Klasika: Kateri film ste gledali?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No če sem ti s tem res pokvaril film se opravičujem ampak kot pravim - potem je treba določit neka pravila. Ali bomo pisali samo številčne ocene, ali bomo vse komentarje pisali z belo ali še vedno tako kot do zdaj... Ker komentar pa sem dal takšen, kot ga dajo drugje - na imdb, rotten tomatoes, reviji premiera itd. Ne moreš opisat filma brez da izdaš vsaj nekaj.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Ynos, bom rekel le - no problemo amigo!
smile-1.gif

Moram priznat, da s tistim zadnjim mojim komentarjem tudi sam nisem bil zadovoljen, vsaj v dveh treh malenkostih (predvsem vsebinskih, tudi zato ga je bilo malce težko prebaviti). Ampak se mi potem ni dalo več telovaditi z besedami (...) in sem samo oddal, kar sem pripravil že prej.

Sicer sem pa tudi jaz običajno kar pozoren in občutjiv na pravila dobrega pisanja (sploh če gre za relativno resno debato).
10.gif
Po naravi in drugače.

Nazadnje urejeno:

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Je par uporabnikov tukaj gor, ki jim uspe film približat brez da karkoli povedo.
Za vse ostalo obstaja spoiler. PIŠI Z BELO

Za večino dobrih filmov ste me navdušili na tej strani. Ravno zaradi tega, ker noben ne pove o filmu vsega, kot to počnejo trailerji in napovedniki.
bonk.gif

Če vam je moje opozorilo odveč, pa tudi prav. Vsak ima pravico napisat kar hoče. Bom pa drugje poskušal najti boljše "napovednike"!

Že dooooolgo ne berem napovednikov, niti ne gledam trailerjev. Ker so pač narejeni za holivudske izdelke B, C kategorije.
Vse kar želim vedet o filmu je režiser, scenarist (če je kaj znanega), zvrst, komentarji filma (ne vsebine), ocena in št. glasov, pa ponavadi preberem prvo vrstico na imdb - tagline.
In tale rubrika na alterju zaenkrat temu kar ustreza.

Jaz recimo v primeru Changeling nisem delal prav nobenih "predraziskav" ali izvajal kakšnih predpriprav. Kar sem o filmu vedel, da v njem igra Jolie, da ga je zrežiral Eastwood in da se bo nekaj slabega godilo z otroci ... (Mislim, da je to v konkretnem primeru nekomu dovolj, da mu za ogled ni treba gledat še napovednika. Spet nekomu drugemu, npr. občutljivejšim osebam ali tistim s kakšnimi posebnimi razlogi, je našteto lahko že razlog, da si filma gotovo ne bo šel ogledat.)

V bistvu gre pri meni ponavadi tako, da tam nekje pač obstaja seznam novih filmov v tekočem obdobju, ki sega bolj ali manj nazaj, odvisno od rednosti mojih obiskov v kinu. Potem si glede na aktualen seznam naredim najbolj verjetne in najboljše kandidate za ogled. Ponavadi gre za par naslovov, odvisno od pričakovane kakovosti filmov v obdobju.

Kakovost filmov je, kot vemo, lahko zelo relativen pojem, sploh, ker ima pri tem včasih izredno velik vpliv osebna nota. Pravzaprav bi v idealnih razmerah moralo biti vedno tako. V slednjem primeru bi verjetno imeli večino filmov, ki bi imeli zelo podobne povprečne ocene. V praksi je tako, vsaj pri meni, da (si) je včasih pred ogledom vseeno primerno/treba malce bolj razširiti obzorje o nekem filmu. Lahko tudi zato, ker enostavno tako pač čutiš ... Pri nekaterih zvrsteh je predpriprava (ogled predfilma itd.) že skoraj obvezna. Npr., konkretno sem pred kratkim v neki forumski nove grozljivke[/COLOR]. Zadeva se mi je sprva zdela relativno obetavna (za grozjivko), morda tudi zato, ker me je v nekaterih elementih izjemno spominjala na starega mačka Carpenterja, poleg izjemno zanimive zgodbe, pa nekaterih igralcev, ... Ampak, ko sem v predfilmu videl samo delček "nekih lovk", brez katerih M. Bay zadnje čase očitno ne more, me je v hipu minilo. Pa že tako sem običajno pri tovrstnih filmih zelo na robu (z mnenjem in še čim).

Vseeno pa vsaj malce dvomim oziroma ne trdim, da bi bila "obveznost" predpriprave v kakršnikoli povezavi s kakovostjo in razredi filmov. Ker npr. obstajajo tudi zares dobri predfilmi, ki se odlikujejo ravno zaradi svoje nedorečenosti, ki jo je pri nepremočrtnosti zgodbe morda lažje doseči, vendar so to ponavadi tisti najboljši in najodmevnejši filmi. Pa ne ravno samo po merilih Hollywooda.

Voila.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
The Boy in the Striped Pyjamas - 10/10: Film je tak žalosten, da so nekateri na koncu jokali, razen treh pa smo vsi v tišini obsedeli do konca napisov (pa še potem se nekaterim ni mudilo domov). Lepa poteza Koloseja, da je pustil ugasnjene luči na koncu.

sej ne vem kaj bi napisu, da ne bi drugim pokvaru film. men se zdi da filmu neki manka. mu pa ne bi dal ocene 10

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
The Librarian - The Curse Of The Judas Chalice 9/10

Če vzameš kot lahki filmček pred spanjem, namesto razočaranih gospodinj.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.269
113
42
Vantage Point - 8/10 tko kul akcija, všeč mi je ker se tko hitr odvija pa Dennis je ful Bad Ass

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Trade (2007) - 8/10, Mi je bil kar všeč. Sicer so določene scene porazne, ampak overall je bil soliden. Teme pa so ugrabitve in prodaja ljudi za sex sužnje.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
offtopic....

Kater film je bil zdaj na oskarjih od teh, ki so zgubil domove v recesiji in kampirajo po amerik?

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Extreme Movie 0/10
13.gif

Škoda zgubljat besede. Ekstremno porazno. Ocena na IMDB (6.8) je sramota (je pa zaenkrat še zelo malo glasov, verjetno je glasovala le žlahta ustvarjalcev filma). Nikakor ne morem ugotoviti, kaj je ciljna publika tega filma. Nihče nad 17 let tega ne more gledati do konca. Mlajši pa tako ali tako k sreči ne morejo tega gledati, saj je R rated. FAIL.
Vsebina: Kup nepovezanih zgodb. Rdeča nit: get laid, or something...

Nazadnje urejeno:
Citat:
Uporabnik kajn pravi:
Tropa de Elite 8/10

Odlična zgodba, res se splača pogledat.

Pazite, da imate original, kjer govorijo v portugalscini in ne verzijo za ameriški trg.

zmaga.gif

Po Cidade De Deus in Cidade Dos Homens je to film z druge perspektive kriminala.

Zdej si pa poglej še Carandiru če so ti všeč brazilski. Igra tudi Wagner Moura (Tropa de Elite - Capitão Nascimento )

Jaz sem enostavno navdušen nad temi brazilskimi filmi. Samo še to produkcijo iščem
smile-1.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Potem ti pa predlagam, da se kr odpraviš tja. RdJ je super mesto, samo favel se preventivno izogibaj.
grin1.gif

Pa predno greš potreniraj malo Portugalščino oz vsaj Španščino

p.s. pa bejbo pusti doma
smile-1.gif