pa ti si nor.. povej kera evropska subvencija je to...

da vidmo kako nalagaš....

kr se tiče kmečkega turizma, veliko eu. subvencij so poslali nazaj v EU, kr se tiče Eu subvencij vidm, da strogih pogojev še nisi vidu... vse preverjajo in pogoji so celo tako ostri, da je bilo veliko prošenj zavnjenih...

skratka serješ da sprot ne požiraš...

taprave subvencije so cca 100 eur na ha travnika in 385 eur na ha njive........ to je pa načeloma vse...

In še nekaj, če ti živali iz riti potegneš, potem me ti niti ne presenečaš, ampak me pa veterinar.... vpraš mamico če te je iz rit potegnila, pa poročej.....

pa ne blefirej...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Saj pravim da ne vem.

V 40 letih življenja na kmetiji človek ne more vedet vsega.
priden.gif

Lahko ti pa dam na PM ime in priimek in v zemliški knjigi preveriš koliko zemlje ima, na linku, ki sem ga prilepil pa, koliko denarja je dobila.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Aha v zemljiški knjigi vpisujejo subvencije..........

bravo.......... dej še kakšno sočno prbi...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
A ti misliš da se subvenicje izplačujejo na osnovi ZK? (bebec)

200 evrov elektrike sem odgovarjal vaginkotu ki je pisal da dobiš 1000 evrov za mleko. 100 evrov te stane DIREKTNA elektrika (molža, hlajenje, pomivanje) da dobiš 1000 evrov. Kje so še ostali stroški!
Patriot: proxima ne stane 100 k€, pa verjemi da je mrva pospravljena s proximo kljub temu boljša kot tista z 6245. To pa zato, ker jo boš s proximo pospravil, z 6245 pa ti jo bo dež namočil. Sicer pa si poglej cene rabljenih traktorjev, pa boš mogoče ugotovil zakaj ljudje kupujejo nove (sploh če dobijo še kaj podpore)
Sicer pa zakaj imaš ti Golf VI, če bi se pa ravno tako vozil v Golf I
confused-1.gif

Glede razpisov in enostvnosti pridobitve le teh: Pred kratkim je bil rapzisan 122.
Razpisan je bil v petek popoldne, do ponedeljka zjutraj je bil zaprt ker so prejeli dovolj vlog. (štelo se je datum oddaje na pošti).
Ker si v razpisu potreboval potrdila iz davčne, načrt iz GZ... ki ne delajo ob sobotah mi povejte kako bi sicer prišel do sredstev razen preko vez (da ti nekdo pove pred razpisom kaj točno rabiš)

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A ti misliš da se subvenicje izplačujejo na osnovi ZK? (bebec)

Še eden funkcionalno nepismen?

Sicer pa hvala za kompliment.
roza.gif

Citat:
Patriot: proxima ne stane 100 k€, pa verjemi da je mrva pospravljena s proximo kljub temu boljša kot tista z 6245. To pa zato, ker jo boš s proximo pospravil, z 6245 pa ti jo bo dež namočil.

Kje sem napisal ceno? In vem koliko stane. Smo ga davkoplačevalci pol kupili sosedu. Na ostalo pa:no comment.
bonk.gif

Citat:
mi povejte kako bi sicer prišel do sredstev razen preko vez (da ti nekdo pove pred razpisom kaj točno rabiš)

Koji [censored] pol jamraš?

Citat:
Sicer pa zakaj imaš ti Golf VI, če bi se pa ravno tako vozil v Golf I

Tisto piše že od začetka alterja, če nisi opazil. Golf IV+Golf II = Golf VI.
hysterical-1.gif
Pa ne mi zdaj z idiotizmom in primerjat avto za 5 jurjev s tarktorjem za +50, katerega dobiš pol zastonj.

