Kakšni so pa priključki na sode in koliko litrški so le-ti?
Frižider s pipo sem gledal v tej smeri ...
http://www.lindr.cz/products/pygmy-25
Frižider s pipo sem gledal v tej smeri ...
http://www.lindr.cz/products/pygmy-25
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Potrebuješ v prvi vrsti sode. Najbolje se obnesejo corney sodčki. V Sloveniji imamo srečo, da jih ima Nektar za prodat eno polno skladišče. Sodi so v odličnem stanju.
Potem potrebuješ nastavke za sode, ki jih prav tako dobiš v Nektarju.
Potem je jeklenka s co2
Potem pride na vrsto hladilnik, v katerega boš spravil sode, ker ponavad točimo že ohlajeno pivo, vsaj doma.
Pool je pipa, najceneje in precej dobro se obnese party pipca.
Pol rabiš cevi za co2, cevi za pivo par ventilov in to je to. Nepovratni ventili so pa dodatek.
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Če govoriš o temperiranem zorjenju lagerjev in pilsnerjev, imam za ta namen predvideno hladilno skrinjo ... Za počivanje sodov po zorjenju, bo pa kletna temperatura pravšnja ... Drži?
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Clij tukaj je, da bi to na kak piknik s seboj vlekel. Ne bi pa ravno 150 litrov hladilnika vsakič v prtljažnik od avta tlačil ....
Klko pa stane to tak približno?Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Potrebuješ v prvi vrsti sode. Najbolje se obnesejo corney sodčki. V Sloveniji imamo srečo, da jih ima Nektar za prodat eno polno skladišče. Sodi so v odličnem stanju.
Potem potrebuješ nastavke za sode, ki jih prav tako dobiš v Nektarju.
Potem je jeklenka s co2
Potem pride na vrsto hladilnik, v katerega boš spravil sode, ker ponavad točimo že ohlajeno pivo, vsaj doma.
Pool je pipa, najceneje in precej dobro se obnese party pipca.
Pol rabiš cevi za co2, cevi za pivo par ventilov in to je to. Nepovratni ventili so pa dodatek.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Potrebuješ v prvi vrsti sode. Najbolje se obnesejo corney sodčki. V Sloveniji imamo srečo, da jih ima Nektar za prodat eno polno skladišče. Sodi so v odličnem stanju.
Potem potrebuješ nastavke za sode, ki jih prav tako dobiš v Nektarju.
Potem je jeklenka s co2
Potem pride na vrsto hladilnik, v katerega boš spravil sode, ker ponavad točimo že ohlajeno pivo, vsaj doma.
Pool je pipa, najceneje in precej dobro se obnese party pipca.
Pol rabiš cevi za co2, cevi za pivo par ventilov in to je to. Nepovratni ventili so pa dodatek.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Približno pol manj.
Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Približno pol manj.
Sam sem preizkusil ze oba nacina. Veliko boljse se obnese cukr varianta. Ce ti je med fermentecijo ostal se kaksen priokus, ga bo kvas pozrl med karbonizacijo. Tudi karbonacija je precej bolj nezna. Pri force varianti je bolj 'radenska-sta'...