Kaj, a ni nobenega geja na tem forumu?!?
Milk[/COLOR] - ocena:
8/10
Hm, zanimivo ... Zadnjič sem odprl eno debato na temo mleka z in brez laktoze ... No, zdaj pa še en "mlečni" film.
Pravzaprav je tole zame drugi film z eksplicitno gejevsko tematiko, ki sem si ga ogledal kdajkoli, poleg Brokeback Mountain pred štirimi leti. In ko ravno že omenjam slednjega - zanimivo mi je bilo tudi to, da me je
James Franco[/COLOR] res neverjetno spominjal na pokojnega Heatha Ledgerja (morda je to celo kje na spletu kdo že omenil pred mano ...). Sicer pa sem mnenja, da bo Milk Seanu Pennu pustil zelo močan pečat, katerega se ne bo rešil (ne da bi s to besedo želel poudarjati kakršenkoli in morebiti negativen prizvok!) do konca svoje kariere. Film je namreč dobil natanko tista dva oskarja, ki si ju je tudi dejansko in edino zaslužil. V splošnem in izven nagrajenih kategorij torej ni bil nič kaj posebnega, je bilo pa v njem povedanih kar nekaj zanimivih (korektnih, vendar ne politično, kar je seveda čisto ok ...) razmišljanj in idej.
Mimogrede, moram omeniti še odličen prispevek Patricije Maličev v zadnji Sobotni prilogi, na temo zadnje podelitve oskarjev.
Très bien!