Klasika: Kateri film ste gledali?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Pri tistih filmih, ki jih res hočem pogledati..., navadno niti trailerja ne pogledam. oz. samo prvih par sekund.

Še hujši so "trailerji" na POP TV in A KANALU. V večini filmov pokažejo že konce filmov (ala se poročita, nekdo ubije drugega, pokažejo kdo je badguy itd..).
bonk.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Seveda se da napisat o filmu vse, kvaliteto, slabosti... ne da bi povedal eno samo besedo, ki bi ti pomagala pri gledanju, nekaterim od nas pa pokvarila film predno si ga sploh ogledamo.
Kogar zanima vsebina že prej, naj si prebere napovednike ali ogleda trailerje. Pa tudi tam ti nihče ne pove kak bo konec.
Večina od nas pa si raje pogleda kako stran, ki o filmu pove veliko in nič o vsebini. Ena takih strani je tudi tale tema.

Sem pa vedel da se boš ravno ti oglasil v zvezi z Ynos-ovim odgovorom. Ker očitno imaš samo ti probleme kako napisat opis filma brez da se dotakneš vsebine. Sva se že enkrat skregala v tej temi ravno zaradi tega.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz nimam problemov. Probleme imaš (spet) ti, ker ti očitno film ni več zanimiv, če izveš že najmanjšo stvar o vsebini. Ker kako ti je lahko film pokvaril stavek ''na koncu se prehitro razplete'' mi ni jasno.

Predvidevam, da nisi nobenega filma gledal več kot 1x, ker drugič je bilo že vse pokvarjeno?

PS: Se pa strinjam, da je stavek na prejšnji strani ''John Travolta na koncu umre'' res preveč.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ja, pri nakaterih filmih, večinoma pri boljših, je dovolj že, če ti kdo pokvari prvih 15 minut filma, s tem ko pove nekaj, do česar bi moral priti sam.
Seveda pa nima nobene veze če si prebereš v napovedniku pol filma za kakšne akcijske, vojne itd filme; ali za komedije v katerih je v glavni vlogi kak Sandler, Stiller...

O filmu si prej ne preberem ničesar, razen opis filma na alterju, zvrst, scenarist, režiser (če slučajno poznam), igralsko zasedbo, dolžino filma
grin1.gif
... Včasih sem prebral tudi tagline na imdb. No tega ne delam več, ker mi je že "uničil" par filmov.

Če nekdo napiše da se film na koncu prehitro razplete, ni tragično. Je pa brezpotrebe napisano in večina tukaj gor se drži tega, da takih stvari ne piše.
Goba se je pa zaenkrat sam zajebaval. Glej spoiler! Drgač bi ga BAN-al.
grin1.gif

Filmov si ponavadi ne pogledam več kot 1x. Izjeme so razne klasike, kjer lahko uživaš v vsaki sekundi filma zaradi kvalitete same.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem ga tudi danes gledal - dam mu 7/10.

Kar v redu, malo drame, malo akcije. Ni sicer film, ki bo ostal v spominu, ampak za 2 uri o ničemer razmišljat pa je bilo čisto OK.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
The taking of Pelham 123 6.5/10

Taka cist klasična "akcija", s kar ql zasedbo.

Public enemies 8/10

Morm povedat, da sn imel kar problem z oceno tega filmo. V štartu, ko sem videl trailer in zasedbo, sn ful pričakoval od filma. Pal me je klapa in vi pripravili, da naj znižam pričakovanja.
No, po prvem pogledu, mu ne bi dal več kot 6/10, pal sn pa mal premleval o filmu in mi je zmeraj bolj všeč postajal. Ful mi je všeč, ker je film malo bolj realen kot ostali podobni filmi. Še vedno se ne morejo popolnoma znebiti, da je glavni lik junak, ampak ga počasi postavljajo na realna tla.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Orphan 8/10

Kdor ima rad take sorte filmov, mu ga priporočam.
Film ima super zgodbo, ki se tudi lepo razvija.

Se pa tudi ta film ne more izogniti klasičnim že stokrat videnimi scenami. spoiler: vsak film je dober do 2/3, potem pa ko si videl enega, si videl vse. Zaključni fighti ki trajajo v nedogled, iskanje klavca v temi v hiši s baterijo, odlična svetloba par metrov pod jezerom pod ledom sredi gozda daleč od vsake luči; kar mi gre pa najbolj na živce je pa v vsakem filmu, da so vsi "kao" rešeni, morilec se pa še ene 3x, 4x pobere - šele nato pridejo policisti z odejami...

Naj nekdo poleg dobre zgodbe predstavi že enkrat en revolucionarni zaključek prosim!!!!

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Zato pa jaz več ne gledam tega šunda. Si videl enega, veš za ostale kako se končajo.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Kevin and Perry go large, 8/10, meni dobra, lahkotna angleška komedija z dobrimi glasbenimi vložki.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
The Tournament (2009) - 2/10 škoda vsake minute, ideja bi lahko imela potencial so zgodbo patetično zasnovali in izpeljali, v prvih 5 min ti je vse jasno od začetka do konca

Pupl Fiction (1994) - 9/10 zakon film, zakon dialogi, zakon igralci