Aja, teb se jebe, ne hodiš na šiht.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.557
2.960
113
v lokalni ostariji
najprej: v zemljiški knjigi ne piše koliko zemlje je v najemu, koliko je pisane na moža, brata, teto... pravi podatek bi bil kvečjemu pri pregledu gerkov...
kar se tiče traktorjev: potrebno je vedeti da traktor kupiš za 20 let, da tudi ko ga prodajaš bo imel konkretno ceno. je pa tako da 50% sofinanciranja je težko dobiti!!! preverjeno... narediš pa definitivno več, seveda če imaš poleg traktorja tudi ustrezne priključke...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Lahko ti pa dam na PM ime in priimek in v zemliški knjigi preveriš koliko zemlje ima, na linku, ki sem ga prilepil pa, koliko denarja je dobila.

Zdaj mi pa ti povej kdo ne zna brati.
ti mi daš ime priimek, dobim podatek koliko je dobila sredstev potem pa dobiš podatek iz ZK koliko ima zemlje. Na ta način bom dobil znesek /ha. Če si pa ti drugače predstavljaš pa napiši

Naj ti povem da je kmet dobil za 9 ha kmetije 2 jurja subvencije.(pa je v Skopu)

Sicer pa dvomim da tvoja soseda za 60 ha dobi eko1 subvencije

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
patriot: in če bi tebi davkoplačevalci plačali pol novega golfa 6 bi zagotovo rraje kupil rabljeno golfa 3/4, kajne (strošek zate bi itak bil isti)

Sicer pišeš o 40 letih življenja na kmetiji. Če to pišeš zase, se mi zdi precej čudno da ti ne dobiš nič subvencij (glede na to kako ti gredo v nos sosedove).
Ko moji starši ne bodo več obdelovali zemlje, jo bodo "razgrabili" sosednji kmetje. Seveda jo bodo vzeli če bodo še subvencije in če jih bodo tudi oni prejemali. V nasprotnem primeru bo v slo cel kup gozda, vmes bodo nekje natlačene sodobna spalna naselja (20 hiš/ha), pa mogoče nekaj kmetijskih posetev na ravnem (okolica LJ bo itak najbrž cela pozidana, ostane ti še prekmurje in gorenjska.
Po dolenskkih gričih sene bo nihče jebal..

Sicer pa vidiš. evropa bo nagradila tiste kmete, ki so že obrali grozdje. (pa upam da veš kdaj se obira grojzdje)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
Sicer pa je res, ne hodim na šiht, to pa zato ker država tako "želi" saj "varčuje"
Bi lahko že zdavnaj hodil, vendar mi država tega ne omogoči (zaenkrat za zdravljenje v SLo še ona skrbi).
Zdravljenja pa si sam ne morem plačat. (že tako imam dovolj stroškov s tem)

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
najprej: v zemljiški knjigi ne piše koliko zemlje je v najemu, koliko je pisane na moža, brata, teto... pravi podatek bi bil kvečjemu pri pregledu gerkov...

Vem vse to, ampak ne vem kaj spet nima v najemu, ker kupijo če je le kaj naprodaj.

Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

kar se tiče traktorjev: potrebno je vedeti da traktor kupiš za 20 let, da tudi ko ga prodajaš bo imel konkretno ceno. je pa tako da 50% sofinanciranja je težko dobiti!!! preverjeno... narediš pa definitivno več, seveda če imaš poleg traktorja tudi ustrezne priključke...

Jaz sem samo vprašal, če je seno, pospravljeno z novim traktorjem boljše kvalitete.
wink-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
patriot: in če bi tebi davkoplačevalci plačali pol novega golfa 6 bi zagotovo rraje kupil rabljeno golfa 3/4, kajne (strošek zate bi itak bil isti)

Ne vidim pametnega razloga zakaj bi država podpirala kaj takega.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.796
6.781
113
pri taščici
A je morje kaj drugačno če greš na morje z avtobusom ali pa če greš z "mercedosom"
wink-1.gif

Sicer pa ali veste da je "MIP" dobil lepe subvencije, vodstvo si je najbrž lepo nabiralo €, potem pa je "recesija" bila kriva za propad MIP-a, pomurke.(Vovk Family pa nekje lepo uživa ko zapravlja denar delavcev, slo in euro davkoplačevalcev)

Nazadnje urejeno: