Kje imate navigacijsko napravo?

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Kakšen nosilec, kakšna šipa?
Jaz imam navigacijo večinoma v levi roki, samo je pa problem! V desni roki imam navadno telefon iin daljinca od radija, tako, da ne morem nič "tipkat" po njem in moram sredi križišča ustavit ... ker nimam s čim volana obrnit!
Eni ga imajo res na nemogočih mestih. Ko bo predpis reguliral tudi namestitev navigacij in drugih "naprav" na prednji šipi bomo pa vsi jokali!

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
pri men tud ne zakriva pogleda niti najmanj:
napopano imam na šipo in še nosilec je tako dolg da pride čisto lepo nad zračniki in šipa je čisto pregledna.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Nič bat, bo kmalu zakon, ki bo to prepovedal na šipi
smile-1.gif

V nekaterih ameriških državah je prpovedano karkoli nalimat na šipo, na kar posebej opozarjajo pri garminu.

A lahko navedeš kako referenco z naštetimi državami, ker grem čez dva tedna tja in sem ga mislil ravno na šipo prilepit.

I

Izbrisan uporabnik #488

Lahko.

Citat:

NOTICE TO DRIVERS IN CALIFORNIA AND MINNESOTA: State law prohibits drivers in California and Minnesota from using suction mounts on their windshields while operating motor vehicles. Other Garmin dashboard or friction mounting options should be used. Garmin does not take any responsibility for any fines, penalties, or damages that may be incurred as a result of disregarding this notice. (See California Vehicle Code Section 26708(a); Minnesota Statutes 2005, Section 169.71)

Torej California in Minnesota.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Te Brodit nosilci so res dobri in kvalitetni. Problem je če ima recimo dva avta, pa greš enkrat z enim, drugič pa z drugim na potovanje. Potem potrebuješ dva taka nosilca. Sploh pa če si tak tip da nonstop menjuješ avte, potem rabiš nonstop nabavljat te stvari.

Jaz sem enkrat imel neko usran nosilec, ki ga nalimaš na šipo, dlančnik pa se je tresel kot zmešan. No potem pa sem prodal PDA in zraven dal še ta slab nosilec. Zdaj iščem spet en tak univerzalen nosilec za na šipo, vendar mora bii dovolj trden in močen. Priporoča kdo kaj? Dlančnik je pa qtek s200, glih tako za info.

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Mislim, da se še najbolje obnesejo vakuumski priseski od Garminovih Nuvijev. Pripopaš ga na šipo ali na zraven priloženo ploščico, ki se nalepi na armaturko. Je pa potrebno predelati način montaže nosilca za dlančnik na ta prisesek. Meni je tako delovalo več kot leto in se ni prav nič treslo - imel sem Garmin Nuvi prisesek in naj montiran Brodit. Torej pritrditev od Garmin Nuvi, univerzalni nosilec za dlančnik in pol ure dela za spojitev obeh.

LP

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Tisti, ki znajo vozit in gledat na cesto ne bodo zbili zaradi tega nikogar. Ostalim pa lahko pomaga zgolj LPP!

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz imam navigacijo (dlančnik) zmontiran v prazni polički nad radijem, tako da so gumbi takoj pri roki. (v poličko sem nalepil plošček za pritrditev, ki je ponavadi na armaturkah. V drugih avtih pa imam na šipi.

ique.jpg

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sam imam na levi poleg volana...

11122006088.jpg
Je pri roki, ne ovira nevemkako vidnega polja in doibro se vidi nanj...

Vecina jih ima pa res nalimano na sredi sipe... Sploh v Nemciji recimo ima to pomoje vec kot polovica avtomobilov, ki jih srecas na AC
smile-1.gif
... Tudi na sredi sipe ne ovira prav veliko vidnega polja.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Citat:
No, ena raziskava je pokazala, da zelo enostavno spregledaš CELEGA pešca.
Kakšna druga pa bi pokazala, da ni tako. Odvisno je menda tudi od velikosti vetrobranskega stekla, pa od položaja za volanom ...
Sam bom zanesljivo pešca spregledal zaradi A stebrička in ne zaradi vzvratnega ogledala (sredi šipe) ali kakega GPS-a

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Jaz jo imam ravno tako na sredi šipe točno pod ogledalom, je dovolj visoko da ne moti, spregledam lahko kvečjemu kakšno obcestno tablo ali kaj podobnega, nikakor ne pešca. Na armaturko ni izvedljivo montirat, ker bi moral nanjo zalepit uno ploščico od Garmina, isti GPS pa uporabljamo vsi v družini, torej 3 avti.

Jurij

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Tudi jaz imam nosilec na sredini stekla takoj pod ogledalom.

Meni se zdi, da je bolje žrtovati malenkost vidnega polja (pač kako ptico ali pa Johna McLane-a spregledaš), vendar pri pogledu na navigacijsko napravo NE ODVRAČAŠ POGLEDA s ceste. Če je montirana na dnu armaturke, se človek hitro zagleda v zemljevid ulic in povsem umakne pogled s ceste.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Tudi jaz imam nosilec na sredini stekla takoj pod ogledalom.
Torej, moj prvotni post ni bil namenjen tistim, ki ga imajo pod ogledalom (ja, na sredini med levo in desno stranjo), temveč na sredini stekla (od zgoraj navzdol in ja običajno tudi na sredini med levo in desno). Če imaš pod ogledalom in še visoko steklo potem dejansko lahko spregledaš kvečjemu kakšno ptico. Za razliko od tistih drugih, na katere sem mislil.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Malce narobe sva se potem zastopila.

Spodnji del šipe je res malce delikatna pozicija. Razen če je steklo umaknjeno daleč naprej in zadeva dejansko ne blokira pogleda na cesto, temveč le na sprednji del avtomobila.