(Dovoljen) limit na kartici je najdražji možen kredit - izhod vskrajni sili.Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Mislim, da je najceneje, če ti uspe dobit povečanje limita - mati je zaprosila recimo in dobila limit -8000€ (prej je imela -2000€) in kupila rabljen avto za 6k.
V banki je po pravici povedala, da bi imela limit zaradi tega, ker bo kupila avto in ker so obresti manjše za minus kot za kredit (pa še zavarovanja ni) in ga dobila (s povprečno plačo).
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Pri mojem leasingu je tako, da prosto izbiram zavarovalnico - leasing hiša samo zahteva kasko zavarovanje in zavarovanje prosti kraji. Bonus in vse ostalo je moje. Leasing je ugodnejši s stališča kreditne sposobnosti, saj se ti leasing obroki ne štejejo kot kredit - leasing mi dejansko plačuje kilometrina.
Citat:
Mislim, da je najceneje, če ti uspe dobit povečanje limita - mati je zaprosila recimo in dobila limit -8000€ (prej je imela -2000€) in kupila rabljen avto za 6k.
V banki je po pravici povedala, da bi imela limit zaradi tega, ker bo kupila avto in ker so obresti manjše za minus kot za kredit (pa še zavarovanja ni) in ga dobila (s povprečno plačo).
Citat:
Uporabnik BeerBelly pravi:
Daj link do kakega oglasa, ki je najbolj podoben tvojemu (motor, oprema, ...) thanks
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
najprej kar se leasinga tiče: ni to več noben bau bau! avto odvzamejo tam nekje po cca 6 mesecih neplačevanja! prej se probajo dogovorit.njim je itak interes da se avto poplača.
imaš tudi opcije operativnega leasinga vendar produkt ni najbolj zanimiv (kar dosti visok mesečni obrok)
tebi se bonus šteje normalno, imajo pa leasing hiše še dodatne komercialne popuste! tako da imaš lahko zavarovanje veliiiko cenejše!
obvezno je osnovno kasko zavarovanje in zavarovanje proti kraji. ostalo je po želji. vendar menim da kasko itak vsi zavarujemo če le vozimo malo boljše vozilo.
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
sem izračunal si kasko in je x2 od obveznega +AO...ne vem če bo leasing
Citat:
Uporabnik mp_63 pravi:
Citat:
A ni max limit omejen s tipom računa (navadni, zlati...) in mesečnim prilivom?
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
sem izračunal si kasko in je x2 od obveznega +AO...ne vem če bo leasing
kako si si pa to računal kasko.jaz za avto ki je bil nov4.2mio plačujem kasko plus obvezno z 50% bonusa na kasko in obvezno 570€ pri tilii
Predvsem naj gleda, da ne bo par mesecev nehal plačevati obrokov, potem bo pa sral po forumih, kakšne stroške mu nabija lizing hiša in kakšni pras.ci so, ker bogaboječemu delavcu vzamejo avto.Citat:
Uporabnik feler pravi:
Leasing jih večina lažje dobi kot kredit, če te ne moti da avto ni pisan nate potem leasing, prav tako če te ne moti da boš imel celo dobo odplačevanja kasko potem leasing,....pa glej da bo pri kakšni dobri leasing hiši oz. banki.
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:
Tudi zato, ker ne rabim kaska. Vprašanje, če se pri 4 leta starem avtu še splača vzet kasko...
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Leasing jih večina lažje dobi kot kredit, če te ne moti da avto ni pisan nate potem leasing, prav tako če te ne moti da boš imel celo dobo odplačevanja kasko potem leasing,....pa glej da bo pri kakšni dobri leasing hiši oz. banki.
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:
Tudi zato, ker ne rabim kaska. Vprašanje, če se pri 4 leta starem avtu še splača vzet kasko...
Odločitev je sicer tvoja ampak sam mam avto letnik 2005 in je še vedno polno kasko zavarovan. Nov je bil 24k EUR in bi težko "prežvečil" kako prometno nesrečo z večjo škodo... Sploh ker mislim avto še nekaj časa imet. Po večini itak vsi paimo, kako vozimo, z lahkoto se pa zgodi, da se ti kdo zaleti v parkiran avto, in takrat so stroški lahko še kako visoki (pred mnogimi leti sem iz DE uvozil vectro 2.0i CD - staro 4 leta. Vzel sem osnovno zavarovanje nakar se mi je po parih dneh na parkrišču v avto nekdo zaletel-naravnost v prednje desno kolo... Škoda... totalka... premaknilo motor, poškodovalo pol osi itd.... Avto sem za drobiž prodal ker bi bilo popravilo skoraj 3/4 vrednosti avta). Zdej res je da denarnica vsako leto jamra zaradi obrokaampak če je avto malo dražji se vsaj po mojem splača vzet tudi kasko-pa čeprav je že starejši kot 3-4 leta.
LP
Citat: