kemiki

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Klor je v kakšni obliki?

Če zmešaš varekino (hipoklorit) in etanol dobiš kloroform (CHCl3) in klorovodikov kislino (HCl), če je (pre)več varekine glede na etanol pa nastaja še čisti klor (plin). Nič dobrega skratka!
grin1.gif

Če so koncentracije dosti velike nastane tudi precej visoka temperatura in v praksi dobiš tudi kloroform in hcl v plinasti obliki.

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
oz. predozirana voda in ležanje vv njej po dve ure dnevno in veliko popoitega čistega gina ter piva..

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Aja v telesu misliš?
grin1.gif

Dvomim da so te rekacije pomembne, ker boš prej umrl zaradi nadihanega klora preden te kloroform uspava!
grims-1.gif

Klor ki se sprošča iz vode bo dražil najprej dihala, oči, sluznico. Tako da reakcija bo najprej vidna tam. Če se ga nadihaš malo več pa sledijo ponavadi resne težave z dihali, začasna oslepitev ..., če bi pil tako vodo lahko pride tudi do poškodovanja sluznice v prebavilih (bolečine v trebuhu, bruhanje, driska, kri v blatu).

Alkohol lahko jasno potencia te efekte, da bi mešanje povzročilo kakšno resno rekacijo pa dvomim.

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
sevedaa sem jo budala tudi kaj spil....jutri grem k zdrvniku...sem že 5 dni omotičen, živčen imel grlo in jezik kot pekel, pljuča skurjena...kašljal ko budala, srce razbijalo, glavobol, meglen vid...sem že mislil da je infarkt...pa mi tole šele danes pade na pamet....raztresen, cel zblojen ko zadrogiranc.....hudo je....

I

Izbrisan uporabnik #9334

Šit, to je bla pa oornk žurka.
tongue-1.gif

Kot kaže, si iz tahudega ven?

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
nisem...mi tak na živce udari da ne morem spat.....Sanval pomaga.
Krči, mrzlica....pa nimam vročine...mislim da me bo jutri doktorca poslala v bolnico ko to vse sliši.
Upam da mi ni ledvic, jeter pa možganov skurlo.

Mimgrede kaj pa v bolnici naredijo? Dializa???

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
sam bumbar sem not na mehurčkih ležal po 2--3 ure..pa pjuckal...seveda nažgan brez občutka za kaarkoli....boli me vse od trebuha do hrbta, vrata.....

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
ssem misllill da je hud maček.....se šele dons zraajjtal da nebi teeden dnni trajal.....sory tipkovnca me hbbe

I

Izbrisan uporabnik #9334

hysterical-1.gif
, dobra fora.
smile-1.gif
Kkako pa da te pprej ni tipkooovnica zeeezalaaa?

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
sej pravim da težko misli zbiram skupaj...ko bi bil prizadet.
No seveda če ni res kaj drugega?
Bomo vidli jutri....če preživim

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Čak malo da obnovim:

Tri ure si ležal v bazenu in pil gin, v bazenu pa je bila klorova tableta. Spil si veliko vode in VELIKOOO gina. A bazen je 10X10X10cm, da misliš, da bi ti tista koncentracija klora škodila?

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
jakuzzi z cca. 800 litri, v filtru malo več ko četrtina tiste okrogle cca. 10fi tablete+1 čep antispume+1 velik čep še dodatne klor base tekočine.....mehurči...topla voda 33-35 stopinj...ne vem no. Jezik namočiš mau itd. In to 4 ddni zapored...smrdel cel po kloru, nč tuširal ker mi načeloma zeloo diši klor. Nisem več pameten. Požru v 4 dneh ene 2 flaše đina pa vsak dan ene 6+ pirčkov. Sem pa tisti dan ko me je začelo hebat imel rdeče grlo inn jezik bel ko bi ga zasnežilo...tako so se začele potem težave. Od petega dne naprej nisem spil niti pirčka...pa me zdaj hebe že 6-7 dan

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #9334

Klorove tablete niso čisto nič krive.
tongue-1.gif

Zdrži ob "kruhu in vodi" (predvsem "ob vodi"
grims-1.gif
) še kaka dva dni in boš zvozil. Brez dohtarja.

- Kwa je blo, te je babnica zrušla?
crazy1.gif

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
ne. babnca je morala še en teden delat....pol pa sam pa dolgcajt pa muzika in pij...ti nobeden ne teži hehe