Kmetija

Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Ne vem, no. Meni je to dolgočasno.

Ti ne vidiš globjega pomena, sporočila ljudem
hysterical-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Okej Špela mi res ne potegne ker mi take sorte punce niso všeč, potem mi je pa že Veronika bolj simpatična. Alexander pa itak se mi je prikupil, ker je znal takoj poprijet za delo in se ni spakoval, da komaj čaka cigarete in da bo najbolj pogrešal čike in kajenje in blabla...

Kakšne sorte punce pa je?

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Ja sej sm povedala... Pač, men deluje kurbiš in sigurno bo tud prva ki se bo spravla k posteljnim radostim...

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
spročilo teh oddaj ciljni skupini- osnovnošolska in srednješolska mladina- je:
1.Tudi odrasle osebe otrok moj, so butasti, ni jim za zaupat, da bi bili pametne, resne in odgovorne osebe. Le zakaj bi se počutil varnega?
2. Za mal denarja se lahko tudi smešiš, nič za to...
3. In tokrat: Ja tudi kriminalci so ok, nič hudega če zaideš v življenju, važno da najdeš tv , ki to potem snema, zato si lahko celo slaven in priljubljen!
Zelo vzgojno skratka...sicer pa, saj TV nima vpliva na vzgojo kajne

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ah sm včeraj mal uč vrgu...

kakšne tipične profile ljudi zmečejo skupej ej... In to folk hoče! Ena že skor naga okol skače (sex, erotika), pol tipi, en more bit kao vodja, drug superg, manjka še ena k spletke dela, pa ena k je skoz boga...
K da bi kakšno mehiško nanizanko gledal! In to folk gleda, in celo verjame da je real(ity) show.

Matr, da je za pol stvari scenarij napisan! ah... sicer pa kar živite eni v svetu reality showov. Pa reklame čimveč glejte, da bo naslednjič še več dnara in oglasov!

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik felicita pravi:
spročilo teh oddaj ciljni skupini- osnovnošolska in srednješolska mladina- je:
1.Tudi odrasle osebe otrok moj, so butasti, ni jim za zaupat, da bi bili pametne, resne in odgovorne osebe. Le zakaj bi se počutil varnega?
2. Za mal denarja se lahko tudi smešiš, nič za to...
3. In tokrat: Ja tudi kriminalci so ok, nič hudega če zaideš v življenju, važno da najdeš tv , ki to potem snema, zato si lahko celo slaven in priljubljen!
Zelo vzgojno skratka...sicer pa, saj TV nima vpliva na vzgojo kajne

Ne dramatiziraj, mularija še marsikaj hujšega vidi na TV.Razne akcijske filme, kjer letijo kosi telesa na vse strani..

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Ne dramatiziraj, mularija še marsikaj hujšega vidi na TV.Razne akcijske filme, kjer letijo kosi telesa na vse strani..

Pri akcijskih filmih vsak normalen otrok ve, kaj je resnično in kaj ne. Fajn za gledat, hitro za pozabit (izjeme so na youtube).

Pri "resničnostnih" šovih gre pa za žalostno "resnico" o kulturi in inteligenci ljudi, ki postanejo "resnični" vzorniki mlajših. To so vendar osebe, ki s svojo pojavo v parih mesecih zaslužijo več kot njihovi starši v 10 letih.

Tudi Rebelde postanejo resnični, ko jih vidiš v živo. Le zakaj ima RBD večji vpliv v Slo. kot kaka druga telenovela? Je boljša nadaljevanka, so boljši pevci...? Yeah right!

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Hvala ker mi ni treba razlagati.
Dejstvo je, da se sploh ne zavedamo kako zgleda bit danes otrok, ki gleda samo še MODERNO odbite reklame, odbite igrače, odbite filme, odbite reality shove, ker če ni fajn debilno se sploh ne prodaja več...ni pač zanimivo, če je normalno.
Fajn ne, sicer pa to so samo moja opažanja, se opravičujem če sem vam pokakcala temo:)

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Pri akcijskih filmih vsak normalen otrok ve, kaj je resnično in kaj ne.

Psihologi so z raziskavami dokazali, da 70% odraslih ni sposobnih racionalno ločiti med resnico in fikcijo v nekem filmu (npr. odrolaš par zmontiranih kaskaderskih posnetkov, pa kar verjamejo, da si "samo malo potolčen, če odletiš s 50m stolpnice na tla").

