Kdo to kupuje?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
A TOK AL KAJ???

sej če kdo ve, naj res napiše... ker me res zanima, koliko je tole vredno... mater, dostkrat se kr tm mim zapeljem in upam, da so vrata od dvorišča odprta, da jo vidim...

Sigurno mora bit tak dnar, sej je le cobra , pa se mocnejsa ce se nemotim . Drugace so bile ze replike z bmw motorjem okol 40Keur ce se nemotim.

Tista njegova garaza te pa itak na rit vrze ce ma vrata odprta, GT , slrji itd

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
eno je 65 letnik. kar dejansko je neka posebnost in redksost
ne pa 12-13 let stara honda ki jih je še vedno dovol na cestah

Vidš tukaj je pa problem, tak letnik VTI-ja jih je presneto malo. Skor vse 96,97 so esi. Če bi bil naslednik tega modela zunaj itak ne bi bilo pol k vredno, sam ga spet ni. Sej podobna zgodba je z marsikaterim modelom..

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Citat:
Uporabnik softi pravi:
honda s2000..kake so tukaj cene

to je en redkih novejših avtov, ki jm cena skoraj ne pada oz. celo raste. Ima kolega... 2 leti nazaj kupil za 16k in ga je en pred kratkim želel kupiti za 16200. Avto je legenda v vseh pogledih, mislim, da so ga naredili ob obletnici honde. Motor je biser - 2.0 240ps, brez turbin in podobnih navlak. Glede na dokaj malo serijo in da jih več ne delajo, bo verjetno samo pridobival na ceni.

Priporočam ogled videa

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Ta dva avta sta legendi - vsak zase in sta vredna vsakega centa.

Prvega bo kupil kak mladec, ki po enem letu prve službe drži v rokah približno toliko denarja, in je že od nekdaj zaljubljen v Honde...in tako ima za mali denar Hondo...pa še dokaj strupeni avto z legendarno oznako CRX (in še močnejšo izvedenko za povrh).
Torej zanj dober nakup.

Drugi je terna za prebivalca (primer) Črnega Vrha nad Polhovem Gradcem, ker bo avto šel in šel, crknit nima kaj (ker nič nima..niti el. šipe). Seveda si doma lasti 3.000 litrško cisterno za kurilno olje (zime so le hude) seveda ima tudi svoj gozd (in peč na drva)...pa še svoj dosedanji avto zapelje za štalo in ga ima za rezervne dele (lahko naredimo anketo kaj si lasti..pa saj ne da bi mu crknil, ker to ne crkne...le rja mu ga je že zdelala).

Tako da..pri takih 'klasikah' ne rabiš biti budalo...doktorz
evil.gif
hec!).

Tako da..to sta dve legendi (seveda za določen krog kupcev)..in imata ceno kakršno imata. Seveda se da kaj zglihati, samo saj vemo kako je...pri takih biserih se ne popušča
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Jap okoli 17 jurjev se vrtijo cene. Ravno kupil v jeseni kolega tole reč ..kot pravi zelo dobro ohranjen primerek - od prvega lastnika z dkaj malo kilometri..malo sem že pozabil...a 60 prevoženih skupaj ali z drugo mašino (saj ni čudnega da ima 240 konj brez turbine..saj se vrti kot motorji).

Treba it do njega pa sprobat tole čudo (že CRX 160 je bil kar divja stvarca..kar si je prej lastil).

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sicer pa na avtorja teme, ti dve vozili imata en skupni imenovalec ki je mu reče ekskluzivnost ... skratka, ljudje ki to kupijo so podobni tistim, ki kupujejo oldtimerje. Torej da ima avto še neko drugo vrednost razen "prvotne" ...

Vsak se lahko vozi z novim BMWjem, ampak samo zelooo redki pa si lahko lastijo golf 2 dizel avtomatik!
zmaga.gif

Mislim, da si razjasnil mojo dilemo
smile-1.gif
Če majo avto bolj for show, pol vse jasno, ampak da bi pa prevozil neke dolge relacije z golfom 2 pa mislim, da se za 2000€ najde kaj bolj udobnega.

