Kitchenaid

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Svetovni mixer...
zmaga.gif

To je nakup praktično do konca lajfa.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Kakšna pa je razlika med tem ki ga iščeš in npr cenejšo izvedbo klik ?

Po specifikacijah sodeč je ni, ali pa sem jaz kaj spregledal?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik vogel pravi:
Kakšna pa je razlika med tem ki ga iščeš in npr cenejšo izvedbo klik ?

Po specifikacijah sodeč je ni, ali pa sem jaz kaj spregledal?
On išče Kitcenaid... Kitcenaid nima nobene plastike, razen dveh knofov. Vse ostalo je kovina.
Tale tvoja primerjava je nekaj podobnega, kot če bi nekdo iskal Boschev sušilec za jurja, ti pa bi mu ponudil Aristona za 300...
tongue-1.gif

Evo, tukaj je How it's made (Discovery channel) KitchenAid mixer. Zato ga nekdo želi imet, ker ve, da ga bo imel do konca lajfa.

Part 1

Part 2

Nazadnje urejeno:

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kaj točno lahko delaš s tem aparatom za 1k EUR?
Ga celo življenje uporabljaš... Je pa res, da si takega mikserja ne bo kupil nekdo z minimalcem. Kot pri avtih, nekdo kupi Kio in je zadovoljen, nekdo pa kupi Bentleya, pa je tudi zadovoljen.

Obstajajo tudi npr. blenderji za 50 €, pa obstaja npr. Blendtec za 600 €. Razlika je pa vidna šele ob uporabi...

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
To je "THE MIxer". Šparam že 5 let.......LOL. Zadevo mislm, da delajo že 50let ali še več. Good old american kitchen appliance.
Pol maš pa še priključke......mene najbolj matra mlinček za meso in za makarone(ok tega še lahk pogrešam.....).

Burger press
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Se na filmčkih lepo vidi, kako jih izdelujejo. Nobene Kitajske ali kateri koli drug del Azije (Indonezija npr.) ni vmes, vse old american school. Zato pa je tudi cena taka kot je...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Je to ok za testo za kruh, salame oz. klobase? 7l, to je za koliko hlebov približno testa?

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Ja, to je odlično za mešanje, gnetenje... v posodi npr 4,8 litra to je ena pred zadnjo, tukaj lahko dobiš za 3 krat po 7oo g. testa za kruh imaš pa tudi kar nekaj nastavkov, za testenine, izdelava sladoleda,ravijoli, mleto meso... toda vse ima svojo ceno.

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Kul je za testo. ne znam ti povedat, kolk hlebcev je to. Pomojem ene 3.....posoda ne sme bit ravno polna za gnetenje. Za salame in klobase v neki mikro kitchen izvedbi pa tudi verjetno. Vem da v USA dostikrat delajo kar tako na hitro sveže klobase in uporabljajo Kitchenaid.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
ksz

Še vedno mi ni jasno, kaj opravičuje dejstvo, da je cca 300€ dražji od npr tega klik + tega dobiš pri temu dodatek že zraven za delat klobase ali mletje

Ok, večja posoda, vendar ima švohnejši motor, eno samo posodo, cca 2 kg je težji, oba sta iz alu. Je pa res da so notri US deli, kar verjetno za drugega en moremo reči.

Vsekakor pa je tak nakup le za nekoga, ki ga bo dejansko uporabljal in se samo razkazoval na pultu
evil.gif

Nazadnje urejeno:

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Podobno se lahko vprašaš v primeru blenderjev Blendtec za cca 700 € ter blenderja od Electrolux-a za 100 €....

Sicer pa, kje pa izdelujejo tega Elekrolux-ovega? Od kod izvirajo komponente?

Citat:
Uporabnik vogel pravi:
Vsekakor pa je tak nakup le za nekoga, ki ga bo dejansko uporabljal in se samo razkazoval na pultu
evil.gif
...in ga želel uporabljati vsaj 20, 30 let, ali pa še dlje

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
pojma nimam. Sem ga pa zadnjič videl v Merkurju, zato primerjam z njemu - drugače ga nimam, meni so te zadeve prevelike

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Vogel.....pri teh izdelkih ala KitchenAid....hm..niti ne vem katerga bi mu še prislonil zraven. Sprašuješ zakaj bi bil tisti za 300EUR manjšo ceno bolj primeren? Če ga želiš met, verjetno že sedaj veš zakaj - če se sprašuješ zakaj bi bil bolj primeren drugi, pa gledaš predvsem na ceno. Absolutno best buy on the market, če bi bilo vsaj več takšnih izdelkov - ne pa skropucala potrošniške družbe, ki crknejo zato, da hitro kupimo nov izdelek. Jaz ga nimam, bom pa vesel, ko ga bom enkrat končno imel.

Prevedeno: ga ni avta te kvalitete, ki bi ga lahko kupil. He he he he.......
evil.gif

Nazadnje urejeno: