Kje se najbolj splača vzet kredit/leasing za avto

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.197
46
48
Hmm... Glede na to, da gre za civica bi ti kljub temu, da nimaš bonifikacije svetoval kasko. Rezervnih delov-ponaredkov je bolj malo, deli so pa kar dragi. A pa nimaš nobenega dedka ali koga podobnega, ki bi ti prepisal bonus? Pa ti njemu plačuješ tisto razliko do 50%? Sigurno najcenejša varjanta, če nimaš kake druge možnosti.

LP

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Pri kreditih, pa še posebej leasingih je kasko zavarovanje kar obvezno.
Če nima bonifikacije, gre pogledati kakšno opcijo leasinga, kjer dobi zraven še kak ugoden komercialni popust za kasko.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:

Če nima bonifikacije, gre pogledati kakšno opcijo leasinga, kjer dobi zraven še kak ugoden komercialni popust za kasko.
zmaga.gif

Edini problem tega je, da nikoli ne prideš do svojega popusta.

PS: Hvala bogu, da sem nabiral popust na jajčkih v mladih letih, ker sicer tale kasko in zavarovanje ne bi bil ravno za prežvečit...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pri nekaterih celo prideš. Pač tvoj bonus in njihov komercialc do 50% skupnega popusta...

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pri nekaterih celo prideš. Pač tvoj bonus in njihov komercialc do 50% skupnega popusta...
A to sigurno? Ker kolikor vem se ti pri leasingu tvoj bonus ne upošteva, kar pomeni, da tudi razredov ne pridobivaš.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.973
6.589
113
Bonus se upošteva sigurno - ravno zavarovala svoj avto kupljen na leasing. Če bi nekaj motovilili z njihovim zavarovanjem, bi bilo tako, da kolikor bonusa imam, ga imam, se mi pa ne prišteva po 5% gor, dokler imam leasing. dajo pa neki svoj komercialni popust. Ker smo se nekaj hecali s prenosi bonusov med družinskimi člani in me je zavarovanje prišlo bistveno ceneje, kot z njihovimi popusti in brez teh bonusov, sem pač sama zavarovala avto in se mi šteje naprej kot se je doslej, le fotokopijo police sem morala prinesti.

Vzela pa na leasing zgolj in samo zaradi enega razloga. Lahko plačuješ po položnicah in te kreditno ne bremeni. To mi je bilo pomembno, ker se bo šlo predvidoma še pred koncem leta v nakup nepremičnine.

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Mar pri avto-kreditu kasko ni potreben? Kar težko verjamem.

Kaj, je tudi pri kreditu kasko obvezen? Sem mislil, da le pri lizingu ... al tudi ti samo ugibaš?

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
Saj zato sprašujem --- nisem še slišal, da bi bil kasko pri kreditu obvezen. Vprašal sem zgolj zato, ker bi se v tem letu lahko kaj spremenilo, a se verjetno ni ...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ni obvezen, razen če uporabiš kot zavarovanje vozilo, kar pa kakor vem ni praksa. Banka načeloma niti ne ve kakšen avto kupuješ oziroma je odvisno ali daš predračun in nakažejo direkt prodajalcu (če kupuješ od firme) ali pa kar gotovino na račun.

Kredit je kul, je pa res da se nanj ne da dobiti tri leta stare petice na plačo prodajalca iz interspara
ne-ne-1.gif