Tako, da...
wink-1.gif

@felicita - staraš se!
wink-1.gif

Da dam primer: mi smo zrasli ob barbikah in plišastih medvedkih, o katerih so naši starši, ko so bili otroci, samo sanjali...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Hvala ker mi ni treba razlagati.
Dejstvo je, da se sploh ne zavedamo kako zgleda bit danes otrok, ki gleda samo še MODERNO odbite reklame, odbite igrače, odbite filme, odbite reality shove, ker če ni fajn debilno se sploh ne prodaja več...ni pač zanimivo, če je normalno.
Fajn ne, sicer pa to so samo moja opažanja, se opravičujem če sem vam pokakcala temo:)

Ma... vse je stvar vzgoje.

Naši otroci (no ja... moji nečaki) so čisto nori na kmetijo (ne na tole na TV ampak tako tapravo) in so med počitnicami kadar se le da "na deželi" in dobesedno uživajo. Čisto enako kot naša generacija naše družine, ko smo bili isto stari. Ne vem sicer, če gledajo tudi tole na TV a osebno menim, da nikomur ne škoduje, da vidi, da je potrebno včasih za kaj tudi nekaj narediti.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Pri akcijskih filmih vsak normalen otrok ve, kaj je resnično in kaj ne.

Psihologi so z raziskavami dokazali, da 70% odraslih ni sposobnih racionalno ločiti med resnico in fikcijo v nekem filmu (npr. odrolaš par zmontiranih kaskaderskih posnetkov, pa kar verjamejo, da si "samo malo potolčen, če odletiš s 50m stolpnice na tla").

Ta fenomen je sploh opazen pri kratkih filmčkih z mailov ali youtube, kjer se očitne montaže forwardirajo/gledajo kot neverjetne resnice...

Drugač pa una nosečnca ni glih pri pravi....

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Tudi ti otroci se igrajo z Barbikami, pa tud potičke še delajo, vendar za razliko od nas, ko smo bili mali, vidijo vse preveč odraslih brez ponosa, pameti in odgovornosti, ki jo pa od njih pričakujejo. To so vendarle reality showi. KMETIJA je še dokaj uredu, kar se tiče tematike! Izbor igralcev je pa po normah današnje hipertolerantne družbe, ki ji je mar samo gledanost.
Zakaj potem ne tolerirate še one varjante, da bi igrali mladoletniki vseh starosti, pa jih zavoljo nekega denarja zaprimo za pol leta skup.
Kok bi blo to zanimiv, dejmo gledat!
Kaj je sprejemljivo pa kaj ne, roko na srce, vam servira kar sama TV , lahko vi doma otroku razlagate kar hočete, on bo v sebi verjel onim.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Tudi ti otroci se igrajo z Barbikami, pa tud potičke še delajo, vendar za razliko od nas, ko smo bili mali, vidijo vse preveč odraslih brez ponosa, pameti in odgovornosti, ki jo pa od njih pričakujejo. To so vendarle reality showi.

zmaga.gif

To je največji problem, sem že prej podobno napisal.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
LOL,
kr neki brezveze pises, moraliziras,
ne ves pa, da je moznost, da ljudje stvari vidijo tudi drugace kot ti,
pa ni s tem nc narobe

sj situacija na Alterju je tak al tak podobna, pojavi se neki novga, drugacnega,

pol se pa odpirajo teme kak je to zanc in da samo butli to gledajo/nosijo/uporabljajo,

pa potem ostali uporabniki pridno dodajo odgovore in kimajo v isto smer kot odpiralec teme,.....

