Kje se skrivajo Provide?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
A ti res ne dojameš, da če TI ne bi kršil pravil, te ONI (policisti) ne bi lovili. (se spominš teme o motoristu, ki je bežal pred polcisi? to ti je isto sranje)!
In ja tudi oni ogrožajo malčke v bližini vtrca, ampak spet zaradi TEBE ker se nisi držal določenih pravil. Zakon jim pa narekuje, da prekrškarja (TEBE) kaznujejo.

p.s. držite se pravil (čeprav so nekatra totalno bedna) pa ne bo nobenih težav.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Ja če pa un spredaj ogroža, provida pa že ne več ker un prvi bi itak prvi otroka nabasu
smirk-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Ja če pa un spredaj ogroža, provida pa že ne več ker un prvi bi itak prvi otroka nabasu
smirk-1.gif

Ne kje pa, to sam provida ogroža, ker on spredi pol bežat začne in na silo hitro vozit, pa še nazaj gleda več kot na cesto zarad tega.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Zgonjen do amena
evil.gif

vem da so mel z Vectro verižno trčenje par let nazaj na Gorenjskem
smile-1.gif

pa še vedno prvi motor notr!

Tisto verižno trčenje ni blo tolk hudo, pač so bili vmes takrat kojje bil del avtoceste leden kot hokeyplac
smile-1.gif
se mi zdi da niti poškodovanih ni bilo, le blizu deset (ali celo več) vozil je bilo pobuškanih

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Zgonjen do amena
evil.gif

vem da so mel z Vectro verižno trčenje par let nazaj na Gorenjskem
smile-1.gif

pa še vedno prvi motor notr!

Tisto verižno trčenje ni blo tolk hudo, pač so bili vmes takrat kojje bil del avtoceste leden kot hokeyplac
smile-1.gif
se mi zdi da niti poškodovanih ni bilo, le blizu deset (ali celo več) vozil je bilo pobuškanih
Ja, če nesrečo povzroči policaj, ni nikoli hudo, pa tudi cesta je kriva. Ko pa je kak teden kasneje prišlo do podobne nesreče par km prej je bil pa kriv voznik.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.938
6.979
113
Kaj če bi malce obudili tole temo.

Ima kdo seznam vseh aktivnih Provid in podobnih nadlov, ki bi lahko dnevnim potnikom zagrenile življenje?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

za bezigradom sem opazil novo RS skodo octavijo, ustavlja vsezivo, pa na obvoznici je zelo aktivna.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Pridejo nove Provide in cel kup civilnih avtomobilov. Članek v današnjem Dnevniku (http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042249609):

Citat:
Ljubljana - Notranje ministrstvo je zaključilo razpis za dobavo 50 novih policijskih vozil. Zmagovalec razpisa je Porsche leasing in krediti, ki je bil tudi edini ponudnik na razpisu, kot je razvidno iz objave na spletnih straneh Tenders electronic daily. Iz objavljenih podatkov tudi izhaja, da je vrednost javnega naročila 1,36 milijona evrov. S policije so nam odgovorili, da gre za finančni najem 50 vozil škoda octavia. Sicer pa bo policija z lizingom ali nakupom pridobila še večje število drugih vozil, skupno 131 v letošnjem letu.
Policija navaja, da je povprečna starost njihovega voznega parka 6,3 leta in da bodo z novimi zamenjana izločena vozila (popolnoma uničena vozila, stara eno leto, ali vozila, stara 20 let). Vozila bodo dobile policijske enote, ki jih najbolj potrebujejo, katere so to, pa ne povedo. Zanimivo je, da nismo dobili odgovora na vprašanje, kakšne so izkušnje (okvare, stroški, servisi...) z doslej uporabljanimi znamkami (VW, Ford, Škoda…), saj policija analize o tem ni naredila. Iz objave razpisa smo razbrali, da je predmet javnega naročila finančni najem s postopnim odkupom vozil za potrebe policije z dodatno policijsko opremo in drugo dodatno opremo vozil, in sicer belo-modrih specialno patruljnih vozil s prostornino motorja od 1800 do 2000 ccm. Rok trajanja najema je 5 let oziroma 60 mesecev z možnostjo predčasnega odkupa vozil. Najpomembnejše merilo za izbiro ponudnika na razpisu je bila cena, ker pa se je na razpis prijavil samo en ponudnik, to očitno ni igralo posebne vloge.

Nova policijska vozila v letu 2009
42 civilnih patruljnih vozil,
5 vozil za PROVIDO,
5 vozil za ogled krajev prometnih nesreč,
50 belo-modrih patruljnih vozil,
23 osebnih civilnih vozil,
5 dostavnih vozil,
1 kombinirano vozilo za prevoz ljudi.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj če bi malce obudili tole temo.

Ima kdo seznam vseh aktivnih Provid in podobnih nadlov, ki bi lahko dnevnim potnikom zagrenile življenje?

Par dni nazaj sem bil neposredna priča akciji srebrne Accordke z MB tablico (ne, nisem bil jaz žrtev
smile-1.gif
).
Na CMV so ustavili drugega voznika Honde, kateri je po desni prehitel dva romunska kombija, ki sta v stilu 'Je.e se mi za vse svet okoli mene!' jahala levi pas ceste in se nista odzivala na kolono, katero sta že nekaj časa vleka (bil je mrak, desno pas popolnoma prazen do koder seže oko, 'oppozorjena' pa sta bila tako s smerniki, kot dolgimi lučmi in celo trobljenjem).
Osebno mi je žal le, da niso ven potegnili še Romunov in jima naložli primerni kazni...

LP,

Milan

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Hvala bogu. Po AC ponavadi peljem 130-140 in naletim na ogromno ovir... pri mitnicah se pa strogo držim omejitev in sem velika ovira na voznem pasu.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To itak, če voziš pred cestninsko po omejitvah si nepremična ovira proti ostalim (po drugi strani pa so omejitve pretirane oz. bi morali biti aktivni znaki, ki bi se prilagajali gneči pred cestninsko).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.938
6.979
113
Huda bedarija.

Naj grejo miri promet po vaseh in okoli bolnic, vrtec, šol..ne pa polnit proračun na AC.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.938
6.979
113
Jaz ne blendam, prehitim.

Blendam edino, ko se na prehitevalni pas nekdo spravi in z 100kmh prehiteva "samega sebe".