Kilometrina na dizlu

Pri katerih kilometrih bi vi vzeli dizla

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Da je pri dizlu manj prestavljanja je pa smeh
smile-1.gif
Česa bolj neprožnega kot je dizel ni. Ima samo ozko območje zelo velikega navora. Za na ac je idealen, za po mestu je dizel trpljenje.

zmaga.gif
Enako pri moji izalijanki 1.9 prostornine....uporaben od slabih 2000 do 3500. Vmes malo "limanja v zic", potem pa hitro prestavit...:)
Bencinarji so pri tem zakon, še posebej če je kak VVC tehnologija oz. spremenljivo odpiranja ventilov. Plus zvok je pri benz. neprimerno boljši
smile-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
dajte no,
dizel neprimerno bolj vleče, ima ožje območje delovanja samo tam je konkretno večji navor in se da lagodno vozit brez menjavanja brzin, bencinec je glede tega nula(razen izvedbe z dvema turbinama), ......
mam doma dizla in bencinca in mi dizel bolj odgovarja čeprav je bencinar V8.Pri dizlu me moti samo smrad, tresenja v vsakem malo boljšem avtu sploh ni kot ei omenjate, da ne govorim o porabi bencinarja(vozil kar nekaj različnih), dizla natankaš pa maš naslednjih 1000 km mir..

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Že od nekdaj bil dizlaš .. a ne kupim več dizla, četudi kupim povsem novega .. Jih je lepše voziti, ko pa crkne, je pa pol cene bencinarja..
Sploh kvaliteta novejših avtov je odlična
frown-1.gif

vozim samo še bencin ..

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik predator pravi:
nad 31k

Trenutno jih letno delam okrog 40k

Od oktobra je pri bajti 206 hdi, prav tako letnik 2003 (maj) in je imel ob nakupu 147.000. Primarno se je lastnica vozila iz Grosplja v Lj na šiht in nazaj. Tako, da je povsem možno da ima zgornja Ibiza realne kilometre.

edit: kaj si zdaj dal drug avto gor
bonk.gif
, jaz sem govoril o tej
ibizaj.png
S tole Ibizo sem se peljal, pa se pelje kar vredu. Kakšna malenkost se najde za zrihtat, zadnji bok je bil popravljen, to je pa to.
Glede kilometrov pa težko rečem, če so realni ali ne. Kot večina vozil, tudi ta ni bila servisirana na uradnem servisu, ampak glede na stanje avta, bi rekel, da bi skoraj morali biti realni.
Ko sem jaz kupoval avto, me je zanimalo vse drugo kot kilometri, pa sem na koncu naletel ravno na takega z malo kilometri
smile-1.gif

Je pa zanimivo, da imajo naprimer 10-15 let stari avti večinoma med 150.000 in 200.000 magičnih kilometrov.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
2.5, 15 let str dizl cist nc ne trese, ker se prov pozna, da ma 6 valjni motor....1.9 pa itak klopotajo k strela. Neprijetno, ni kej. Glede prestavljanja pa...avtomatik je zakon.
grin1.gif