sicer so na Alterju tudi izjeme ki sprejmejo drugacnost, mogoce v njej vidijo celo moznost za napredek, se veselijo odkrivanja in spoznavanja novih stvari/ljudi/obicajev/......ampak taki so bol redki semizdi

majana

Pripravnik
25. maj 2008
162
0
16
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Js sm gledala prvi del Kmetije (v slovenske HUMORISTIČNE nanizanke ne verjamem več) in no ja. Špela je bolj na kurbiš varianto, Veronika tipična blondinka, una noseča - wtf ?? Zakaj ni takoj spakirala pa šla?
Un kre.ten v belem in belem klobuku - no comment, primitvc totaln, tist 32letn s tatuji in kao neki jaki mrđo se mi je zagnusu ker se je popolnoma sleku k so se šli tuširat (ogabno res, zakaj se pa drugi niso? On se je pa mogu, ker se že od začetka neki vn meče... Najbrž je mislu da bo tko prevzel gledalke al kaj? ), bivši narkoman ki se je potem našel v jogi - ROFL, kako tipično ...
saj je se kar zadela
grin1.gif

ce je bila veronika tista, ko je govorila, kako "zacuti" zivali al kaj ze in je vegetarianka in se sprasevala, kako bo, ko bodo klali,
grin1.gif

kriminalc
crazy1.gif

mrđo
stupid-1.gif
on bo hotel biti al sef al dekla imo

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Citat:
Tudi ti otroci se igrajo z Barbikami, pa tud potičke še delajo, vendar za razliko od nas, ko smo bili mali, vidijo vse preveč odraslih brez ponosa, pameti in odgovornosti, ki jo pa od njih pričakujejo. To so vendarle reality showi.

zmaga.gif

To je največji problem, sem že prej podobno napisal.

Ježeš Marija,

Kje pa vidva hodita?

Ponosni in pametni odrasli?
hysterical-1.gif

A to sploh še obstaja?

A je to sploh kdaj koli obstajalo?

Dajta se malo razgledat po svoji neposredni okolici. Okoli je kup odraslih, ki:
a) grozijo učiteljici, kjer je njihovega prestolonaslednika/naslednico poslala v kot, ker je sošolca/ko lasal.
b) lezejo v rit svojim šefom, če se pa pokaže priložnost, ga pa takoj potunkajo v greznico,
c) se doma zapijajo in pretepajo ter grozijo ženi in otrokom, ob nedeljah pa klečeplazijo v cerkvi za odpustke,
d) se preklajo na sodiščih za premoženje (dedovanje, ločitev, sosedska meja),
e) varajo (beri - se lažejo) ženi/možu (da izločim sporazumno skakanje v tuje postelje),
f) kradejo sosedu zelje z njive (ali pa mu sem in tja "pomotoma" posekajo drevo),
g) s sosedi/prijatelji/znanci privoščljivo obrekujejo druge ljudi.

Reality show, ki laufa že tisočletja. Res pa je, da ne na televiziji.
wink-1.gif

Pa smo vseeno - kljub neskončni butavosti odraslih - zrasli in se preživljamo.

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Sori, mene niso kot otroka vlačili po gostilnah ali podobnih krajih.

Jaz sem kot otrok celo resno verjel, da lahko uspeš z razgledanostjo in resnostjo pri delu. No ja, saj mi ne gre slabo, se pa kdaj sprašujem, če ne bi bilo produktivnejše izpadet kot butl in na tem gradit imidž.
confused-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
LOL,
kr neki brezveze pises, moraliziras,
ne ves pa, da je moznost, da ljudje stvari vidijo tudi drugace kot ti,
pa ni s tem nc narobe

sj situacija na Alterju je tak al tak podobna, pojavi se neki novga, drugacnega,

pol se pa odpirajo teme kak je to zanc in da samo butli to gledajo/nosijo/uporabljajo,

pa potem ostali uporabniki pridno dodajo odgovore in kimajo v isto smer kot odpiralec teme,.....

sicer so na Alterju tudi izjeme ki sprejmejo drugacnost, mogoce v njej vidijo celo moznost za napredek, se veselijo odkrivanja in spoznavanja novih stvari/ljudi/obicajev/......ampak taki so bol redki semizdi

Oprosti, ampak gledanje kmetije z drugačnostjo nima prav veliko skupnega. To je zadeva, ki ustreza najširšemu možnemu krogu gledalcev in dejansko smo tisti, ki po tem in ostalih BB-like šovih pljuvamo, v manjšini. Pa še enkrat oprosti, če se mi zdi bedasto gledati kup ne preveč brihtnih ljudi, ki so se pred kamero pripravljeni smešiti in razgaljati zaradi nekaj fičnikov, ki jih na koncu razen enega sploh ne pokasirajo.
bonk.gif