Klima inverter

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Pozdravljeni!

Kupujem klimo, in sicer bolj za ogrevanje kot pa za hlajenje. Mi zna kdo svetovati, na kaj moram pri nakupu gledati?

Gledam klime do cca 700 EUR, lahko tudi rabljena.

Če ima kdo kakšno minutko preveč časa, lahko malo pogleda.

Hvala in lep pozdrav!

nahrung002.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Izbral si nekoliko neroden del foruma, o tem se veliko piše v delu 'Dom in gradnja', največ kvalitetnih informacij pa ti bo posredoval uporabnik "Igi"

LP

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Izbral si nekoliko neroden del foruma, o tem se veliko piše v delu 'Dom in gradnja', največ kvalitetnih informacij pa ti bo posredoval uporabnik "Igi"

LP

Prestavljeno.

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Se opravičujem, hvala ker ste premaknili!
smile-1.gif

Igi, torej tebe prosim, da mi malo več poveš.

Sem pa zgoraj pozabil omeniti, da je stanovanje veliko 70m2, ogreval pa bom večinoma le dnevno in kuhinjo, kjer se tudi največ zadržujem, okoli 35m2.

Lp

igi

Guru
13. okt 2007
5.643
1.226
113
Celje
Živjo!

Bi rad ogreval samo prehodna obdobja ali tudi pozimi? Ti je pomembna poraba elektrike?

Če boš ogreval samo prehodna obdobja, potem pač vzameš nekaj kar dobiš za 700€. Za ogrevanje pozimi in da bo še varčno, bo pa potrebno dodati vsaj kakšnih 300€...

Lp

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Sicer imam zrihtano ogrevanje na plin, vendar želim s klimo potrošiti nekoliko manj denarja. V mislih sem imel, da bi klimo uporabljal skozi celo zimo, ob zares mrzlih dnevih pa bi stanovanje ogreval na plin.
Seveda mi je primarna želja čim manjša poraba elektrike, zato bi tudi šel v to.

Moj tast ima za ogrevanje le klimo in zadeve ne more prehvalit. Ima pa neko TOSHIBO inverter, zelo varčno. Ker živi v pritličju stanovanjskega bloka, je za hlajenje skoraj nikoli ne uporabi, verjetno bi jo tudi jaz bolj poredko. Zato tudi iščem predvsem klimo, ki je varčna pri ogrevanju.

igi, daj mi prosim priporoči kakšno klimo, če recimo ne gledava na denar. Sliši se mogoče noro, ampak morda bi budged podvojil, če bi za to dobil res kvalitetno in varčno klimo.

Hvala za pomoč in lep pozdrav!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.161
6.969
113
pri taščici
Za ogrevanje priporočajo ”talne” klime. Pride isto montirana na steno, samo bolj pri tleh. So pa nekoliko dražje. Ne morem pa podati lastnega mnenja koliko je to res.
Niti ne vem, kaj bi se zgodilo če bi običajno klimo montiral pri tleh.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.039
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Za ogrevanje priporočajo ”talne” klime. Pride isto montirana na steno, samo bolj pri tleh. So pa nekoliko dražje. Ne morem pa podati lastnega mnenja koliko je to res.
Niti ne vem, kaj bi se zgodilo če bi običajno klimo montiral pri tleh.

Jaz imam talno, zaenkrat brez pripomb.Uporabljam samo za gretje.
Menda , da špila tudi "navadna" klima montirana bližje tlom, j epa res da mal čudno zgleda.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pri gretju klima piha v tla in potem se topel zrak dviga. Paziti je treba samo, da pri pihanju navzdol ni kake ovire (recimo klima montirana nad omaro). Priporočam ti pa Micko, jaz imam model, ki greje še pri zunanji temperaturi -20 stopinj.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.