Klasika: Kateri film ste gledali?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
večeraj na TV3 Enemy of the State oz. Državni sovražnik 1998 čista 10-ka
zmaga.gif

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Saw 4 - [censored] so zakompliciral, vse skupaj čudno povezano, ne razločim, kaj se je zgodilo prej pa kaj pozneje, pa un detektiv je kar vse pogruntal, ko da bi bil jasnoviden. V glavnem pogrešam "preprostost" prejšnjih delov.. Ja Devil, tudi jaz mu dam 5/10

Fly

Guru
21. jul 2007
2.665
514
113
Danes v xpand-u Beowulf.
Sem bil prijetno presenečen, sedaj ne vem ali zaradi samega filma ali pa zaradi 3d tehnike, ki film naredi tako neverjeten.

Ocena 9/10, ker prvih 5 minut očala niso delala
bonk.gif

5 nas je šlo v kino in nobenemu niso delala tako da si videl vse dvojno. Hec je pa bil ker tudi kar nekaj ostalim niso delala tako smo vsi panično z njimi leteli ven do hostest, ki so jih poštimale
smile-1.gif

Verjamem pa da jih marsikdo ni šel menjati, ker je mislil da se pač tako mora videti, saj ko sem pogledal nazaj po dvorani je večina zbegano natikovala očala gor in dol
hysterical-1.gif

Drugače pa res super za gledati, priporočam

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Citat:
Uporabnik Fly pravi:
Danes v xpand-u Beowulf.
...
5 nas je šlo v kino in nobenemu niso delala tako da si videl vse dvojno. Hec je pa bil ker tudi kar nekaj ostalim niso delala tako smo vsi panično z njimi leteli ven do hostest, ki so jih poštimale
smile-1.gif

Verjamem pa da jih marsikdo ni šel menjati, ker je mislil da se pač tako mora videti, ...

Ja, res zanimivo. Sam sem si v petek šel še enkrat ogledat film. In sem žal naletel ravno na ena defektna očala: desno steklo je bilo kar nekaj rdeče lisasto, kot da bi bilo polito z vinom, levo steklo pa tudi ni bilo v redu, ker je prepuščalo rdeče-modro-in-ne-vem-kakšno-še svetlobo štirih reflektorjev nad platnom, ki so, kot sem ugotovil, namenjeni ravno ustvarjanju 3D vtisa, torej - gledanje filma s temi očali je bilo nevzdržno (med drugim so dvojnost slike poudarjala in 3D učinka pravzaprav sploh niso ustvarjala), zato sem film gledal brez očal in se tokrat skoncentriral na dialoge itd.. Zamenjati se mi jih ni dalo iti, ker sem film že videl s popolnoma v redu očali, sem pa na koncu biljeterki (in mladeniču zraven) jasno povedal, da naj jih ne vrača nazaj, ampak jih lahko vrže direktno v smeti. In mimogrede - cena za poškodovana oziroma uničena očala je po novem 300,00 EUR (!). Med mojim prejšnjim ogledom je bil namreč ta znesek še 300,00 SIT ... Torej XpanD, malo za šalo, malo zares, beleži letno inflacijo na nivoju vsaj 23964 %.
17758-icon_confused.gif

O.k., pustimo zdaj to. V soboto sem po daljšem premoru spet izkusil vročico sobotne noči.
wink-1.gif
O sami zgodbi bi se dalo še precej debatirati, je pa zanimivo, da so antagonista, Franka Lucasa, uničile 3 stvari, ki so bile zanj svetinje - odkritost (honesty), trdo delo (hard work) in poštenost (integrity). Vendar ne te svetinje pri njem, ampak pri njegovem "nasprotniku", ki jih je pri svojem delu najbrž potreboval (in udejanjal) bolj, kot nekdo iz, pa čeprav pri vrhu, gangsterske sfere. Poanta celotne zgodbe v eni misli - na dolgi rok je moral še vsak orel pristati ... Glede same igre - Russel mi je bil za odtenek boljši od ostalih, Denzel pa mi je doslej še vedno v vseh svojih vlogah in interpretacijah (ki sem jih uspel videti) deloval nekako preveč togo, statično, napeto.

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
An inconvinient truth by Al Gore

1/10 Že ena laž ga bi morala poslat v zapor, kaj šele xyz laži.
uf-1.gif

Joco

Pripravnik
20. jul 2007
33
3
8
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Saw 4 - [censored] so zakompliciral, vse skupaj čudno povezano, ne razločim, kaj se je zgodilo prej pa kaj pozneje, pa un detektiv je kar vse pogruntal, ko da bi bil jasnoviden. V glavnem pogrešam "preprostost" prejšnjih delov.. Ja Devil, tudi jaz mu dam 5/10

Če se ti da brat, tukaj se je nekdo potrudil in naredil povzetek dogodkov vseh štirih filmov v časovnem zaporedju. Marsikaj postane bolj jasno.

KLIK