Klima z montažo?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.385
113
Pri peni je v bistvu ideja, da bi snov prišla čim globje med rebre in ko se naredi pena, bi le ta potisnila prah "ven". Potem bi pa te peno posesal recimo.
Ampak prahu na rebrih v domačih klimah ni prav veliko. Zato bi lahko tudi spral ja. Daš recimo vodo v neko razpršilko in popršiš po površini.
Sem na koncu popršil z izopropilnim alkoholom (99.8%).
Ker ga imam doma.

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Pozdravljeni,

pravkar zasledil ZPS test klim, kjer se je LG uvrstila na vrh, model LG F09 MT NSM/ F09 MT U24.
Razmišljam o nakupu Micke AP oz. LN serije. Kaj menite o tej LG?

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Kaj pa od teh dveh vzeti? Ali so funkcije ki jih ponuja LN v praksi koristne.
So.

Doma imam LN, v pisarni pa AP in bi sigurno še enkrat vzel LN. Senzorček deluje odlično, da ne piha vate, sama klima deluje popolnoma neslišno v primerjavi z AP, oddaljen nadzor pa tisti plazemski čistilec zraka sta pa samo še pika na i.

• Všeč mi je
Reactions: Sonny_Chiba

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Trenutno sem našel LN v Sloveniji za 1640€, BREZ montaže!
Iz Italije dobim Ap za 915€, verjetno bo padla kar ta. Edino, če dobim kakšno LN ceneje v SLO.

Nazadnje urejeno:

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.940
2.641
113
So.

Doma imam LN, v pisarni pa AP in bi sigurno še enkrat vzel LN. Senzorček deluje odlično, da ne piha vate, sama klima deluje popolnoma neslišno v primerjavi z AP, oddaljen nadzor pa tisti plazemski čistilec zraka sta pa samo še pika na i.
Tanove AP imajo tudi odaljen nadzor, glasnost imata minimalno obe deklarirano 19db, pa tudi v praksi je AP izredno tiha. Se pravi razlika je senzor ljudi, deljene lopute in plazma. So te zadeve res vredne razlike v ceni?

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Trenutno sem našel LN v Sloveniji za 1640€, BREZ montaže!
Iz Italije dobim Ap za 915€, verjetno bo padla kar ta. Edino, če dobim kakšno LN ceneje v SLO.
Rabiš samo enoto? kateri model točno si gledal. Napiši mi na zasebno, da vidim, če se da kaj narediti. Montaže ti ne morem ponuditi.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Tanove AP imajo tudi odaljen nadzor, glasnost imata minimalno obe deklarirano 19db, pa tudi v praksi je AP izredno tiha. Se pravi razlika je senzor ljudi, deljene lopute in plazma. So te zadeve res vredne razlike v ceni?
odvisno kaj se pričakuje in kam se bo vgradila. Je konkretno drugačen sistem usmerjanja zraka pri LN seriji. Dosti bolj "drži smer" kamor piha in recimo, če jo daš nad kavč kjer sediš, precej manj čutiš pihanje, ker podaljša vodoravno pot zraka, preden hladen pade proti tlom.
V praksi je LN tišja. Ima večji ventilator, ki se lahko vrti počasneje, da premeša enako količino zraka.
Krmiljenje zunanje enote je drugačno.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.940
2.641
113
odvisno kaj se pričakuje in kam se bo vgradila. Je konkretno drugačen sistem usmerjanja zraka pri LN seriji. Dosti bolj "drži smer" kamor piha in recimo, če jo daš nad kavč kjer sediš, precej manj čutiš pihanje, ker podaljša vodoravno pot zraka, preden hladen pade proti tlom.
V praksi je LN tišja. Ima večji ventilator, ki se lahko vrti počasneje, da premeša enako količino zraka.
Krmiljenje zunanje enote je drugačno.
Pri AP vidim da se da Filter zraka s srebrovimi ioni dokupit. Ima to kakšen smisel in koliko stane tak filter?