Kje se dopolnino zavarovati?

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Če si zdaj zavarovan kot študent (študenti in dijaki imajo posebno vrsto zavarovanja) in se nemudoma zavaruješ, ko ti status študentskega zavarovanja poteče oz. ustrezno prej urediš papirje, ni čakalne dobe in si takoj naslednji mesec zavarovan.

Do čakalne dobe pride, če se ne bi takoj zavaroval in bi vmes poteklo nekaj časa, ko imaš samo klasično osnovno zavarovanje.

Vsaj tako sem jaz razumela, ko sem brala tisto zloženko, ki so jo poslali na dom.

Drugače pa, a nisi lahko kot študent zavarovan do 26. leta?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Na strani zdravstvena net, je obrazec za triglav zavarovanje s 3% popustom, zdej nevem ali je ta popust pri prvem placilu mesecnega zavarovanja ali pri vsakem nadalnjem?

Zanima me se pri obrazcu kaj hocejo s:

Trajanje zavarovanja, zakaj so leta, zakaj ni nedoloceno in ali se zavezes stem ko napises npr3 leta?
Pri nacinu placila, direktna obremenitev ali odtrgljaj pri placi, v cem je razlika, trajnik hocem z minimalni stroski poslovanja.
Pribitek na premijo, Skupna doba polnih let nezavarovanosti po 1.1.2006, 1 ,2 ali 3 leta, tukaj pa sploh nevem kaj hocejo od mene!?!
In cakalna doba da/ne wtf!?!
Dodatno nezgodno me pa vrjetno ne zanima ne?

Dajo se popust zraven treh % da si clan amzs, ker sem si v avtomobilizmu glih prebral problem tega, bi to vseeno vzel ,zanima me pa ali je to polna korist od tega clantva kot da se bi se sam odlocil za vse te njihove ugodnosti, prevoza, menjave gum itd, vleke avtomobila, ali je cesa manj in seveda po enem letu pac ne podaljsam clanstva in mi dajo mir?

A zna kdo odgovorit na ta vprasanja?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja Nikka! Pa tista finta da moreš čakat 3 mesece najbrž velja v primeru da pred tem nisi bil zavarovan, jaz pa sem kot študent že nonstop zavarovan tako da itak nimaš kaj "mutit".