Recimo tole mi pade na pamet:
Citat:
poznam enega, ki je pred kratkim kupil golfa letnik 2000 (ali celo 99, nevem točno), 1.4 motor, brez klime, ročni pomik stekel,ogledal,... in za to plačal nekaj manj kot 4000 eurov.
Ravno to mi ni najbolj jasno, kako to, da si se pripravljen vsak dan vozit s takim avtom, glede na to, da je izbira za 4000€ že precej pestra. Meni je en znanec klepar že pred 5 leti rekel, da avto brez klime ni vreden nič. Nekateri pa pravijo "pač odpreš okno"
confused-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Drugi je terna za prebivalca (primer) Črnega Vrha nad Polhovem Gradcem, ker bo avto šel in šel, crknit nima kaj (ker nič nima..niti el. šipe). Seveda si doma lasti 3.000 litrško cisterno za kurilno olje (zime so le hude) seveda ima tudi svoj gozd (in peč na drva)...pa še svoj dosedanji avto zapelje za štalo in ga ima za rezervne dele (lahko naredimo anketo kaj si lasti..pa saj ne da bi mu crknil, ker to ne crkne...le rja mu ga je že zdelala).

Falil si bistvo; gre za golf 2 AVTOMATIK - skratka če je tole original (nekako se mi ne zdi da bi bil z 1.6D avtomat, prej s kakim 1.8 benz) je na tržišču med zbiratelji vredno ogromno. Aja BTW gre za 3-brzinski avtomatik!
evil.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik softi pravi:
honda s2000..kake so tukaj cene

Dobre prvi letniki okoli 14.000, facelift blizu 20.000. Sicer "neuporaben" avto, nobene elektronke (ok abs
grin1.gif

Se pa lahko reče da je "športnik" in ogromen plus res poceni vzdrževanje, kar za tak rang avtov ponavad lih ne drži. Itak čisto drugi svet kot crx..

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Jaz imam tudi raje 25 let starega BMW-ja, ki je vreden toliko, da bi dobila nekaj let star "normalen" vsakodnevni avto, ampak ne hvala. Jaz vem, zakaj imam raje 25 let starega bavarca
wink-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Jaz imam tudi raje 25 let starega BMW-ja, ki je vreden toliko, da bi dobila nekaj let star "normalen" vsakodnevni avto, ampak ne hvala. Jaz vem, zakaj imam raje 25 let starega bavarca
wink-1.gif

Ker pač nimaš za novega bavarca, voziš 25 let starega. So what
confused-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
wink-1.gif

confused-1.gif

nisi dojel.
25 let star bavarc je boljši od 5 let stare vectre itd opel firme

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Golfa kuj kupim, če je prodajalec pripravljen eno nulo požrt.

Men še zdej ni povsem jasn, kako se je lahko pred 3 leti prodajal isti letnik golfa za recimo 800 evrov, danes pa recimo za 750 evrov, toti Črnogorci, Bosanci te stare zjahane avte kupujejo k mislijo, da bo zdržal še 300.000km v resnici pa ga je treba temeljito obnovt, saj je dal že marsikaj skozi, saj vem kako je s temi golfi, zjahano do amena pa niti niso tako vzdržljivi, ja za tiste čase res najboljši, jugič je kripnu že pri 100.000km, škoda je kripala že pri 80.000km, fičo še 50.000km ni zdržal golf pa šele pri kakšnih 250.000km, dan danes marsikateri avto zdrži brez težav 300, 400.000km in več, sam, ker pa je v Sloveniji tako jafn vrtet števc nazaj majo avti več ali manj max.200.000km, kar je več noben ne pošnofa.

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
wink-1.gif

confused-1.gif

nisi dojel.
25 let star bavarc je boljši od 5 let stare vectre itd opel firme

Ja bolj pozno dojemam, mam bolj svetle lase
bonk.gif

grin1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Ja, dejansko je boljši od 5 let stare Vectre, pa 5 let stara Vectra bo čez 3 leta vredna glih toliko kot je ta bavarc
wink-1.gif

... sem se zmotila, so cene že tam tam
grin1.gif
klik

pa lahko noč
evil.gif

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.