Klasika: Kateri film ste gledali?

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
The War of the Roses (1989) 7.5/10

Dober film
smile-1.gif

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Najprej nekaj povezav:

IMDB[/COLOR]) (trenutno ga predvaja Kinoklub Vič)

IMDB[/COLOR])
IMDB[/COLOR])

Namena zadnjih dveh parov povezav sta naslednja. Prvi - komur bo všeč prvi film (krepka pisava), priporočam ogled še drugih dveh. In drugi - komur sta bila všeč druga dva filma, mu/ji bo všeč prvi še bolj.
smile-1.gif

"V dolini smrti", kakršen je zame sicer neustrezen naslov prvega filma v slovenskem prevodu, je prvi film, v katerem sem si lahko ogledal Tommy Lee Jones-a po "Treh pokopih ..." in prvi film, v katerem sem si lahko ogledal Charlize Theron po "Pošasti". In lahko rečem le - prva klasa!!! Spet en film po dolgem času, ki ga ocenjujem z rezervirano oceno 13/10. Kar sem pomalem pričakoval, saj sem si ga najprej želel ogledati že na ljubljanskem LIFFe.

In spet je preveč elementov, ki bi jih želel in lahko opisal. Nekaj delov filma bi celo lahko povezal s kakšnim svojim doživetjem in občutjem, od tega, kako je bilo marca 2003, samo nekaj dni po invaziji ZDA v Iraku, leteti prvič čez lužo, pa do tega, kako je bilo, ko je leta 1998 v Tuniziji na safari izletu naš šofer-domačin z džipom naletel na otroka, ki je sredi neke zakotne vasice blizu meje z Alžirijo nenadoma skočil na cesto za žogo (na srečo mu ni bilo hudega) - lahko bi ga doletelo tudi krvno maščevanje. Kdor si bo šel film ogledati, bo verjetno začutil vsaj malček tistega (čeprav v navidezno drugem kontekstu), kar sem s tema dogodkoma imel v mislih. Skratka, glede filma - preveč globine, preveč simbolike, preveč moči, preveč šibkosti, preveč človeškosti, preveč razumevanja, preveč odličnosti, preveč plemenitosti, preveč spoznanj, preveč bolečine, preveč resničnosti, ... in na koncu ravno prav sebe. Enostavno - a must see!

For the children.

frika

Pripravnik
2. okt 2007
43
0
6
Vsi tri Bourne ... Tretji najmanj kul, razvlečen (al sem bila pa po 3 že naveličana vsega
smile-1.gif
Ampak cel paket ni slab:
The Bourne Identity (2002)
The Bourne Supremacy (2004)
The Bourne Ultimatum (2007)

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
American Beauty - nenavaden film
shocked-1.gif
, v celem filmu niti enega normalnega lika - 8/10
The Big Lebowski - krneki, 4/10

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Superbad

Nič pretresljivega. Zame še ena povprečna komedija. Moja ocena 4/10.

Mississipi Burning

Rekel bom samo vauuuuu. Film je posnet o Ku Klux Klanu. Resnično vreden ogleda. Ostal sem brez besed kako so ljudje lahko navadni izmečki. Moja ocena 10/10.

The Holiday

Obvezno pogledati s kakšno dečvo, ki ji ni tuje stiskanje.
grin1.gif
Simpatična romantična komedija, moja ocena 7/10.