Kje sedeti na letalu?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Se pravi, tudi v kufru mora biti v vrečkah, kot je sončna krema, zobna pasta...? Sem mislil, da mora biti samo med osebno prtljago; se pravi so te vrečke NUJA ??

lp

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Ja saj bi dal vse to spodaj, sam me zanima če mora bit tam tut vse v vrečkah????

Če ni metala nebodo šli kufra odpirat. So pa mene na brniku klicali z letala dol, naj pridem pokazat malo vsebino kufra....

Gledam wtf, sej nimam belinke polek, pa smo ugotovili da jim je bencin za zippota deloval kot C4
hysterical-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik grenivka pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Ja saj bi dal vse to spodaj, sam me zanima če mora bit tam tut vse v vrečkah????

Ne, za spodaj ne. Samo če vzameš gor!
lp

Aha, sem prehitro napisal; samo za zgoraj torej to za VREČKE VELJA; upam da je res, da ne bom tam rabil ven metat od kreme do gela :D; Kaj če imam zobno ščetko pa ščipalko za nohte med osebno prtljago mora biti v vrečki?

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Če misliš, da je zobna ščetka tekočina, potem jo daj v vrečko. Če misliš, da ni potem, ti jo ni treba dat.
crazy1.gif

Za ščipalko pa nevem, jst bi jo spodaj dala, lahko kaj komplicirajo

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pa kaj ti bodo take neumnosti, ki jih lahko kupiš za vsakim ovinkom kjerkoli na svetu kot osebna prtljaga? Daj malo premisli
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ja neumnost za vzeti s sabo kot osebna prtljaga na letalo. Če si to v tujini ne boš znal kupit ostani raje v Bananistanu!

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.805
6.567
113
Potem pa samo lepo spakiraj prtljago in uživaj.

Aja, kako se pakira? Takole:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
nisem pa videl kam je dal ščipalec pa zobno ščetko? verjetno kar v osebno prtljago
cheer.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Hehe, ja kaj vi res ne vzamete zobne ščetke s seboj, res ne vidim kaj je tukaj tko "smešnega" in butastega
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.303
9.921
113
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Za daljše ture obvezno rezerviraj sedeæ ob prehodu!
Saj je res, da te mogoče parkrat dvignejo, ker morajo scat, samo ti si ob prehodu, kjer je največ placa in dvigneš se in sprehodiš, kadar se ti zahoče. Ne rabiš nobenega nadlegovat.
To jaz naredim. Potem se pa lepo šetkam gor dol. Samo čakam, da me bo kateri FBI-jevec ali CIAjevec zbil dol, ker se preveč šetkam
grin1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Pred vkrcanjem ni nobenega sedežnega reda - torej sistem prosto po Prešernu.
smile-1.gif
. Če si prej na licu mesta, imaš tudi večo možnost izmišljevanja.
Poteka pa tako: ti prideš s šaro na letališče. Pogledaš levo, kjer so t.i. čekin (Check-in) šalterji in poiščeš številko oz, destincijo svojega leta. Postaviš se v vrsto, pripraviš karto in potni list (! - Turčija še ni v EU!). Ko prideš na vrsto, postaviš prtljago na tekoči trak, prek pulta podaš dokumente stevaresi. Dama stehta tvojo prtljago in na ročaj napopa nalepko s številko leta, tvojim imenom in destinacijo (še prej seveda pogleda karto in potni list). Upaš, da teža prtljage ne presega 20kg na karto. Osebne prtljage (to je tista prtljaga, ki jo lahko vzameš s sabo v avion - pozor! Notri ne sme biti, ostrih kovinskih delov, tekočin itd!!!) nihče ne tehta,.
wink-1.gif
). Ko si v avionu, greš do svojega zica (številke sedežev so napisane na stropu aviona on hodniku in naraščajo od nosa vrste: A, B, C, ... in od leve proti desni (če gledaš v smeri nosa letala) sedeži po številkah od 1 do (kolikor je pač sedežev v tisti vrsti). Nad svojim sedežem imaš pod stropom predal, kamor lahko pospraviš svojo osebno prtljago.

Spet si mu napisal par napacnih podatkov. Najprej. Boarding pass dobis na check-inu in ne na gateu pri boardingu. Na boarding passu je obicajno napisan sedez tako da se je za take stvari dobro menit ze na check-inu. Seveda to lahko na gateu spreminjajo, vendar se to obicajno ureja pri check-inu. Na gateu (tisti saltercek pred vkrcanjem) pa ti skozi masino spustijo boarding pass, ki si ga dobil pri check-inu in ti dajo odrezek boarding passa, s katerim lahko stevardesi na avionu pokazes kje naj bi sedel.

Sedezi ne gredo A, B, C po vrstah ampak ravno obratno. Vrste so oznacene s stevilkami, sedezi v vrsti pa s crkami. Ce je sedezev v vrsti 6, gredo crke A, B, C in D, E, F pri cemer sta sedeza A in F ob oknu. Na vecjih letalih pa pac toliko crk kolikor je sedezev v vrsti (recimo konfiguracija 2 + 5 + 2 ali pa 3 + 4 +3)

Boarding ni smesen izraz za vkrcanje ampak je angleski izraz ki izhaja iz besede board (krov letala, a ves "on board"). Tudi check-in ni smesen izraz ampak je pac angleski, slovensko pa temu recemo prijava na let.

Zanimive informacije....vsaj zame, saj sem verjetno edini na tem forumu, ki se še nikoli v lajfu ni peljal z avijonom
grin1.gif

Pokovc

Pripravnik
22. mar 2011
233
1
16
Odlična tema, tudi sam še nisem bil na letalu. Upam da grem letos septembra.